reklama
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Polecam zrobić panel związany z poronieniami, który jest dostępny w wielu laboratoriach i wykrywa mutacje genetyczne związane z krzepliwością krwi. Bardzo często są one przyczyną tzw. niepowodzeń położniczych, czyli np. poronienia, obumarcia płodu. Do tego wystarczy zorientowany w temacie ginekolog, tylko naprawdę musi wiedzieć o co chodzi, a nie wciskać leki na ślepo. Plus gin zleci na pewno dodatkowe badania według własnych przypuszczeń.Odrazu do genetyka uderzać czy na razie ginekolog?
anyżowa
Fanka BB :)
Tutaj możesz poczytać i zamówić do domu nt badań genetycznych w kierunku trombofilii wrodzonej. Miesiąc temu zamawiałam do domu pakiet do pobrania wymazu ze śliny- wszystko, wysyłka, potwierdzenie o tym że wymazy dotarł do labu i wyniki sprawnie i profesjonalnie, więc mogę polecić z czystym sumieniem.
Wiedza o ewentualnym posiadaniu mutacji genetycznych da lekarzowi podstawy do zastosowania odpowiedniego dla Ciebie wsparcia lekami przeciwzakrzepowymi, żeby uniknąć kolejnego poronienia.
Wiedza o ewentualnym posiadaniu mutacji genetycznych da lekarzowi podstawy do zastosowania odpowiedniego dla Ciebie wsparcia lekami przeciwzakrzepowymi, żeby uniknąć kolejnego poronienia.
TROMBOFILIA wrodzona - Badanie genetyczne trombofilii - Sprawdź
Czym jest trombofilia wrodzona? Jakie są objawy trombofilii? Jak można wykonać badania trombofilii wrodzonej i jaki jest ich koszt? Kliknij i sprawdź
www.testdna.pl
Ostatnia edycja:
Kwiatuszek34
Fanka BB :)
U mojego męża w rodzinie wszystkie kobiety mają przynajmniej jedno poronienie. Dzieci ze związku z mężczyzną tej rodziny mają perypetie w okresie płodowym. Więc tak może to być genetyczne
A udało się donosić ciążę którejśz Pań?U mojego męża w rodzinie wszystkie kobiety mają przynajmniej jedno poronienie. Dzieci ze związku z mężczyzną tej rodziny mają perypetie w okresie płodowym. Więc tak może to być genetyczne
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Ja tylko powiem, że moja siostra po dwóch poronieniach na lekach donosila dwie ciąże. Ja po jednym poronieniu drugą też donosiłam.A udało się donosić ciążę którejśz Pań?
reklama
Ja dołączam się do wpisów jak powyżej, też polecam zrobienie pakietu genetycznego. Tylko wybierz ginekologa, który przy wykrytej mutacji zaproponuje leczenie. Ja mam mutacje hetero PAI i MTHFR - mój ginekolog od razu zaproponował abym w ciąży dla bezpieczeństwa brała Clexane, Acard, kwas foliowy metylowany. Drugi lekarz u którego wykonywałam USG patrząc na wyniki skomentował, że przy takich mutacjach nie przepisałby zastrzyków/leków, bo ryzyko jest niskie. Po pierwszym poronieniu wolę zdecydować się na leczenie pomimo niskiego ryzyka, obecna ciąża rozwija się prawidłowo.Odrazu do genetyka uderzać czy na razie ginekolog?