reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Garkuchnia

reklama
wow, gratulacje. Uwielbiam paelle.
A tak na marginesie. Kupije mrożone owoce morza ale nie mam pojęcia jak dłigo je trzeba gotować. Ostatnio chyba za długo gotowałam i wyszły twarde jak podeszwa. buee..

dziekuję kaskada:tak:
a ja owoce morza gotuje bardzo krótko, bo one jeszcze gotują sie razem ze wszystkimi składnikami;-)

Ewela, gratuluję :tak::-D
paelli nie jadam bo ta oryginalna ma owoce morza a ja nie lubię.
a macie jakieś sprawdzone sałatki? no podzielcie się pomysłami ja wam mogę dać na dobrą.

Moja teściowa dzisiaj zrobiła.

• Pierś z kurczaka ugotowana i pokrojona w paseczki / kostkę
  • mango pokrojone w paseczki (ja mango spróbuję zastąpić brzoskwinią z puszki - mniej słodka)
  • rodzynki
  • orzechy nerkowca lekko prażone
  • curry do smaku
  • sos: majonez z łyżką oleju (ja majonez zastąpię jogurtem naturalnym)
Sałatka bardzo dobra ale troszkę za słodka i za ciężka dlatego będę modyfikować. W środę wieczorem przychodzą znajomi więc moze wypróbuję

Ja proponuję klastyczna a'la grecką:
sałata, cebula, pomidor, zielony ogorek,, wszystko pokroić, kukurydza, oliwa z oliwek, (tymianek, oregano , do smaku). Potem wymieszać i dodać fetę. Szybko się robi i bardzo ją lubimy. Był okres , że robiłam sobie ogromną michę tego i jadłam jako danie główne.

ja z sałatek to też lubię tylko te wszystkie modyfikacje zawierające ogórki, pomidory, sałatę, czasem właśnie z fetą....nie lubię z zasady sałatek słodkich - takich połączeń mięso plus coś słodkiego...ale to jak piszę z zasady...po prostu nie przekonuje mnie takie połączenie i pewnie nie wiem co tracę ;-)

reklama
Fredzik, ja robię kurczaka z rodzynkami i kukurydzą i ryżem, to tez taka sałatka, a do tego pożywana;-)

składniki:
piers kurczaka - ugotować i pokroic w kostkę
ryż - ugotowac na sypko
rodzynki
kukurydza konserwowa
czosnek - drobno posiekać
do tego majonez, ale mieszac dopiero, jak wszystko bedzie zimne

polecam;-)

Do góry