reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gaz rozweselający podczas porodu?

Mam pytanie do dziewczyn, które stosowały gaz - jakie to uczucie jak zażyje się gaz? Zawroty głowy? Uczucie nacpania? Jak to wyglądało u was cenowo?

U mnie było bezpłatne. Uczucie jest takiego ogólnego rozluźnienia. Nie jest tak, ze skurcze przestają bolec, ale człowiek jakby mniej na nie zwraca uwagę. Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne! Teraz tez wezmę. Ryzyka nie ma żadnego bo dosłownie po kilku - kilkunastu wdechach czystego powietrza wszystko wraca do normy. W szpitalu mówili, ze nie da się tego przedawkować bo tak szybko się ulatnia z organizmu, ze nie ma szans, żeby doszło do zbyt wysokiego stężenia. Nie ma żadnej utraty świadomości, w głowie nie wiem czy się po tym kręci bo miałam wcześniej jakiś zastrzyk, który wywoływał zawroty. Jest po prostu wesoło i miło [emoji16]

reklama
U mnie też gaz był bezpłatny. Niestety po kilku wdechach czułam się jakbym była bardzo pijana. Kręciło się w głowie i było mi strasznie niedobrze, musiałam się zebrać w sobie żeby nie zwymiotować...Metoda łagodzenia bólu zdecydowanie nie dla mnie.

Do góry