reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie rodzić - Warszawa?

Jeśli chodzi o szpital na żwirach to jest polecany i sama chciałam z niego skorzystać po raz 2. Niestety zmieniona właśnie go w szpital covidowy....

reklama
Odradzam żelazną i madalińskiego - dużo ludzi i odsyłają gdzieś indziej
Ja o Madalińskiego słyszałam same dobre rzeczy odkąd nastąpiły tam spore zmiany. Teraz chodzę na konsultacje genetyczne i jestem bardzo zadowolona, liczę, że bez problemu mnie tam przyjmą na poród. Przyjaciółka rodziła w zeszłym roku i bardzo dobrze wspomina.

2 lata temu Pojechałam z poronieniem. Na izbie dostałam ulotkę i słowne zaproszenie na poród do nich [emoji1787][emoji1787]
Ja mijam szerokim łukiem..
Ja pojechałam w 10 tygodniu że skierowaniem na lyzeczkowanie (puste jajo). Lekarz bez żadnego pytania kazał czekać aż samo poleci. Na Karowej zajęli się mną jak królową. Naprawdę w takiej sytuacji personel spisał się na 5!

Odradzam żelazną i madalińskiego - dużo ludzi i odsyłają gdzieś indziej
Ja też odradzam Madalińskiego. Co prawda sam porod nie był zły (ale rodziłam kilka lat temu), ale ogólnie opieka taka sobie, a sama rejestracja do nich to porażka (onkologia i położnictwo w jednym :( )

Mam za sobą dwa porody cc w IMiDz (2011 i 2018), teraz rodziłam w szpitalu WUM na Żwirkach. Polecam bardzo jeden i drugi, na Żwirkach miałam też przyjemność testować 😉patologię ciąży. Dziewczyny które rodziły naturalnie bardzo chwaliły położne, jest dużo studentek, które mocno angażują się w swoją pracę.
Karowa. Rodziłam 2 razy. Bez zastrzeżeń. Polecam

Żelazna, same dobre wspomnienia (w tym-smaczna zupa),cc zaplanowane (wskazania medyczne), .
W kwestii cc na życzenie (tu czy w innym szpitalu) to byłabym raczej sceptyczna

Ja pojechałam w 10 tygodniu że skierowaniem na lyzeczkowanie (puste jajo). Lekarz bez żadnego pytania kazał czekać aż samo poleci. Na Karowej zajęli się mną jak królową. Naprawdę w takiej sytuacji personel spisał się na 5!
Ja mam dobre wspomnienia z łyżeczkowania na Karowej (jeśli tak można o tym powiedzieć
!), byłam tam też na IP przez ostre wymioty w ciazy. Więc mam jak najlepsze opinie o tym szpitalu 👍🏻

Polecam z całego serca szpital praski, rodziłam tam w maju 2021r. Szpital odnowiony, sale na najwyższym poziomie, łazienka w pokoju 2 os. Położne, pielęgniarki mile i pomocne, blok porodowy na 5!. Motywują i wspierają dobry słowem. Codziennie 2 obchody, jeden ginekologiczny, drugi neonatologiczny. Jedzenie ok, można sobie wybrać zestaw obiadowy :) nie wyobrażam sobie rodzic gdzieś indziej ;)

Dziewczyny, ze względu na różne perypetie dostałam skierowanie do poradni referencyjnej (przychodni perinatologii) i się zastanawiam, gdzie można się dostać?

Bo w zasadzie zależy mi na 3cim stopniu referencyjnosci (jeden poród przedwczesny 700g już miałam)...

Zastanawiam się nad żelazną, karową, MSWiA, IMiD... Mam do nich w sumie w miarę blisko, ale za to beznadziejny dojazd komunikacją miejską (MSWiA mam najdalej, ale dojazd bezpośredni)...

Wiecie coś o możliwościach dostania się tam do poradni przyszpitalnych?

reklama
Dziewczyny, ze względu na różne perypetie dostałam skierowanie do poradni referencyjnej (przychodni perinatologii) i się zastanawiam, gdzie można się dostać?

Bo w zasadzie zależy mi na 3cim stopniu referencyjnosci (jeden poród przedwczesny 700g już miałam)...

Zastanawiam się nad żelazną, karową, MSWiA, IMiD... Mam do nich w sumie w miarę blisko, ale za to beznadziejny dojazd komunikacją miejską (MSWiA mam najdalej, ale dojazd bezpośredni)...

Wiecie coś o możliwościach dostania się tam do poradni przyszpitalnych?
Do każdej się dostaniesz. Każda ciężarna musi się dostać do dowolnego specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych. Jak Ci powiedzą, że nie mają miejsc to poproś o odmowę na piśmie

Do góry