reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

gdzie zamierzamy rodzić

reklama
hej, moze mnie pamietacie , bylam z wami na poczatku , ale mialam przeprowadzke i slub wiec troszke mi zeszlo :)
ja bede rodzila w Krakowie na ul. Kopernika:)

hej, a czy może któraś z Was planuje rodzić lub jeszcze lepiej rodziła w szpitalu przy Inflanckiej w Warszawie?? Chodzę tam na prowadzenie ciąży do przychodni przyszpitalnej i myśłałam, żeby tam również rodzić. Macie jakieś opinie?:)

Mamuuśkaa, słyszałam równe opinie o inflanckiej. I dobre i złe, ale za każdym razem taka opinia wynika z tego jak poród przebiegał. Jak było wszystko ok, to szpital cacy, jak były komplikacje to szpital bee. Ich plusem jest to że jest dużo sal porodowych, chyba z 8. Jeżeli prowadzi cie lekarz z tego szpitala, to nie ma co się zastanawiać i rodzić tam.
Ja chyba wybiorę Instytut Matki i Dziecka przy Kasprzaka, właśnie dlatego że pracuje tam moja gin, która prowadzi ciążę. Warunki lokalowe nie są tam najlepsze, ale podobno opieka na najwyższym poziomie

ja myślę sobie ze tyle ile rodzących, przeróżnych sytuacji podczas porodu, podejścia personelu, czy tez lekarzy, opieki itd, to każda z nas będzie zadowolona lub niezadowolona na swój sposób:tak: oczywiście warto poznać opinie, ale nawet jak nasze porody w danych szpitalach będą przebiegać rewelacyjnie to już inna rodząca może mieć jakieś "ale" bo "coś tam":tak:

Mamuśka co do Inflanckiej nie pomogę, bo nie mam żadnych danych na jej temat. Ani dobrych, ani złych...Same superlatywy słyszałam natomiast o Karowej i Szpitalu w Międzylesiu.

Ja będę rodziła w Bielańskim, jak za pierwszym razem. Dla mnie ok:tak:. Mam tam nie tylko lekarza, ale także sentyment. Urodziłam się tam ja, mój brat, w zeszłym roku moja córcia. Tak jakoś ciepło się tam czuję. Ale ja też nie mam jakiś specjalnych oczekiwań względem np opieki położnych. Jestem raczej z tych gruboskórnych i jakieś ewentualne uszczypliwości spływają po mnie. Grunt, żeby opieka medyczna była na najwyższym poziomie a na to można liczyć:tak:

w sumie to macie racje! Jak ma być dobrze to będzie dobrze, a ja jestem dobrej myśli :) a co sądzicie o wykupywaniu położnej. Do tej pory byłam pewna, że nie będę tego robić, że jest to zbędny wydatek, ale już kilka dziewczyn polecało mi indywidualną opiekę położnej

Jeśli kogoś stać, i ma namiary na dobra położną to jestem za!
Ja wiem ze tego robić nie będę, ale jakbym powiedziała eMowi to pewnie byłby za wykupieniem...;-)

Mamuśka jeśliś wrażliwiec (bo czasem położne są mega mało subtelne ;)), masz jakąś sprawdzoną położną z polecenia i kasę na zbyciu, to warto:tak: Zawszeć wtenczas raźniej!

Ja z córcią nie wzięłam, teraz też nie biorę. Zdaję się na los :-)

reklama
hmm... no zdarza się, że niektóre komentarze biorę bardzo do siebie :) ale nie nastawiam się też, że będą się obchodzić ze mną jak z jajkiem heh Generalnie nastawiam się, że: wchodzę, rodzę i wychodzę :) moja przyjaciółka powtarzała to jak mantrę i 2 porody miała szybciutkie, na tyle, że jak Jej męża zapytali, czy to Jego żona urodziła to powiedział, że nie, bo ona dopiero weszła :)
A kasa - hmmm... zbędnej to chyba nigdy nie ma:p zawsze na coś się przyda, ale gdyby było to naprawdę tak potrzebne to by się pewnie znalazła
Choć nie mam namiarów na żadną położną, ani dobrą, ani złą :)

Do góry