reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie rodzić - Warszawa?

Do każdej się dostaniesz. Każda ciężarna musi się dostać do dowolnego specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych. Jak Ci powiedzą, że nie mają miejsc to poproś o odmowę na piśmie
7 dni w tym przypadku będą się liczyć od wystawienia czy dzisiejszego USG, czy zgłoszenia się do nich (co wydaje mi się najbardziej logiczne)?

Chodzi mi o to, żeby nie powiedzieli "to jest już przeterminowane skierowanie"

reklama
7 dni w tym przypadku będą się liczyć od wystawienia czy dzisiejszego USG, czy zgłoszenia się do nich (co wydaje mi się najbardziej logiczne)?

Chodzi mi o to, żeby nie powiedzieli "to jest już przeterminowane skierowanie"
Od zgłoszenia się do nich. To nie ma związku z tym że lekarz Ci tak kazał. Tak mamy przepisy ale mało kto o nich wie

Dzięki, spróbuję na żelaznej.
Chyba mam najbliżej, a mają 3ci stopień referencyjnosci położnictwa i neonatologii...
Tak, spróbuj koniecznie na żelaznej. Ja też jestem po trudnych przejściach położniczych. Urodziłam tam zdrową córkę. Dostać się nie jest trudno🙂 Polecam dr Annę Kajdy. Jest perinatologiem. Robi świetne usg i jest tam ordynatorem na oddziale patologii. Trafiłam do niej w 20 tyg ciazy i juz z nią zostałam do końca. Robila mi tez cc ( wskazania neurologiczne).

Tak, spróbuj koniecznie na żelaznej. Ja też jestem po trudnych przejściach położniczych. Urodziłam tam zdrową córkę. Dostać się nie jest trudno🙂 Polecam dr Annę Kajdy. Jest perinatologiem. Robi świetne usg i jest tam ordynatorem na oddziale patologii. Trafiłam do niej w 20 tyg ciazy i juz z nią zostałam do końca. Robila mi tez cc ( wskazania neurologiczne).
Dzięki, mi zależy na porodzie SN , strasznie boję się CC z różnych względów... 8-)
W poniedziałek pewnie się przejdę z partnerem (nie lubię w nowe miejsca chodzić sama)

Hej,

Karowa to szpital uniwersytecki, więc jeśli chcesz być eksperymentem, i mieć np studentów dookoła to okej, ale moja lekarka odradza.

Madalińskiego spoko, mam z tamtąd położną i lekarza prowadzącego i to jest mój numer 2.

Żelazna - trochę chyba przereklamowane. "Wszyscy tam chcą", więc mi już się nie podoba.

Żwirki - mam tam szkole rodzenia. Kilka moich koleżanek właśnie urodziło, same dobre opinie, są odwiedziny, przyjemne - świeże sale porodowe. Bardzo ciepłe i pomocne położne. Zawsze na zmianie konsultant laktacyjny.

reklama
Hej,

Karowa to szpital uniwersytecki, więc jeśli chcesz być eksperymentem, i mieć np studentów dookoła to okej, ale moja lekarka odradza.

Madalińskiego spoko, mam z tamtąd położną i lekarza prowadzącego i to jest mój numer 2.

Żelazna - trochę chyba przereklamowane. "Wszyscy tam chcą", więc mi już się nie podoba.

Żwirki - mam tam szkole rodzenia. Kilka moich koleżanek właśnie urodziło, same dobre opinie, są odwiedziny, przyjemne - świeże sale porodowe. Bardzo ciepłe i pomocne położne. Zawsze na zmianie konsultant laktacyjny.
Szczerze mi studenci/studentki nie przeszkadzają (przynajmniej nie będzie jakoś specjalnie cicho) - a kiedyś muszą się uczyć... Poza tym zawsze można nie wyrazić zgody... Dziś w południe mam dzwonić na żelazną bo tylko wtedy jest rejestracja ponoć - jakie info dostałam wczoraj.

Madalińskiego już 11 lat temu było ok - rodziłam wtedy córkę... Tylko mają 2 stopień, w rezerwie ewentualnie ich trzymam...

Do góry