reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
dziewczyny, polećcie dobry żel na bolące dziąsełka!!!!
u mojej Agatki coś zaczyna się dziać - bidulka stała się niespokojna, strasznie wszystko gryzie, ma stan podgorączkowy i lekko obrzmiałe dziąsełko :sick:
u mojej Agatki coś zaczyna się dziać - bidulka stała się niespokojna, strasznie wszystko gryzie, ma stan podgorączkowy i lekko obrzmiałe dziąsełko :sick:
u nas sprawdza się Bobodent i... Paracetamol w czopku; wczoraj mieliśmy nocną masakrę - mały płakał jakieś półtorej godziny i za nic nie mogłam go upokoić - ani noszenie, kołysanie, picie, jedzenie nie pomagało....krzyk,krzyk,krzyk....górne dziąsło jest rozpulchnione, więc może to jest przyczyną - dziś dostał Paracetamol i spi póki co (tfu, tfu...)
lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
osinka u nas w użyciu albo calgel albo dentinox. Mam wrażenie że tochę pomagają. Ostatnio zakupiłam jeszcze czopki homeopatyczne Viburcol (na stany niepokoju lub ząbkowanie) ale jeszcze nie wiem czy działają. Ale myślę że w czasie ząbkowania potrzebne jest też dużo czułości i przytulania.
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
czułości i przytulania moja agata ma w nadmiarze niedługo ją całą zacałujemy ona to uwielbia i sama wyciąga łapki jak chce się przytulić
kupiłam calgel i nakładkę żelową na palec, wymasowałam dziś mojej malutkiej dziąsełka, była bardzo zadowolona! zębolka mamy chyba tuż pod skórką, bo w jednym miejscu dziąsełko jest wyraźnie szersze i twardsze
kupiłam calgel i nakładkę żelową na palec, wymasowałam dziś mojej malutkiej dziąsełka, była bardzo zadowolona! zębolka mamy chyba tuż pod skórką, bo w jednym miejscu dziąsełko jest wyraźnie szersze i twardsze
dziewczyny - może macie jakiś pomysł na przyczynę takich scen - Krzymek codziennie (od jakiegoś tygodnia) w nocy lub przed spaniem, urządza nam dziką awanturę - drze się jakby go ktoś obdzierał ze skóry przez pół godziny do półtorej - nie pomaga branie na ręce, przytulanie,kołysanie.... Nie wiem czy to zęby (dlatego piszę na tym wątku) - ale Bobodent już nie pomaga, Paracetamol niby trochę tak, ale dziś była awantura choć czopek był w pupce.... Czy kładziemy go za wcześnie (okolice 19-19.30) - rytm dnia jest mniej więcej zachowany i wcześniej nie było problemu; czy jest za mało/za bardzo zmęczony??? HELP!!!!Czy może to faktycznie TYLKO te pierońskie zęby???
reklama
Podziel się: