reklama
gosiaczek1973
potrójna mamuśka
no właśnie, głupio z tym imieniem wygląda sprawa.
gosiaczek1973
potrójna mamuśka
Bardzo mi się podoba, jeszcze bierzemy pod uwagę Wiktor jakby coś wyszło z tym zarejestrowaniem Aleksa nie tak.
my poraz kolejny z mezem i dzieciakami robilismy listę, ostatnio przystało na maksymilianie, ale.... w mojej okolicy są 2 psy Maksy:--(, no i ja mówie do M że trzeba jeszcze raz przeanalizować, ale on powiedzial że obojetnie jak nie nazwie synka on do niego bedzie mówil Maks:--( aż sie rozbeczałam. Ale twardo mu powiedzialam , że mam go gdzies i zawsze mi sie marzyła córka Oliwia , więc synka nazwę Oliwier i jego juz nie będe sluchac ani dzieci;-);-) No i po tygodniu się przekonał. Co prawda rodzicom sie nie podoba, ale to w końcu mój synek a nie ich;-)
Oliwier mi się bardzo podobało i była to jedna z moich propozycji ale mąż kategorycznie odrzucił i... stanęło na Maksymilianie. Oczywiście tak jak u Ciebie rodzicom się nie podoba (przynajmniej mojej mamie) i mi marudzi. Obecnie nabrała nadziei, że może jednak będzie dziewczynka i to nas uratuje.
bluebell i gosiaczek1973 Mam nadzieję że nie będziecie miały problemów z rejestracją bo choć wybrałyście rzadkie imiona to są rejestrowane. Dane mam co prawda z Warszawy ale upierać przy swoim się można.
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
wycinek danych od 2004:
79 Aleks 33 0,1%
104 Aleksy 13 0,1%
78 Alex 34 0,1%
i rok 2008
80 Aleks 6 0,2%
127 Aleksy 1 0,0%
88 Alex 4 0,1%
w pierwszej kolumnie podane jest pozycja według popularności, w przedostatniej ilość a w ostatniej procent ze wszystkich imion :d
Ostatnia edycja:
malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
my ostatnio myslimy jak dac synusiowi na drugie imie:-) pierwsze mamy wymarzone juz od dawien dawna, a nad drugim jakos do tej pory nie myslelismy ostatnio mezus rzucil haslo Amadeusz;-) mi sie nawet podoba, ale zobaczymy jak to bedzienio tylko sie zastanawiam, czy Maksymilian Amadeusz to nie za dlugo brzmi
my drugiego nie dajemy... moi rodzice zapoczątkowali taką tradycję i byłam z tego powodu BARDZO zadowolona... w szczególności przy różnego rodzaju formalnościach gdzie wszystkie imiona trzeba podawać. Tym bardziej, że i pierwsze imię i nazwisko nasz Maluszek będzie miał dość długie...
aniolek20k
Fanka BB :)
ja mam drugie imie i zawsze bylam z tego powodu zadowolona Tomek niema, mala jest Julia Alicja a mlody bedzie mial drugie imie po tatusiu
reklama
My chcemy dać drugie imię i miało być Magdalena po mamusi, a śmiesznie u nas jest bo teściowa ma 2-członowe imię Maria-Magdalena, a siostra K i zarazem chrzestna na 2 ma również Magdalena, ale stwierdziliśmy, że dla dobra dziecka damy krótkie 2 imię gdyż pierwsze już jest długie Zuzanna i nazwisko na 9 liter, więc jak przyjdzie do podpisywania to naszej Zuzi miejsca w rubryce zabraknie (wiem to z własnego doświadczenia), więc najprawdopodobniej będzie Zuzanna Maja P........ ;-)
Podziel się: