motris - to bardzo się cieszę że tak myślisz postaram się iść Twoim tokiem rozumowania ja mam termin na 19.12 wiec cos mi sie wydaje że bliżej porodu będziemy musiały się jakos numerami kom wymienić bo chyba nas ze cztery planuje tam rodzic
reklama
MamUśKaaa88
Fanka BB :)
Tyle Was do tego bielańskiego, że aż z ciekawości weszłam na ich str internetową Z tego, co widzę, to tam też bez żadnych dodatkowych opłat (za znieczulenie, czy poród z mężem). Wykupujecie położną?
Ja wybieram się na inflancką i zdecydowałam, że nie wykupuje.
Ja wybieram się na inflancką i zdecydowałam, że nie wykupuje.
Ja na razie o wykupywaniu położnej nie myślę. Może mi się zmieni podczas trwania szkoły rodzenia, ale raczej nie zamierzam tego robić
Mamuśka - co do porodu z mężem to NIGDZIE nie powinni za to pobierac opłat. To jest zagwarantowane przepisami (tak nam mówili z Fundacji Rodzić po Ludzku). Ja intensywnie myślałam o wykupieniu położnej... i dalej myślę, ale troche mnie cena odstrasza. Ponoć ok 1,5 tys.. Za połowe tego pewnie bym sie zdecydowała. A koleżanka która tam rodziła powiedziała że w sumie jak się poród zacznie ok 7 rano albo 19 wieczorem to i tak sie trafia na jedna zmiane i jest ciagle ta sama położna tylko weź tu traf z porodem w odpowiednia godzine
MamUśKaaa88
Lucere ciekawe czy wszędzie się do tego stosują Nooo ja to mam nadzieję, ze będę tak szybko rodziła, że położna nawet nie zdąży się zmienić
Marika30708
Fan(ka)
Mi przy pierwszym porodzie mówili zapłacić 100zł za to że mąż był przy mnie i 20zł na cegiełkę. DO tego musiałam w szpitalu zostawić paczkę małych Pampersów, chusteczki, 2 pieluchy tetrowe i ubranko śpioszki i kaftanik
MamUśKaaa88
Marika o masz... a z jakiej racji miałaś im jeszcze coś zostawiać?
reklama
Marika30708
Fan(ka)
No u nas tak bylo ze przy wyjsciu trzeba bylo te wszystkie rzeczy. Podczas pobytu w szpitalu to oni wszystko zapewniali, ubranka, kapiel w oilatum, pampersy i kremy. No i to chyba za to na wyjsciu bylo trzeba zostawic taka paczke jak pisalam.
Teraz jak slysze od rodzacych to nie sa pobierane oplaty za porod rodzinny, a zostawia sie w szpitalu co sie chce
Teraz jak slysze od rodzacych to nie sa pobierane oplaty za porod rodzinny, a zostawia sie w szpitalu co sie chce