reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria zdjecia nasze testy ciazowe i nasze brzuszki

Abby to prawda, ale ja do tego podchodze z dystansem. W ciąży nie miałam ani jednego, a ok. 2 miesiące po porodzie wmi wyszły, jak ciało zaczęło szybko wracać do rozmiarów przedciążowych...

reklama
U mnie narazie po pierwszej ciąży zero rozstępów! Pisałam tak ponieważ moja bratowa miała po dwóch ciążach rozstępy - jej mama też! Moja nie miała a rodziła dwa razy :) Więc jest szansa he że i u mnie się nie pojawią :)

Dziewczyny super brzuszki i dzidzie :tak:

A to moje teściki z tej ciąży :-D
tesciki_dzidzia_2BB.jpg

Czarni mam podobny brzuch i też większy niż w poprzedniej ciąży w tym samym czasie. Pocieszam się, bo z wagą teraz nie jest źle ok. 1,5 na plusie, a poprzednio w tym samym tc było ok. 4 na plusie :tak:

A to mój brzuchal dokładnie z 10tc (dodawać chyba nie muszę, że od ponad tygodnia chodzę w spodniach ciążowych:-D)

10tc.bb.jpg

U mnie narazie po pierwszej ciąży zero rozstępów! Pisałam tak ponieważ moja bratowa miała po dwóch ciążach rozstępy - jej mama też! Moja nie miała a rodziła dwa razy :) Więc jest szansa he że i u mnie się nie pojawią :)
Moja mama też nie miała rozstępów, ja w ciąży też nie, więc może faktycznie coś tu genetycznie jest. :-)

Madzia, śliczny brzuszek!!!

Mnie chyba nie czeka w tej ciąży szybkie chodzenie w ciążówkach, bo brzuch mam dużo wyżej niż z synkiem. ::-)

Madzia widze ze tez natrzaskalas testow jak ja zeby wuierzyc ze 2 kreski to nie pomylka haha :) brzuszek rosnie to dobrze a kg na + sa potrzebne maluszkowi i nam potem jak bedziemy karmic tak wczoraj doczytalam :)

Gienek czekamy na brzuszek blizniaczy ;)

Madzia ja też dopiero 1 kg do przodu aż dziwne bo z oliwia też już miałam. W 16 tygodniu 7 kg teraz wiadomo nasze ciało też jest inne już po ciąży ale mi tam akurat sie podoba
Co do rozstepow brzuch mam czysty ale jeżeli chodzi o pośladki i nogi to mam bo ja należę do osób bardzo chudych skończących z waga więc brzuszek był rozciagnietych ale nogi i dupka niestety nie ale mi to wogóle nie przeszkadza ja chciałam być po prostu matka a nie uzalac sie nad swoim ciałem i nie mam problemu z rozebraniem sie na plaży czy jakiś krótkich spodenkach i nie rozumiem nie których którzy nie chcą sie pokazać wiadomo piękne to to nie jest ale teraz mam całe życie płakać i sie ukrywać albo wydawać tysiące na laserowe usuwanie głupota...

Fajne te Wasze brzucholki :))). Ja to jeszcze nie jestem pewna czy mój teraźniejszy brzuch to już ciążowy ;). Płaskiego brzucha nie miałam, więc ciężko mi ocenić :p. Jeszcze nie robiłam żadnego zdjęcia, postaram się jutro zrobić zaraz po wstaniu bo później to już całkiem inaczej wygląda ;).
A tymczasem moje testy:

Madziamadzia piękna kolekcja teścików.......:) cudne..., a brzuszek fiu fiu już taki śliczny zaokrąglony...

Monika no wyraźne teściory jak nic......

Co do rozstępów - na brzuchu zero, na piersiach takie lekko widoczne po bokach, jak mi cyce wywaliło w 2 dzień po porodzie z 75 c chyba wskoczyłam na e:D:D:D:D

reklama
Mnie rozstępy same zeszły...dla mnie to cud, bo miałam z nimi coś robić jak się pojawily, a jak zwykle olałam to. ;)

Brzuszek z dzisiaj, 11t2d:

294995_460049514007162_924904574_n.jpg

Do góry