reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

galeria październikowych mamuś

Syneczki super brzuchol, jaki juz wielki :-D. I dobrze dziewczyny pisza o tej corce. Moja sis ma 3 synow i jakby miala pewnosc ze bedzie corcia to mimo ze ma 37 lat i by sie zdecydowala :-D

reklama
Syneczki3 To mnie zaskoczylas bo zwykle jest to miejsce gdzie mamy troche wiecej skory ktora jest potrzebana
gdy brzuszek rosnie ;), ale moze to zalezy od sposobu ulozenia dziecka i rozciagania brzucha u mnie byla
to typowa pileczka ;) do samego konca, ale brzuszek pojawil sie ok16 tyg wiec moze wtedy wrzuce jakies
foto ;).
Rzeczywiscie jak na 15 tydz to brzuszek spory w poprzednich ciazach tez tak mialas?
A juz wiesz ze bedzie chlopiec?
U mnie dokladnie odwrotnie 1 i poczatek2 trymestru wyjete z zyciorysu a w 3 moglaby chodzic przez pol roku,
doskieraja troche schody ale to da sie przezyc ;).
A moge zapytac co sie stalo synkowi? Jak nie chcesz nie pisz.

Eliana Ja zawsze miala ladny dosyc gleboki wiec napewo byl tam pewien zapas skorki, teraz moze nie jest
taki ladny gleboki jak byl ale ogolnie po ciazy na brzuchu nie zostalo zadnych sladow, wiec i tak stwierdzam
ze mam dobrze ;).
A ty po czym wnosisz ze bedzie wystwal?

Marteczka23 Chyba nie od zwiazania bo ja wlasnie kuleczki nie mam,ja bym bardziej stawiala na ulozenie dziecka.
Wiek wiekiem ale jedne kobiety maja 60i prawie zadnej zmarczszki a inne 50 i wyglad 65latki, determinuje
to ilosc wiazan kolagenaowych ale i inywidualane predyspozycje genetyczne czego nie da sie przeskoczyc,
wiec lepiej wrzucic na luz.

Jutrzenka, super brzuszek :-)

W rodzinie mojego męża zdecydowanie dominuje testosteron, dlatego też obstawiam chłopaka, pomimo objawów niby na dziewczynkę.

Patrycja Marteczka Jutrzenka Hmmmm jak tak się głęboko zastanowić to może... przede wszystkim musiałabym pokonać ten wielki lęk który we mnie siedzi w związku ze stratą. Nie ukrywam że różnica wieku między chociażby Oliwierkiem który ma 6 lat a czwartym dzieckiem była by spora co również budziło by moje obawy. Pamiętam historie z mamy dzieciństwa (jest młodsza od swojego rodzeństwa o 6 i 8 lat), była odizolowana, dopiero koło 20 roku życia ciocia i wuja nawiązali z mamą kontakt. Nie chciałabym powielać takich zachowań. Już teraz miałam obawy w końcu gdy Fabianek się urodzi Oliwierek będzie miał 6,5 roku a Amadeuszek 4,5. Wiem że będą się nim opiekować (takie słodki charakterki) ale gdy pójdą do szkoły mogą brata odseparować...

Jutrzenka jest jest :-D

Krklisz
w pierwszej ciąży wyskoczył dopiero koło 20 tygodnia, w drugiej koło 15 tygodnia w trzeciej koło 11 tygodnia a w tej już w 8 tygodniu był okazały. Z tym że każdorazowo gdy już się pokazał to i jednocześnie szybko się powiększał.
Nie mam 100% pewności że chłopiec ale jest mocna sugestia ze strony specjalisty ;-)
Co się stało że Gracjanka z nami nie ma? Tętniak w układzie moczowym... pękł pewnego dnia (póki nie pękł nie było go nawet widać) zalał krwią cały brzuszek, klatkę piersiową i serduszko przestało bić, nie wytrzymało obciążenia wylewem. Termin porodu miałam na 19 kwietnia 2012 więc dwa dni temu...

Syneczki jakie Ty ładne imiona chłopcom wybierasz:tak:Kurde to bardzo smutne co napisałaś:-(bardzo mi przykro:-(.Jesteś dzielną kobitką!Życzę z całego serducha żeby teraz okazała się jednak malutka niewiasta w ,której wszyscy Twoi panowie będę zakochani.:-).A w sumie najważniejsze żeby dzieciaczki były tylko zdrowe,płeć aż tak nie gra roli.
Jutrzenka jakbym siebie oglądała na tym zdjęciu:-D

Ostatnia edycja:
mimi To moze niedlugo juz bedziesz wiedziec ;).

Syneczki3 Czyli potwierdzasz terie ze w kolejnych ciazach pokazuje sie szybciej ;).
To prawdzwiwy meski swiat bedziesz miala ;).
Straszna historia z Gracjankiem bardzo mi przykro, najgorsze jest to ze wszystko potoczylo sie tak szybko przez
co nie bylo szans zeby mu pomoc, taka bezsilnosc jest najgorsza zycze ci duuuuuuuuuzo sil.
Ja mam termin na 19pazdziernik 2012.

Marteczka23 Dokladnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe ;).

W zeszlym tygodniu dowiedzialam sie ze przyciolka ktora 5 lat starala sie o dziecko jest w ciazy ;), takze
niesamowita radosc :).

Patrycja Marteczka Jutrzenka Hmmmm jak tak się głęboko zastanowić to może... przede wszystkim musiałabym pokonać ten wielki lęk który we mnie siedzi w związku ze stratą. Nie ukrywam że różnica wieku między chociażby Oliwierkiem który ma 6 lat a czwartym dzieckiem była by spora co również budziło by moje obawy. Pamiętam historie z mamy dzieciństwa (jest młodsza od swojego rodzeństwa o 6 i 8 lat), była odizolowana, dopiero koło 20 roku życia ciocia i wuja nawiązali z mamą kontakt. Nie chciałabym powielać takich zachowań. Już teraz miałam obawy w końcu gdy Fabianek się urodzi Oliwierek będzie miał 6,5 roku a Amadeuszek 4,5. Wiem że będą się nim opiekować (takie słodki charakterki) ale gdy pójdą do szkoły mogą brata odseparować...

Jutrzenka jest jest :-D

Krklisz
w pierwszej ciąży wyskoczył dopiero koło 20 tygodnia, w drugiej koło 15 tygodnia w trzeciej koło 11 tygodnia a w tej już w 8 tygodniu był okazały. Z tym że każdorazowo gdy już się pokazał to i jednocześnie szybko się powiększał.
Nie mam 100% pewności że chłopiec ale jest mocna sugestia ze strony specjalisty ;-)
Co się stało że Gracjanka z nami nie ma? Tętniak w układzie moczowym... pękł pewnego dnia (póki nie pękł nie było go nawet widać) zalał krwią cały brzuszek, klatkę piersiową i serduszko przestało bić, nie wytrzymało obciążenia wylewem. Termin porodu miałam na 19 kwietnia 2012 więc dwa dni temu...

Hmmm Syneczki naprawdę cięzko sie czyta takie historie. Moja mama które 3 dziecko poroniła nie zdecydowała sie już na kolejne i do dzisiaj wspomina swoją stratę.

reklama
Do góry