reklama
Mam takie same wynikiDostałam wyniki trombofili... co myślicie mądre głowy?![]()
Dostałam od lekarza prowadzącego heparynę (clexane), acard (I trym 75 mg od II trym 150mg), magne b6 (I trymestr standard 2x dziennie, od II trymestru forte 2xdziennie), ACC (acetylocysteina zmniejsza poziom homocysteiny w organizmie, może być też Miovella ale jest o wiele droższa), prenatal (I trymestr - uno, od II trymestru- duo), revitanerw max (kwas alfaliponowy - do poczytania o działaniu w artykułach medycznych najnowszych/zagranicznych) Przy tych lekach ciąża obecnie rozwija się prawidłowo
O matkoMam takie same wyniki
Dostałam od lekarza prowadzącego heparynę (clexane), acard (I trym 75 mg od II trym 150mg), magne b6 (I trymestr standard 2x dziennie, od II trymestru forte 2xdziennie), ACC (acetylocysteina zmniejsza poziom homocysteiny w organizmie, może być też Miovella ale jest o wiele droższa), prenatal (I trymestr - uno, od II trymestru- duo), revitanerw max (kwas alfaliponowy - do poczytania o działaniu w artykułach medycznych najnowszych/zagranicznych) Przy tych lekach ciąża obecnie rozwija się prawidłowo![]()
![Face screaming in fear :scream: 😱](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f631.png)
Nic strasznegoO matko![]()
Długo już w ten sposób się leczysz?Nic strasznegostraszne mogą wydać się zastrzyki, ale u mnie to idzie gładko, mam kilka siniaków od czasu do czasu, ale mnie nie boli. O lekach trzeba pamiętać no i koszt leków jest spory, niestety clexanu nie mam refundowanego, więc na same zastrzyki miesięcznie wydaje ok 400 zł.
Od początku ciąży, czyli kończę już 5 miesiąc.Długo już w ten sposób się leczysz?
W przyszłości gdybym chciała starać się o drugie dziecko, to lepiej wdrożyć acard już na etapie starań
Długo staraliście się o bobaska?Od początku ciąży, czyli kończę już 5 miesiąc.
W przyszłości gdybym chciała starać się o drugie dziecko, to lepiej wdrożyć acard już na etapie starań![]()
Przy drugiej ciąży- 4 miesiące po poronieniu, udało się spontanicznie, bez żadnych starań.Długo staraliście się o bobaska?
W momencie gdy dowiedziałam się o ciąży dotarły do mnie wyniki badań genetycznych i od razu mogłam wdrożyć leki.
reklama
DziękiPrzy drugiej ciąży- 4 miesiące po poronieniu, udało się spontanicznie, bez żadnych starań.
W momencie gdy dowiedziałam się o ciąży dotarły do mnie wyniki badań genetycznych i od razu mogłam wdrożyć leki.
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)