reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

Ja przyzwyczaiłam się do malutkiego śliniaczka. ;-) Za to moja siostra chodzi z "broszkami" z chrupek kukurydzianych od Łukaszka.:rofl2:

reklama
dziewczyny, polećcie dobry żel na bolące dziąsełka!!!!

u mojej Agatki coś zaczyna się dziać - bidulka stała się niespokojna, strasznie wszystko gryzie, ma stan podgorączkowy i lekko obrzmiałe dziąsełko :sick:

u nas sprawdza się Bobodent i... Paracetamol w czopku; wczoraj mieliśmy nocną masakrę - mały płakał jakieś półtorej godziny i za nic nie mogłam go upokoić - ani noszenie, kołysanie, picie, jedzenie nie pomagało....krzyk,krzyk,krzyk....górne dziąsło jest rozpulchnione, więc może to jest przyczyną - dziś dostał Paracetamol i spi póki co (tfu, tfu...)

osinka u nas w użyciu albo calgel albo dentinox. Mam wrażenie że tochę pomagają. Ostatnio zakupiłam jeszcze czopki homeopatyczne Viburcol (na stany niepokoju lub ząbkowanie) ale jeszcze nie wiem czy działają. Ale myślę że w czasie ząbkowania potrzebne jest też dużo czułości i przytulania.

czułości i przytulania moja agata ma w nadmiarze :-D niedługo ją całą zacałujemy :) ona to uwielbia i sama wyciąga łapki jak chce się przytulić

kupiłam calgel i nakładkę żelową na palec, wymasowałam dziś mojej malutkiej dziąsełka, była bardzo zadowolona! zębolka mamy chyba tuż pod skórką, bo w jednym miejscu dziąsełko jest wyraźnie szersze i twardsze

u nas zel nic nie dal (mielismy calgel), viburcol rowniez nic. Na prawdziwy bol (a nie tylko swedzenie) pomogl nam tylko paracetamol (uzywamy i panadolu w syropie i eferalganu w czopkach).

dziewczyny - może macie jakiś pomysł na przyczynę takich scen - Krzymek codziennie (od jakiegoś tygodnia) w nocy lub przed spaniem, urządza nam dziką awanturę - drze się jakby go ktoś obdzierał ze skóry przez pół godziny do półtorej - nie pomaga branie na ręce, przytulanie,kołysanie.... Nie wiem czy to zęby (dlatego piszę na tym wątku) - ale Bobodent już nie pomaga, Paracetamol niby trochę tak, ale dziś była awantura choć czopek był w pupce.... Czy kładziemy go za wcześnie (okolice 19-19.30) - rytm dnia jest mniej więcej zachowany i wcześniej nie było problemu; czy jest za mało/za bardzo zmęczony??? HELP!!!!Czy może to faktycznie TYLKO te pierońskie zęby???

reklama
Jaś skończył dziś 9 miesięcy a ząbka ani śladu. Wybieramy się niedługo na kontrolę do pediatry, muszę zapytać, co o tym sądzi, bo to chyba troche długo, nie?

Do góry