reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

reklama
Iwosz- u nas jak Ola tak plakala ze nawet przytulanie i zabawianie nie pomagalo to byly wlasnie zeby (wlasciwie co rusz sa, bo Oli idzie jeden za drugim). Na dodatek ona sie wcale nie slinila, wiec na poczatku nie wiedzialam o co chodzi. U nas zel w ogole nie pomogl, natomiast paracetamol zaczyna dzialac dopiero po pol godzinie (u nas w sumie paracetamol pomagal, ale wlasnie trzeba bylo poczekac.)

A jesli chodzi o spanie- Ola tez juz miala ustalony tryb chodzenia spac o 20.30, a od kilku dni zasypia dopiero ok. 22 (nawet 23), i nic jej raczej nie boli, wiec moze to taki okres rozwojowy.

Pytia - spokojnie, Piotrek dostał w 10 miesiącu,
a Bartek własnie dzisiaj drugiego zęba :)

chociaż radości to nikaomu nie przysparzało... oj boli boli maleństwo i aż razem z nim się płakać chce...

ale jest to własnie minus późnego wychodzenia - ida wszystki naraz i baaardzo boli

Co do żelu na ząbki - my mamy Dentinox. Jego uzywa Marcin, ja jak widzę, że to faktycznie dziąsełka to podaję troszkę paracetamolu, bo wg mnie on nie działa, ale to tylko moja opinia, bo Marcin ma przeciwną :)

Filip ma już ze 30% górnych jedynek, więc niedługo będziemy mieli komplet jedynek :) Ale myślę, że kolejne w drodze, bo namiętnie wkłada sobie palce do buzi tak jakby chciał sobie pomasować te dziąsła, które jeszcze są puste :)
A co do marudzenia: przy dolnych nie było nic, wyszly w sumie nie wiadomo kiedy, z górnymi jest troszkę gorzej, bo myślę, że czasem go jednak boli.

Niech te zęby juz powyłażą bo ja na rzęsach chodzę:wściekła/y: Iga przez cły dzień dziś spała 2 razy po 5 min i raz 20..no i nie muszę dodawać że jest maruda okropna.. POza tym trochę mnie martwi że ząbki nie rosną jej symetrycznie tzna na dole np ma jedynki i jedną dwójkę(a drugiej ani widu), na górze też ma jedynki a reszta idzie tylko z jednej strony.. jakieś to dziwne mi się wydaje. czy Wasze dzieciaczki też tak mają????

kasianka u Mateusza akurat zęby pojawiały sie symetrycznie tzn jak wyszła jedna górna dwójka to za kilka dni następna, z tymi na dole było tak samo. U nas chyba idą trójki bo palce w buzi non stop i nocne przebudzenia (dzisiaj jedno trwało godzinę:baffled: ).

Kasianka u nas też na dole są jedynki i tylko jedna dwójka, już chyba od dwóch tygodni a drugiej ani widu :cool2: A na górze najpierw wyszły dwójki a dopiero potem jedynki ale te cztery to już prawie na raz wychodziły :happy:
Pozdrawiam

U nas też strasznie przechodzimy to całe ząbkowanie w dzień mega marudzenie w noce popbudki co godz - prażka na całej lini - teraz czekam na górne jedynki ;-( to fakt jak dziecko pozno zabkuje to wiecej bolu bo wszystkie zEborki naraz ida

Dziewczyny aż mnie ciarki przechodzą, jak czytam, ile to maluszki muszą się wycierpieć z ząbalkami. U Łukaszka nadal nic, a ślini się już na całego. Bez śliniaczka musiałabym go co chwilę przebierać.
Już sama nie wiem, czy to ząbkowanie czy może od kataru.....:no:

reklama
Jaś skończył dziś 9 miesięcy a ząbka ani śladu. Wybieramy się niedługo na kontrolę do pediatry, muszę zapytać, co o tym sądzi, bo to chyba troche długo, nie?
My właśnie odwiedziliśmy pediatrę i stwierdziła, że ząbków nie widać, ale nic się nie dzieje, czyli nie mam się martwić na zapas.

Do góry