reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria sierpniowych brzuszków:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Też jestem wysoka, może w tym leży przyczyna niedużego brzucha hmm... I jakoś mam wrażenie, że już mi nie wyskoczy piła, bo od początku mam niewielki.
I nie ma mi czego zazdrościć, bo córa siedzi sobie miednicowo:( i lekarz w piątek stwierdził, że raczej się już nie obróci, bo ma mało miejsca w środku i wód też nie jest zbyt wiele. No ale nadzieja jeszcze jest, nastepne USG 20lipca... Na razie stosuję sie do Bombusiowych zaleceń i ćwiczę i wizualizuję sobie, że mała się przewraca;) Może pomoże.

Neftis...powiem tak...kręć pupą. podobno takie kręcidupciowe ćwiczenia pomagają dzidzi się lepiej wstawić.

Ciamajdko, i jeszcze jak mialam zajecia na uczelni to co chwile pytania od tych samych osob...codziennie, tak jakby czuły się zoobowiązane zapytać, albo nie wiedziały o co innego zapytać " Jak się czujesz? " czasami irytujące...
po chwili i tak zapominają co się odpowiedziało ;P

Ostatnia edycja:
Też jestem wysoka, może w tym leży przyczyna niedużego brzucha hmm... I jakoś mam wrażenie, że już mi nie wyskoczy piła, bo od początku mam niewielki.
I nie ma mi czego zazdrościć, bo córa siedzi sobie miednicowo:( i lekarz w piątek stwierdził, że raczej się już nie obróci, bo ma mało miejsca w środku i wód też nie jest zbyt wiele. No ale nadzieja jeszcze jest, nastepne USG 20lipca... Na razie stosuję sie do Bombusiowych zaleceń i ćwiczę i wizualizuję sobie, że mała się przewraca;) Może pomoże.

Cwicz, ćwicz zawsze będziesz wiedziała, ze zrobiłas co mogłaś,... aha mamy w tym samym dniu USG i tez sie dowiem jak w końcu lezy maluszek, wydaje mi sie, ze fiknął..........ale ostatnio też mi sie tak wydawało i dooopa była, siedział se jak tralala:)

Kolejna zgrabniocha;-)

a mnie najbardziej irytują pytania ciotek "to na kiedy masz termin?" zadane po raz n-ty. zauważyłam, że niektórzy pytają po to byle pytać, ale nie przyswajają informacji do mózgu. Teraz to mówię, że w sumie nie wiadomo, bo to zależy od lokatora kiedy będzie chciał się wyprowadzić ;)

Krzynka, pomijając utyte uda z rozstępami to nie jest tak źle ;) Ważne, że małżonowi się podobam i stwierdził, że poza brzusiem i cyckami to jakoś wcale nie urosłam. a rozstępy prędzej czy później zejdą. sam się zadeklarował, że po urodzeniu małego co wieczór będzie mi wmasowywał balsamy na spłycenie i rozjaśnienie rozstępów ;)

Pociesze Was dziewczyny, ze mieszkam obok domu starosci i mamy wspolny park.Za kazdym razem jak spaceruje z psiakiem widze te same babcie, ktore zadaja cigle to samo pytanie NA KIEDY?? Wiem, ze maja problemy z pamiecia, wiec zatrzymuje sie i grzecznie odpowiadam na wszytskie pytania:-D

Nie cierpie natomiast wscibskich ekspedientek, te to juz sie nei pytaja na kiedy tylko stwierdzaja, ze to chyba juz niedlugo:-p Pozniej czy znam plec a czy bedze karmic piersia:szok:

Ojjj tak, denerwujące!! "A na kiedy??" grr.. pierwszy raz ekspedientka w sklepie spytała jakoś w 28 tc stwierdzając "Oj,to już chyba niedługo,nie?" Odpowiedzialam,że tak :) Wstyd mi było przyznać,że jeszcze 3 miesiące. Teraz odpowiadam poprostu "W tym miesiącu" choć i tak mała może zechcieć wyskoczyć w sierpniu,w końcu te terminy mam tak różne...

Andzia- kolejny zgrabny,malutki brzusio :)!

Ptfuj, Bombusiu, pomyliłam się- USG mam 30lipca, nie 20:)
Wszystko przez te upały;)

reklama
to ja mam chyba ślepe sąsiadki :-D ostatnio spotkałam jedną i mowi - o rany a Pani w ciąży?? :confused::confused: a ja na nią patzre jakby z kosmosu zleciała bo mieszkamy na tym samym piękrze i widywała mnie praktycznie codziennie, no ale zorientowała sie pod koniec 8 miesiaca :-D
Druga to samo o jeju to na kiedy ma Pani termin?? ja mowie na sierpień a ona chłopak? ja mowie, ze tak - pewnie tata dumny - grzecznie kiwam głową - a ona a ja nawet nie zauważyłam,wczesniej,z e paniw ciąży :confused2:
jeden plus tego, ze nie są wścipskie:-)

no i dziewczyny wydaje mi sie, ze brzuch mi opadł
jak myslicie??

2m2am2u.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry