reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ginekolodzy,położnicy,położne

No to trafiłaś na lepsze dni pani dr...:-) dopóki nie zaszłam w Ciąże było mi obojętne. ale Nie ujmuje jej wiedzy może jest i dobra, ale straszenie zabiegiem w drugim trymestrze, kobiety w ciąży ,na pierwszej wizycie jest trochę nie na miejscu (jak dla mnie). Na cały Corfamed trzeba patrzeć przez palce bo lubią naciągać na nie potrzebne zabiegi i badania...więc nie mogę polecić z czystym sumieniem...

Wiesz trudno mówić o lepszych czy gorszych dniach kiedy leczę się u Niej 10 lat....i to nie okazjonalnie na parę lat wizyta,ale średnio raz na 3 miesiące jeżeli nic się nie dzieje jestem na kontroli,nie wspominając o ciąży kiedy chodziłam do niej co 3 tygodnie.Nigdy na nic mnie nikt tam nie naciągnął,wręcz przeciwnie,ja zawsze panikująca i wyszukująca sobie powody do zmartwień i kolejnych badań zawsze byłam sprowadzona przez doktor na ziemie i skutecznie uspakajana.służy zawsze radą i pomocą nie tylko w sferze ginekologicznej ale również bardzo mi pomagała w znalezieniu dobrych specjalistów przy jakichkolwiek problemach z dziećmi.Co do naciągania to akurat w moim przypadku dwa razy oddano mi pieniądze za wizytę,kiedy byłam w dość nagłym przypadku w dniu w którym akurat dr Kotkowskiej nie było,a później i tak trafiałam do niej - kazała iść do rejestracji i zwrócić mi pieniądze bo jak stwierdziła to przesada płacić dwa dni pod rząd.
Dlatego właśnie ze leczę się już tyle lat,jestem naprawdę częsta pacjentką corfamedu to z czystym sumieniem polecam zarówno przychodnie jak i samą doktor Kotkowską:tak:

reklama
Corfamed i mnie jest dobrze znany, bo prowadziłam tam połowę mojej ciąży ( pierwszą połowę w Katowicach) i tak naprawdę "przerobiłam" trzech lekarzy, najpierw dr zabielska i choć miła to nie udzieliła mi zbyt wielu informacji i na moje pytania odpowiadała dość niechetnie, wypisala tylko karteczke z kolejnymi badaniami do konca ciazy co powinnam u nich zrobic i tyle, potem byl dr barcikowski, równiez średnio rozmowny i w podobnym typie do pani dr agnieszki- niechetnie odpowiadal na pytania i tylko kolejne badania jakie musze u nich zrobic itd
wkoncu trafilam na dr bielickiego i on na kazde moje pytanie odpowiadal skrupulatnie i moglam zapytac o wszystko wiedzac, ze mi odpowie, dzieki niemu zdecydowalam sie rodzic w trzebnicy i do dzis nie zaluje wyboru, poświęcił mi naprawde tyle czasu ile potrzebowałam i kazde moje pytanie nie pozostawalo bez echa

o dr kotowskiej slyszalam rowniez dobre opinie, natomiast nie bylam, wiec nie moge sie wypowiadac w tej kwestii, a czy któras z was moze moglaby mi powiedziec cos o dr marku maślaku?

U dr Maślaka byłam raz,wlasnie jak nie było dr Kotkowskiej a musiałam pilnie się skonsultować..trudno jest mi oceniać lekarza po jednej wizycie bo to byłoby mało obiektywne,w moim przypadku akurat średnio się popisał, stwierdził w dwa tygodnie po rozpoznaniu przez dr Kotkowską ciązy blizniaczej ze napewno mam pojedyncza,no chyba ze sie podzieli z czasem...:-D..no i na stan zapalny dowalil mi dosc mocny antybiotyk a byłam w poczatkowych tygodniach ciazy,wlasnie dlatego dzien pozniej zaliczylam kolejna wizyte,tym razem u dr Kotkowskiej (za która wlasnie kazala mi oddac pieniadze o czym wczesniej wspomnialam),bo nie pasowal mi ten antybiotyk i faktycznie okazalo sie ze nie musialam go brac.
do dr Barcikowskiego chodzilam na usg poloznicze i usg piersi,rzeczywiscie bardzo malomowny ale to dobry specjalista.dr Mazur i Barcikowski tez niezwykle mili,uprzejmi,odpowiadajacy na kazde pytanie,jednak dla mnie dr Iza pozostaje nr 1:-) i lekarza nie zmienie dopoki bedzie przyjmowac:tak:

Wiesz ja nie chodzę co 3 miesiące i nie płace bajońskich sum, może dla tego dr potraktowała mnie tak jak potraktowała. Odbieranie prywatnej rozmowy telefonicznej w trakcie przyjmowania pacjentki chyba jest nie na miejscu...Po drugie po co kogoś straszyć operacją wycinania torbieli jajnika w II trymestrze ciąży ? zero szczegółów na temat torbieli jak i hipotezy skąd się ona mogła wziąć, z jakiego powodu. Moją koleżankę namówiono na (b. Ważny) test potrójny bagatela tylko 300 zł która jest wykonywana w haniebny sposób., jednego dnia badanie USG drugiego pobranie krwi ( różnica nawet tygodnia czasu) a co za różnica jak się taki test powinno wykonywać. O tym że w diagnostyce surowica najczęściej jest mrożona...to już tylko napomknę...suma sumarum stres, gdyż wynika wskazywał na zespołu Downa u dziecka w skali o jakiej żadna mama nie chciałby usłyszeć... co było bzdurą...( prowadząca nie była dr Kotkowska) Może teraz zmieniło się coś na lepsze. Na początku kliniaka miała super opinię ale też osoby tam pracujące na to pracowały. teraz kolejki przez opóźnienia, ważenie w recepcji ( tudzież tylko pytanie o wagę) mierzenie ciśnienia na stojąco...żenua jak na klinikę z takimi ambicjami...Ale Ciesze się, że waszym przypadku się sprawdziła ta klinika...

naprodukowałam się i mi posta wcięło...
no nic zacznę jeszcze raz...powiem szczerze,że nigdy nie spotkałam się z sytuacjami o których piszesz..ponadto mi akurat nie przeszkadza ważenie się w rejestracji :) ciśnienia nigdy na stojąco nie miałam mierzonego,o mozliwości zrobienia testu PAPPA mnie poinformowano,nikt mnie do tego nie zmuszał,sama zdecydowałam ,że skoro jest możliwośc to chętnie z niej skorzystam,chciałam być pewna ze wszystko jest ok,zarowno test jak i usg miałam tego samego dnia;z uslug diagnostyki korzystam od dawna,jak i cala moja rodzina,jak dziewczynki byly male i potrzeba bylo pobrac krew czesto zamawialam usluge do domu zeby dziewczyn nie targac po przychodniach,nigdy sie na nich nie zawiodlam.zreszta to ze w corfamedzie mozna od razu zrobic badanie to jak dla mnie jedynie udogodnienie ,nikt nikogo nie zmusza zeby tam pobierac krew czy robic inne badania,zawsze mozna przyniesc tylko wyniki.
co do cen,sa raczej standardowe jak na dzisiejsze czasy,zwlaszcza ze wizyta jest z usg.
szkoda ze Tobie akurat nie przypasowalo,ale to troszke krzywdzace oceniac tak negatywnie cala klinike,dzialajacą od lat i przyjmująca setki jak nie tysiace kobiet...gdyby bylo tak fatalnie nie mieliby tylu pacjentek.....no ale wiadomo,kazdemu pasuje co innego..

Klinikę znałam, przed ciążą i wcześniej tam właśnie chodziłam i było ok, potem zdarzyło sie co się zdarzyło, i wiem, że w pewnym momencie w padli w taśmówkę. Po prostu ich jakość spadła porównując ja do samych ich początków. Dla tego każdy musi sobie pozwiedzać i znaleźć to co mu odpowiada. Z Diagnostyką jest taki problem, że laik nie poczuje różnicy. I bez urazy. wszystko co teraz ma związek z medycyna zaczyna przybierać formy fabryk. gdzie wychwycenie błędu jest trudne, i oby osoba w przypadku której popełniono bląd miał dobrego lekarza który pozna się...i go wyłapie. Diagnostyka jest ok jeżeli tylko badania pobiera się u nich na miejscu, Nie wierzę 100% poprawność wyników badań krwi moczy itp z materiału pobranego o 8 rano a badanego o 16. i taka jest prawda :-( o dzisiejszych badaniach wykonywanych w przychodniach rożnej maści. to tak na marginesie, po za tematem.

Każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo.
Cenie jakość usług zarówno corfamedu jak i diagnostyki która w przeciwieństwie do innych labów jak dotąd nie zaliczyła wpadki w naszym przypadku i nie dostarczyła nam przekłamanych wyników jak się zdarzało choćby w szpitalnych laboratoriach..ale to temat rzeka.i jezeli chodzi o ścisłosc to nie jesteśmy laikami w tej kwesti;)

reklama
Hej!
Ja chodzę do MedFeminy. Prowadzę tam ciążę i jestem bardzo zadowolona. Warunki świetne, super sprzęt. Miła pani w recepcji, komfort i wygoda. Co do przestrzeni w gabinecie to z gołą pupą nie latasz bo w łazienkach są papcie i spódniczki ;)
Ja polecam.

Do góry