FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Arcobaleno, ale widzisz, u nas problem z mową jest i to duzy, Na tyle duzy że Łada kazała wprowadzić komunikacje alternatywną. W sumie dziwie się, że nie kazała sprawdzić słuchu. Myśle że i ją i nas uśpił pozytywny wynik przesiewu.. Choc jak sobie przypomne jak babka ten przesiew robiła.. Widziałam ze na odwal, ale wtedy (mały miał 6 mies), chyba chciałam wierzyć, że wszystko jest ok. Ze słuch się zregenerował - jak to mówili. A przecież 2 pierwsze badania wykazały całkowitą głuchotę, trzecie UP - głęboki niedosłuch, UL średni niedosłuch. Tak po prawdzie to zła jestem na siebie, że tego wczesniej nie dopilnowałam.. Że może jakby Franiu miał aparaty wcześniej to nie miałby dziś takich tyłów z mową czynną (ta oceniana jest na 10-12 mies a mały ma 25 mies).
U nas wygląda na to, że problem się nasila. Stąd poprosiłam znajomą o załatwienie tych badań.
Franek np nie reaguje gdy mówie do niego a w pomieszczeniu gra radio czy telewizor. Jak mówie normalnym głosem i nie patrzymy sobie w oczy, tzn on nie widzi ze mówię, to musze go poklepac po ramieniu, żeby spojrzał na mnie. Patrzy z szeroko otwartymi o czami i nie reaguje. Do tej pory z usmiechem mówiłam "Oooo, Franiu przetwarza dane". Jaka ja durna byłam! Moze on po prostu nie słyszał????
Ach, zła jestem na siebie i wk.. na ten system zdrowia. Że nie ma żadnej opieki tutaj, że nikt tym nie kieruje, żadnego OWI. Kuźwa no! jakby człek kompa i internetu nie miał to dzieciak żadnych szans by nie miał.
Yh..mam dzis nerwy
A jak u was neurologopeda ocenia rozwój mowy?
U nas wygląda na to, że problem się nasila. Stąd poprosiłam znajomą o załatwienie tych badań.
Franek np nie reaguje gdy mówie do niego a w pomieszczeniu gra radio czy telewizor. Jak mówie normalnym głosem i nie patrzymy sobie w oczy, tzn on nie widzi ze mówię, to musze go poklepac po ramieniu, żeby spojrzał na mnie. Patrzy z szeroko otwartymi o czami i nie reaguje. Do tej pory z usmiechem mówiłam "Oooo, Franiu przetwarza dane". Jaka ja durna byłam! Moze on po prostu nie słyszał????
Ach, zła jestem na siebie i wk.. na ten system zdrowia. Że nie ma żadnej opieki tutaj, że nikt tym nie kieruje, żadnego OWI. Kuźwa no! jakby człek kompa i internetu nie miał to dzieciak żadnych szans by nie miał.
Yh..mam dzis nerwy
A jak u was neurologopeda ocenia rozwój mowy?
Ostatnia edycja: