Tu masz rozpisane na czym to polega
Link do: Gdzie rodzić? ogólnie jak masz zdrową, niepowikłaną ciąże właściwie możesz rodzić w takim z I - dziewczyna, ze względu na swoją historię szukała III dlatego dla mnie głupotą jest polecanie tego z I czy nawet II bo tam jej zwyczajnie nie pomogą. Do tego polecamy tu Praski obecnie jest covidowy - co prawda znowu do czerwca pewnie przestanie być, ale trzeba to teraz super śledzić bo się zmienia z dnia na dzień. Każdy szpital ma na swojej stronie jaki ma stopień, a jak chcesz łatwiej to tu też przy każdym szpitalu jest opisane
Link do: Gdzierodzic.info | Żeby ciąża, poród, połóg były dobrym doświadczeniem. Ja akurat zawsze rodzę w III bo uważam, że tak bezpieczniej, ale to tylko moja fobia
Co do odsyłania zależy co rozumiesz przed odsyłanie bo np. ja miałam taką sytuację, że od 3 dni męczyły mnie w miarę regularne skurcze (ale nie aż tak mocne, bolesne jak porodowe i nie tak często) - ale mimo ze drugi to był to mój tak naprawdę pierwszy poród (pierwszy to cc na zimno przed terminem, zero skurczy) to nie do końca wiedziałam, czy to już czy nie plus jednak to stan po cięciu. Pojechałam do Bielańskiego i tam mnie wyśmiali wręcz - że tu na pewno porodu na dniach nie będzie itd. Ale mi to nie dało spokoju i kilka godzin później pojechałam do Orłowskiego i tam mnie przyjęli bo jednak rodzę. No i pytanie czy to według Ciebie odesłanie czy nie. Ja osobiście nie znam nikogo kogo by w zaawansowanej akcji odesłali. Na Madalińskiego jedynie moją koleżankę właśnie tak jak mnie zbywali, że jeszcze jest czas, więc 14 dni po TP pojechała do Praskiego i tam wywołali bo duże dziecko, tyle dni po TP i dobrze zrobili bo wody już były zielone
Sama mam ogromny problem z tym gdzie teraz rodzić i chyba po prostu postawię na Medicover bo właśnie nie chcę się bawić w jakieś odsyłanie, braki męża, braki odwiedzin itd