reklama
monik75
Mama Mai i Oskarka
Ojej to nie dobrze że wykryto jakiś problem. Trzymajcie się dzielnie! Oby dało się to szybko wyjaśnić i wyleczyć.
Trzymam mocno kciuki za Frania!
Trzymam mocno kciuki za Frania!
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Badanie udało się zrobić w szpitalu.
No i wynika z niego, ze niestety Franulek ma niedosłuch w obu uszkach.
Wyniki sa dośc trudne do interpretacji, dlatego zostaną przekazane dr do interpretacji i we wtorek znowu czeka nas wyjazd do B-B.
Wszystko wskazuje na uszkodzenie polekowe.
Za chwile wyjeżdżamy do domu
No i wynika z niego, ze niestety Franulek ma niedosłuch w obu uszkach.
Wyniki sa dośc trudne do interpretacji, dlatego zostaną przekazane dr do interpretacji i we wtorek znowu czeka nas wyjazd do B-B.
Wszystko wskazuje na uszkodzenie polekowe.
Za chwile wyjeżdżamy do domu
57YGYVYVY5YJY7tttttttttttttttttttttttttttttuuik.jhbqxdgg`bujuy byff c r4tyv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzznb vio86ff67 o785htft hbrhtyc]w2g t
To list do Frania od Aleksa;-)
Aga trzymam kciuki i dużo sił w kolejnym starciu
Ja już wiem że dacie radę, ale też zdaję sobie sprawę ile nerwów cię to kosztuje
Pozdrawiamy i całuski przesyłamy :*
To list do Frania od Aleksa;-)
Aga trzymam kciuki i dużo sił w kolejnym starciu
Ja już wiem że dacie radę, ale też zdaję sobie sprawę ile nerwów cię to kosztuje
Pozdrawiamy i całuski przesyłamy :*
sylwetka74
Fanka BB :)
Ja też trzymam mooooocnooo kciuki.
agapa
Fanka BB :)
Aguś dużo sił ci życzę, tyle już przeszłaś a tu coś "nowego". Może się okaże że nie jest tak źle i tego wam z całego serca życzę
Oj Agus, mam nadzieje, że po interpretacji dr wyjaśni wszystkie niejasności. U nas jak Ci pisałam też były problemy z badaniem.
A jak duży niedosłuch wam wychodzi?
Więcej niż 40 dB?
Mam nadzieje, że wszystko wyjdzie ok. Sciskamy Was mocno. Dużo siły, bo jak jedno lepiej to drugie wychodzi...
A jak duży niedosłuch wam wychodzi?
Więcej niż 40 dB?
Mam nadzieje, że wszystko wyjdzie ok. Sciskamy Was mocno. Dużo siły, bo jak jedno lepiej to drugie wychodzi...
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Mały miał sprawdzane 2 częstotliwości w ABRze. Obie sa potrzebne do prawidłowego rozumienia mowy (tyle powiedział facet wykonujacy badanie), wiem, że jedna to 500 Hz a drugiej nie mam tu napisanej).
Wyniki są w każdym razie takie: 500 HZ: UL 40 dB, UP 60 dB
ta druga częstotliwość: UL 50 dB, UP 30 dB.
Reszta badań:
OE - brak odpowiedzi z prawego ucha (a to oznacza że nie słyszy poniżej 30 dB), lewe - jak powiedziała babeczka wykonująca badanie "nie jest najgorzej"
VRA - w wolnym polu nizsze częstotliwości ok 40 bd, wysokie ok 70 db
tympanometria - chyba ok, uwag w każdym razie nie było. No ale nikt nie brał pod uwage uszkodzenia błony bębenkowej.
Sylwia, a jak u Was wyniki wychodziły? Tez mieliście wyniki powyżej 40 db? Która częstotliwośc jest decydująca?
Wyniki są w każdym razie takie: 500 HZ: UL 40 dB, UP 60 dB
ta druga częstotliwość: UL 50 dB, UP 30 dB.
Reszta badań:
OE - brak odpowiedzi z prawego ucha (a to oznacza że nie słyszy poniżej 30 dB), lewe - jak powiedziała babeczka wykonująca badanie "nie jest najgorzej"
VRA - w wolnym polu nizsze częstotliwości ok 40 bd, wysokie ok 70 db
tympanometria - chyba ok, uwag w każdym razie nie było. No ale nikt nie brał pod uwage uszkodzenia błony bębenkowej.
Sylwia, a jak u Was wyniki wychodziły? Tez mieliście wyniki powyżej 40 db? Która częstotliwośc jest decydująca?
reklama
mamaWojtusia
Zaangażowana w BB
Aga ta druga częstotliwość to pewnie 1000 HZ, trudno powiedzieć która częstotliwość jest decydująca, obie są ważne jeżeli chodzi o prawidłowy rozwój i rozumienie mowy. Czy mówili ci coś o tym że należy Franka zaaparatować?. My od 2 tygodni mamy nowe aparaty i jest rewelacyjnie, mały słyszy i zaczął nam mówić, już nie mówię o tym że rozumienie też się poprawiło i co najważniejsze po zdjęciu aparatów słuchowych też jest lepiej. Mały zmienił się także jeżeli chodzi o zachowanie na spacerach, jest dużo spokojniejszy i nie urządza nam histerii tak jak kiedyś.