reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie rodzić - Warszawa?

Cześć Czy jest w Warszawie jakiś konkurencyjny szpital dla medicover-u czy to jedyna opcja prywatnego porodu? Dopytuje się ze względu na obawę braku dostępności anestezjologa w szpitalach typu Karowa, Madalińskiego będzie jeden - zajęty, a potem mi powiedza ze za późno na znieczulenie :-( :(

Jeżeli chodzi o poród siłami natury to nie tylko w Warszawie, ale i w całej Polsce. W innych miastach/miejscach jest tylko opcja płatnego cc i to w większości w donoszonej ciąży (w medi można od 32tc)

reklama
O fajnie, to może do maja przywrócą też odwiedziny na Starynkiewicza 😆

Nie wiem na ile to prawda, ale słyszałam plotkę że tam nie specjalnie chcą żeby wróciły i nawet w wakacje jak większość już miała to u nich nie było. Lekarze jak i pacjentki mówią, że jest spokojniej i tak wolą

Ja to trochę rozumiem, bo miałam mega słabą sytuację z pijanym mężem pacjentki ;)

Nie wiem na ile to prawda, ale słyszałam plotkę że tam nie specjalnie chcą żeby wróciły i nawet w wakacje jak większość już miała to u nich nie było. Lekarze jak i pacjentki mówią, że jest spokojniej i tak wolą

Ja to trochę rozumiem, bo miałam mega słabą sytuację z pijanym mężem pacjentki ;)
Ale z tego co rozumiem pijany to i na Żelaznej mimo zgody nie powinien przejść ankiety etc... (W końcu komuś ją oddaje, wcześniej musi wypełnić)

Ale z tego co rozumiem pijany to i na Żelaznej mimo zgody nie powinien przejść ankiety etc... (W końcu komuś ją oddaje, wcześniej musi wypełnić)

To był 2015 i Orłowski, więc bez problemu wlazł sobie na oddział bo nikt go nie sprawdzał, dopiero na sali zaczął szaleć no i wyprowadziła go ochrona. Tej dziewczyny to mi było akurat mega szkoda, bo ona z padaczką i np. nie mogła mieć dziecka na sali jeżeli nie było kogoś od niej trzeźwego :( no słabo, słabo

Teraz to wiem, że mała szansa na takie akcje - ale jak mówię, takie plotki słyszałam o Starynkiewicza że im się to podoba. Pewnie jak wędzie wrócą do normalności to i tam, ale może to potrwać. Choć Ty masz termin na czerwiec to myślę, że duża szansa

To był 2015 i Orłowski, więc bez problemu wlazł sobie na oddział bo nikt go nie sprawdzał, dopiero na sali zaczął szaleć no i wyprowadziła go ochrona. Tej dziewczyny to mi było akurat mega szkoda, bo ona z padaczką i np. nie mogła mieć dziecka na sali jeżeli nie było kogoś od niej trzeźwego :( no słabo, słabo

Teraz to wiem, że mała szansa na takie akcje - ale jak mówię, takie plotki słyszałam o Starynkiewicza że im się to podoba. Pewnie jak wędzie wrócą do normalności to i tam, ale może to potrwać. Choć Ty masz termin na czerwiec to myślę, że duża szansa
Ale spore prawdopodobieństwo na maj 🤣... Wystarczy że jeden dzień się przesunie a już będzie majowy bobasek...
Oby tylko dotrwał do bezpiecznego 37tc...

Ale spore prawdopodobieństwo na maj 🤣... Wystarczy że jeden dzień się przesunie a już będzie majowy bobasek...
Oby tylko dotrwał do bezpiecznego 37tc...

Maj też jest myślę spoko - rząd pewnie do końca marca zniesie wszystkie obostrzenia to i można mieć nadzieję, że szpitale też

reklama
Do góry