reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria sierpniowych brzuszków:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczęta!!!
A ja mam odwrotny problem niż wy wszystkie, bo w całej ciąży przytyłam 1 kg ( moja waga wyjściowa 75, kiedyś standard to było góra 60 ale to już inna bajka, zaniedbałam się, nie śmiejcie się ze mnie...). Tak więc tydzień temu ważyłam 76 kg, przedwczoraj 74 nagle, a dziś już 73,5kg...
Nie wiem zupełnie co się dzieje, czemu chudnę?
Spodziewałam się po moich skłonnościach do tycia że będę wyglądała jak balon a tu na odwrót i to chyba nie jest dobry znak...
nie wiecie czego to może być przyczyna?
Sorki że tak długo, pozdrawiam was dziewczynki!!!
Podobno dziewczyny, które mają więcej ciałka mogą przez całą ciążę nic nie przytyć, a wręcz przeciwnie schudnąć:tak: Wiąże się to oczywiście ze zmianą sposobu odżywiania-często jemy mniej, ale częściej, no i zdrowsze produkty;-)

reklama
Ja rowniez schudlam i waga dalej spada przez silne wymioty, ale niby nie ma to wplywu na dzidziusia:baffled:

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi:) Trochę mnie to uspokoiło, ale z tą tarczycą to mam problem bo każdy mi mówi, że coś z nią mam, nawet głos mi się zmienił i brzmię jak stara alkoholiczka (mi to pasi, chrypka niemalże jak u Chylińskiej:p), poza tym dostaję wytrzeszczu... to już dla mnie jest masakra bo gdybym straciła moje piękne oczęta... wrrr, wolę nie myśleć.
Ostatnie badania wyszły jak najbardziej w porządku ale mam wrażenie że zostały odwalone- szpitalne laboratorium... Prywatnie badania by mnie kosztowały te pierwsze 430 zł a to chyba jest przesada...
ale na tarczycę powtórzę sobie prywatnie bo to dość poważne, choć słyszałam, że większego wpływu na dzieciątko nie ma- problem jest przy niedoczynności.
Jak zwykle się rozpisałam,
sorry nie umiem inaczej ja poetka+ pisarka i takie efekty...
pozdrawiam i buziole:)))

Problemy z tarczycą mają ogromny wpływ na rozwijające się dzieciątko! Jeśli coś podejrzewasz to zrób badania. TSH, anty tg i anty TPO (prywatnie koszt wszystkich trzech to nie więcej jak 100zł). Tarczycy nie wolno bagatelizować! Sama mam problem, ale dzięki lekarzowi trzymam te hormony na uwięzi i na razie (tfu tfu) wszystko ok - mam dawkę leków dla siebie i dla dzidziolka.

Mój brzusio to póki co wygląda jak bym była mocno przejedzona, więc poczekam z wklejeniem zdjęcia :-) I "z zewnątrz" jkeszcze nic nie widać, chyba że się rozbiorę albo mam coś obcisłego na sobie to wtedy tak. Ale postronne osoby nawet nie przypuszczają że to może być ciąża :-) Chociaż jak zakładam spodnie to czuję różnicę... i musiałam sobie podorabiać "zapięcia" przy starych spodniach, bo ciążowe planuję dopiero kupic w późniejszym czasie kiedy brzusio mi bardziej wypchnie :-)

PS. I poza tym od początku ciąży schudłam jakieś 2,5 kg przez mój "jadłowstręt mięsny" ale kg już mi "wrócił" więc jest nadzieja :-)

Shyla, wow, ale z Ciebie lasencja jest ;-):tak::-)
A brzuszek to śliczny masz, już tak ładnie zaokrąglony :-):-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry