reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

głaszczę brzuszek i ...nadajemy imiona dla naszych maluszków :)

reklama
my poraz kolejny z mezem i dzieciakami robilismy listę:tak::tak::tak:, ostatnio przystało na maksymilianie, ale.... w mojej okolicy są 2 psy Maksy:-:)-(, no i ja mówie do M że trzeba jeszcze raz przeanalizować, ale on powiedzial że obojetnie jak nie nazwie synka on do niego bedzie mówil Maks:-:)-( aż sie rozbeczałam. Ale twardo mu powiedzialam , że mam go gdzies i zawsze mi sie marzyła córka Oliwia , więc synka nazwę Oliwier i jego juz nie będe sluchac ani dzieci;-);-) No i po tygodniu się przekonał:tak::tak::tak:. Co prawda rodzicom sie nie podoba, ale to w końcu mój synek a nie ich;-)

Oliwier mi się bardzo podobało i była to jedna z moich propozycji ale mąż kategorycznie odrzucił i... stanęło na Maksymilianie. Oczywiście tak jak u Ciebie rodzicom się nie podoba (przynajmniej mojej mamie) i mi marudzi. Obecnie nabrała nadziei, że może jednak będzie dziewczynka :D i to nas uratuje.

bluebell i gosiaczek1973 Mam nadzieję że nie będziecie miały problemów z rejestracją bo choć wybrałyście rzadkie imiona to są rejestrowane. Dane mam co prawda z Warszawy ale upierać przy swoim się można.
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
wycinek danych od 2004:

79 Aleks 33 0,1%
104 Aleksy 13 0,1%
78 Alex 34 0,1%

i rok 2008
80 Aleks 6 0,2%
127 Aleksy 1 0,0%
88
Alex 4 0,1%

w pierwszej kolumnie podane jest pozycja według popularności, w przedostatniej ilość a w ostatniej procent ze wszystkich imion :d

Ostatnia edycja:
my ostatnio myslimy jak dac synusiowi na drugie imie:-) pierwsze mamy wymarzone juz od dawien dawna, a nad drugim jakos do tej pory nie myslelismy:zawstydzona/y: ostatnio mezus rzucil haslo Amadeusz;-) mi sie nawet podoba, ale zobaczymy jak to bedzie:blink:nio tylko sie zastanawiam, czy Maksymilian Amadeusz to nie za dlugo brzmi:confused:

my drugiego nie dajemy... moi rodzice zapoczątkowali taką tradycję i byłam z tego powodu BARDZO zadowolona... w szczególności przy różnego rodzaju formalnościach gdzie wszystkie imiona trzeba podawać. Tym bardziej, że i pierwsze imię i nazwisko nasz Maluszek będzie miał dość długie...

reklama
My chcemy dać drugie imię i miało być Magdalena po mamusi, a śmiesznie u nas jest bo teściowa ma 2-członowe imię Maria-Magdalena, a siostra K i zarazem chrzestna na 2 ma również Magdalena, ale stwierdziliśmy, że dla dobra dziecka damy krótkie 2 imię gdyż pierwsze już jest długie Zuzanna i nazwisko na 9 liter, więc jak przyjdzie do podpisywania to naszej Zuzi miejsca w rubryce zabraknie (wiem to z własnego doświadczenia), więc najprawdopodobniej będzie Zuzanna Maja P........ ;-)

Do góry