reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria Styczniówek

reklama
inomama, 5 tygodni temu byłam, to Pani doktor powiedziała, że 7 tydzień, więc wychodzi na to, że teraz jest 12. U mnie były cyrki z okresem, więc po dniach płodnych też nie mam co liczyć bo by mi wyszło, że 14 tydzień. Później jajeczkowanie miałam. We wtorek wizyta, zobaczymy co Pani ginekolog powie. A czemu inomamo takie zdziwienie?

Zdziwienie jest pewnie dlatego że nie możesz mieć termin na styczeń... :tak: Ja mam termin na 3 stycznia a przecież jestem w młodszej o aż tydzień ciąży. Ty jesteś grudniówką kochana.

Podczas wizyty kilka "zonków" wyszło. Gdy byłam na pierwsze wizycie, z NFZ, na szybko, lekarz mi powiedział, że jestem w 8 tygodniu - wyliczył to z dnia ostatniej miesiączki, zupełnie nie zważając na to, że mówiłam, że u mnie cykle są bardzo nieregularne. Gdy poszłam dwa tygodnie później prywatnie do mojej Pani Ginekolog, powiedziała, że nie jest możliwe, aby to był już ten tydzień i najpóźniej jesteśmy w siódmym. Gdy tam sobie coś pisała, powiedziała, że poród przewidywany na styczeń, ale podczas drugiej wizyty będziemy wszystko wiedzieć i dokładnie sobie to ustalimy. Jeśli się okaże, że faktycznie grudzień, to znikam stąd do grudniowego forum, chociaż wolałabym jednak Tosiaczka styczniowego :D
Ale dziękuję, za zwrócenie na ten fakt uwagi ;P

Jeśli lekarz powiedziała że termin na styczeń to jesteś na pewno w młodszej ciąży a suwaczek pokazuję ci termin z @ :-)

Co do rodzenia w styczniu to ja mam termin na styczeń, ale syna urodziłam w 37 tygodniu i troszkę się boje czy uda mi się donosić tą ciąże i nie zostanę "niechcący" grudniówką

Dziewczyny, już się tu skumplowałyśmy, więc ja zostałabym na waszym miejscu w styczniówkach, z punktu widzenia forum ma to małe znaczenie. Zrobicie co chcecie, ale ja się już zżyłam z Wami.
Diablica-ja Cię pamiętam z forum listopadówek 2010

Ostatnia edycja:
Ja nie zamierzam nigdzie uciekać :tak: Jestem styczniówką i wierzę że dotrwam do terminu! :-) Tak tylko piszę że ciekawe jak to bedzie w praktyce

Miejskibandyta - nie! nie o to mi chodziło:):):) tylko, ze taka Ty chudzinka cały czas! 40 kilo ważysz czy jak?:) zostań z nami, w grudniu to prezenty możesz rozpakować, nie Się:)

Nie wytrzymam do środowego badania, przysięgam. Dziewczyny, napiszcie, czy możliwe jest, żeby Dzidzi nie było jeszcze widać w 11-12 tygodniu? Poza tym mam wrażenie, że ten brzuch maleje z dnia na dzień a nie rośnie. Znacie przypadki takich brzuchów? STRES!

Bez tytułu.jpg

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 54
reklama
A to twoja pierwsza ciąża? Jeśli tak to jestto jak najbardziej naturalne! :-D

Patrz tu ja w 13 tygodniu w poprzedniej ciąży :-)

Brzuszek3.JPG

Żart a nie brzuch i to jeszcze po jedzeniu... brzuch wylazł mi dopiero koło 20 tygodnia na tyle że można było go dostrzec. Wielkość brzucha nie świadczy wcale o rozwoju ciązy tylko o tym że masz mocne mięśnie które trzymają macicę "na miejscu" :-) Powinnaś się wbrew pozorom cieszyć (ha.. będziesz ale z czasem... zobaczysz) bo im mniejszy brzuch tym większe prawdopodobieństwo że po ciąży figura szybko wróci do normy :-D

Załączniki

• Brzuszek3.JPG
    Brzuszek3.JPG
    76,9 KB · Wyświetleń: 46
Do góry