reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie rodzić - Warszawa?

Szczerze mi studenci/studentki nie przeszkadzają (przynajmniej nie będzie jakoś specjalnie cicho) - a kiedyś muszą się uczyć... Poza tym zawsze można nie wyrazić zgody... Dziś w południe mam dzwonić na żelazną bo tylko wtedy jest rejestracja ponoć - jakie info dostałam wczoraj.

Madalińskiego już 11 lat temu było ok - rodziłam wtedy córkę... Tylko mają 2 stopień, w rezerwie ewentualnie ich trzymam...
Oczywiście, kto co woli. Ja np mam pierwszy poród i chciałabym spokój, ciszę, pełne skupienie na mnie i Dzidziusiu. Więc wybieram co innego 😊
Ktoś mi ostatnio wspominał że Szpital Praski ostatnio bardzo zyskuje na popularności i ma coraz lepsze wyniki i personel oczywiście.

reklama
Oczywiście, kto co woli. Ja np mam pierwszy poród i chciałabym spokój, ciszę, pełne skupienie na mnie i Dzidziusiu. Więc wybieram co innego 😊
Ktoś mi ostatnio wspominał że Szpital Praski ostatnio bardzo zyskuje na popularności i ma coraz lepsze wyniki i personel oczywiście.
Szpital praski mamy troszkę za daleko 8-)

Szczerze mi studenci/studentki nie przeszkadzają (przynajmniej nie będzie jakoś specjalnie cicho) - a kiedyś muszą się uczyć... Poza tym zawsze można nie wyrazić zgody... Dziś w południe mam dzwonić na żelazną bo tylko wtedy jest rejestracja ponoć - jakie info dostałam wczoraj.

Madalińskiego już 11 lat temu było ok - rodziłam wtedy córkę... Tylko mają 2 stopień, w rezerwie ewentualnie ich trzymam...

W uniwersyteckim nie możesz nie wyrazić zgody :) po to jest jasno określone, że dla studentów :) żebyś wiedziała o tym zawczasu ;)

Praski ma I stopien. Ale jeśli to ciąża bez problemów to w niczym nie przeszkadza.
Co do studentow, to za kazdym razem podczas badania, zabiegów bylam pytana czy wyrazam zgodę na obecność. Jedynie na obchodzie to jest oczywiste ze sa i nikt nie pytał o zgodę.

Praski ma I stopien. Ale jeśli to ciąża bez problemów to w niczym nie przeszkadza.
Co do studentow, to za kazdym razem podczas badania, zabiegów bylam pytana czy wyrazam zgodę na obecność. Jedynie na obchodzie to jest oczywiste ze sa i nikt nie pytał o zgodę.
No ale obchód to troszkę coś innego - wtedy zazwyczaj (w zależności od szpitala/oddziału) są wszyscy i jego pies :-p

Ja urodziłam zdrowiutkie dziecko 10/10, a dopiero w 2 dobie w momencie próby wypisu wyszły ogromne problemy z sercem. Nie chcę wiedzieć, co by się działo gdybym rodziła w szpitalu z I stopniem. No a @Hmmmm sama napisała dlaczego ma wskazania do III stopnia więc serio, nigdy nie zrozumiem tego polecania szpitali od czapy

Sprawdziłam... Nawet w uniwersyteckim możesz nie wyrazić zgody... Tylko różnica polega na tym, że w domyśle ją wyrażasz...

O to może się coś zmieniło, kiedyś to był mus - dla mnie spoko. Nie będzie wykształconych lekarzy bez praktyki, więc mi nie przeszkadzają lekarze. U mnie pod koniec porodu było bardzo dużo ludzi - bo udany vbac, wszyscy mega wspierający, zachwyceni i WOW jesteś mega więc dla mnie to był tylko plus :) jakbym jakąś nagrodę odbierała

reklama
Do góry