reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u nas caly czas wychodzi druga dolna jedynka :) a ta pierwsza to juz tak szybko rosnie ze widac ja jak bartolini sie usmiechnie ;) nawet udalo sie fotke zrobic :p

reklama
Taka znajoma Pani poleciła mi ostatnio na ząbkowanie - BALSAM SZOSTAKOWSKIEGO- mówiła że jak jej dzieci ząbkowały (juz ładne kilkanaście lat temu) to w aptekach nie było takich żeli jak teraz i ona smarowała im dziąsełka właśnie tym balsamem.
Podobno przesły ząbkowanie bezboleśnie bo ten balsam pozostaje na dziąsłach bardzo długo (żel który ja kupiłam Szymek zlizuje po kilku minutach).

Wiecie może coś o tym balsamie? Pytałam u nas w aptece ale go nie było. Wiem że jest on produkowany w Rosji (taki balsam na wszystko i na nic). Czy on jest bezpieczny dla takich małych dzieci ???

U nas tez zabkowanie wyrzyna sie gorna jedynka noce nie przespane a dni to takie marudne ze szok:szok: wszytsko Brian gryzie co zlapie w raczki!a czasami to az plakusia a ja chodze jak na haju:sick:

My mamy narazie dwie dolne jedyneczki, wyrzynały się spokojnie. Oby tak z innymi ząbkami to będzie git :happy:
Pozdrawiam

wlasnie rozmawialam z moja znajoma ktora ma 3 miesiecznego synka, ma on juz 3 trojki i jedynka mu wychodzi, biedna masakre przezywa, u nas natomiast spokoj na szczescie!! :-)

no i byłam u dentysty aby wyrwać dziada (zęba znaczy się, ósemkę) ale okazało się, że jest stan zapalny dziąsła i najpierw trzeba się z tym uporać a dopiero potem likwidować :wściekła/y:
póki co jem papki tak jak Krzymek;-)

reklama
lolcia jak ja ci zazdroszcze ale ty masz dzielnego syna.Może Mateuszek pogada z moim i wytłumaczy mu, że zęby to nie konieć świata i że można oprocz marudzenia troszke sie pobawic, przespać
My nadal czekamy Maggusia ja też na haju heheh

Do góry