reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to początek porodu?

Tez tak mialam skrócona i zamknięta. Miałam biegunkę i wymioty i i skurcze .jak zobaczyłam szpital wszystko przeszło
Ja miałam biegunkę w pierwszej ciąży. Byłam już na patologii bo było już prawie 2 tygodnie po terminie.
Rano mi podali oxy, po południu przebili wody i kurcze coś mnie na kibel ciągnie, biegunka , potem dalej chciałam ale zatwardzenie. Idę do tej pielęgniarki i mówię, zatwardzenie mam a 30 minut temu biegunka była to Ona mówi, żebym po mału spróbowała może się jeszcze oczyszczę, zaraz 2 wleciała i mówi ale chodź tu zbadam Cię ... Jezus Maria, Ty już masz główkę w kanale to nie zatwardzenie to poród 😁😁🤣
Tez tak mialam. Kurcze non stop mi się chce 2 .poszlam to WC chce się wytrzeć a tu czubek głowy ...potem poszło szybko

reklama
Tez tak mialam skrócona i zamknięta. Miałam biegunkę i wymioty i i skurcze .jak zobaczyłam szpital wszystko przeszło
Tez tak mialam. Kurcze non stop mi się chce 2 .poszlam to WC chce się wytrzeć a tu czubek głowy ...potem poszło szybko
Z biegiem czasu to jest zabawne 😁😁
Ale jak sobie pomyślę co by było gdybym parła na tym kiblu, szok. Wtedy myślałam sobie, że do kibla chyba urodziłabym 😱😱😱

Z biegiem czasu to jest zabawne 😁😁
Ale jak sobie pomyślę co by było gdybym parła na tym kiblu, szok. Wtedy myślałam sobie, że do kibla chyba urodziłabym 😱😱😱
Mnie nogi bolały a że 2 poród. Pierwszy cięcie więc nie wiedziałam co to parte .
Położna do mnie jeszcze chwile byś urodziła tu w toalecie a chcieli rano wypuścić mnie do domu .
A ja do niej przy partych to co ?nie wyjdę do domu?
Wyjedziesz , ale z dzieckiem .
Wtedy byłam brzydko mówiąc byłam osrana ,że mam już urodzić

Mnie nogi bolały a że 2 poród. Pierwszy cięcie więc nie wiedziałam co to parte .
Położna do mnie jeszcze chwile byś urodziła tu w toalecie a chcieli rano wypuścić mnie do domu .
A ja do niej przy partych to co ?nie wyjdę do domu?
Wyjedziesz , ale z dzieckiem .
Wtedy byłam brzydko mówiąc byłam osrana ,że mam już urodzić
Ja też jestem po SN i po CC i SN wspominam lżej, łagodniej i lepiej niż CC.

Ja też jestem po SN i po CC i SN wspominam lżej, łagodniej i lepiej niż CC.
Mam tak samo .poród SN moglabym rodzic codziennie gorzej Ząb bolał mnie ,ale jak uda się urodzić 3 dziecko to przez cc bo muszą naprawić to co zepsuli .mam zszyte mięśnie z powłoką od skóry brzucha i wyglądam jak kosmita .wstydzę się tego .

Po ilu dniach od terminu zglaszalyscie się do szpitala?jutro mam termin moja pani ginekolog powiedziała że jak nie urodzę to w piątek mam jechać.Moj mąż tak panikuje że jutro chce mnie już zawieść do szpitala.

W ciąży w której nie miałam problemów miałam się zgłosić 10 dni po terminie porodu. Teraz zwykle zalecają się zgłosić 7 dni po więc i tak mega szybko Ci zalecili.
Ciąża ma prawo fizjologicznie trwać do 42 tygodnia. Indukcja kiedy dziecko jest niegotowe to nic fajnego i najczęściej kończy się cesarką.

Jak mąż chce pomóc to seks. Zdecydowanie najlepsza metoda na wywołanie.

Ja wymiotowałam całą noc i nad ranem a do terminu było 2 tyg, rado dr kazał przyjechać na ktg i tam wyszły spore skurcze ale ja nic nie czułam. Zostawił mnie na noc, wszystko się uspokoiło i rano gdy chciałam się wypisać czyli dobę od wymiotów wody odeszły i zaraz urodziłam. Powodzenia

Mam tak samo .poród SN moglabym rodzic codziennie gorzej Ząb bolał mnie ,ale jak uda się urodzić 3 dziecko to przez cc bo muszą naprawić to co zepsuli .mam zszyte mięśnie z powłoką od skóry brzucha i wyglądam jak kosmita .wstydzę się tego .
Ja jestem po CP (operacja z cięciem jak na CC). Podczas CC gościu mnie tnie i mówi, że wytnie starą bliznę i zostanie tylko jedna...
Yhymm została, taka, że też nie chce na nią patrzeć nawet. Miało być super a mam jeszcze gorzej niż wcześniej 😫
Blizna gruba, długa i widoczna dalej, rok po CC mimo, że aktywność fizyczna była, dbałam o nią i wgl..

Zastanawiam się nad plastyką brzucha i to poważnie się zastanawiam.

reklama
Ja jestem po CP (operacja z cięciem jak na CC). Podczas CC gościu mnie tnie i mówi, że wytnie starą bliznę i zostanie tylko jedna...
Yhymm została, taka, że też nie chce na nią patrzeć nawet. Miało być super a mam jeszcze gorzej niż wcześniej 😫
Blizna gruba, długa i widoczna dalej, rok po CC mimo, że aktywność fizyczna była, dbałam o nią i wgl..

Zastanawiam się nad plastyką brzucha i to poważnie się zastanawiam.

Do góry