reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Garkuchnia

Fredzik, podrzuć pomysł na cukinię, jeśli masz;-)
kocham na surowo pokrojoną w paski z dipem serowym
ale możesz:
1. pokroić w grube plastry, sól, pieprz, obtoczyć w jajku i bułce i smażyć max po minucie z każdej strony, wcześniej możesz posmarować czosnkiem
2. placuszki z cukinii: ścierasz na grubej tarce ze skórką oczywiście, dodajesz szybko jajko, mąkę, sól i pieprz i na patelnie, smażysz z obu stron chwilkę. Nie można ostawić ciasta na później bo cukinia puści sok.
3. możesz pokroić w kostkę lekko poddusić z cebulką i czosnkiem i dodać do makaronu, polać sosem śmietanowym

reklama
Fredzik ja nie wiem jak ty masz na wszytko czas:szok: jesteś niesamowita:tak: ale to dobrze bo dużo korzystam z Twoich przepisów:tak: i zawsze zachęcają mnie do gotowania:tak: a ja raczej z kuchnią się nie lubimy:no:

Fredzik... masz pomysł na jakieś ciasto ze śliwkami??
Mam śliwki a nie wiem jak je zagospodarować...
Ale nieskomplikowany poproszę :). Na "moich wypiekach" nie znalazłam...

reklama
Fredzik... masz pomysł na jakieś ciasto ze śliwkami??
Mam śliwki a nie wiem jak je zagospodarować...
Ale nieskomplikowany poproszę :). Na "moich wypiekach" nie znalazłam...

ja tez mam sporooo śliwek i brak pomysłu teściowa wczoraj nam przyniosła do poczęstowania śliwkowe ale spód drożdzowy a ja leniwa jak chodzi o drożdze więc i ja się chętnie dowiem

Do góry