reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
Nie ma gorączki, spokojnie ciocia.
Dziecko z gorączką czy chore nie moze być rehabilitowane, dlatego nie miał zajęć w poniedziałek, żeby upewnic sie ze jest ok.

A poniżej zdjęcia z 6.12, godz 8:04:)

peZcLgAz19MN0F8WwB.jpg

i dzis:

zc8Cz1f12dEYadKxWB.jpg

I jeszcz eraz 6.12 - Franula w stroju służbowym:)

fw0YxINE2WuYaqWAgB.jpg

CUUDNIE:):) to mały bohater, spryciarz jeden. az się serce raduje jak się na niego patrzy:) BRAWO Franuś!!!!

A w tym stroju mikołajowym - boski:) Ja też takie kupiłam - Natalce sukieneczkę a Bastkowi strój mikołajowy - będę stroic na wigilie moje elfiki:) Będą śliczne zdjęcia:):):)

Dopiero zaglądnęłam na wątek - przepraszam.
Jestem mega dumna z Franuli i mamy :) ... zrobiłam wielkie oczy jak zobaczyła stojącego Frania!!! Co za dzielny chłopak... normalnie nie mogę no!
A po drugie... to mega przystojniacha :)

Ja od początku wierzyłam we Franka! Usciskaj go bardzo mocno od wszystkich cioć ! Fajnie, że przy takim natłoku spraw i zajęć utrwalasz wszystkie ważne chwile - to będzie pamiątka i dla Was i dla małego. Zobaczysz jak za parę lat Franek będzie komentował wszystkie zdjęcia i będziecie się z tego już tylko śmiać. Życzę Wam samych dobrych dni. Taki maly człowieczek a dokonuje takich WIELKICH rzeczy - cud.

Franuś był bardzo grzecznym i dzielnym chłopczykiem w tym roku, to św. Mikołaj obowiązkowo musiał go odwiedzić. Bardzo mi się podoba "poważna" minka Frania na 2 zdjeciu, nie mogę się napatrzeć :-)

Nasze dzieciaki potrafią być poważne jak im coś "wychodzi" ;-):-) Ale Franek to chyba w telewizor się zapatrzył ;-) A że przystojniak to wszyscy wiemy, że silny facet też :tak: Z taką mamą dokona wszystkiego. Tylko mi Aga nie mów, że nie. :-D

Dzięki dziewczyny, nawet nie wyobrażacie sobie chyba jak mnie cieszą Wasze pełne entuzjazmu opinie o Franiu:)
Krasnal zbiera to, co siał tyle miesiecy. Wreeeeszcie wystartował. I to z turbo doładowaniem:)

Dziś kolejna dobra wiadomoc - mały ma odruch kroczenia!!! Na kinezie dzis rano usłyszałam: no to teraz nie znasz dnia ani godziny:-):tak:
Usłyszałam tez jeszcze ze drugi rok zycia Frania będzie ostatnim tak intensywnym rokie turnusowym (czyli tak, jak to sobie zakładałam!!:tak:), że potem to już na spokojnie 1-2 turnusy w roku, na wakacje, ferie.. No przyszedł do nas normalnie swięty Mikołąj:) I to w najlepszym wydaniu!!!!
Dzielny ten mój facecik niesamowicie!:)
Teraz na tym turnusie założenia na kinezie sa takie: poprawa jakości obrotów (Franula w ogóle sie nie turla, nie cierpi obrotów z brzucha na plecy), praca nad stopami (cholerna wiotkośc w stawach) i generalnie wzmacnianie mięśni.

Powiem Wam, ze rehabilitanci tutaj naprawde czynia cuda.. do tego cały blok pedagogiczny i logopedyczny sprawia, ze maluchy niesamowicie idą do przodu.
Na poprzednim turnusie była znajoma mama wczesniaczka, malutka ma 10 mies, nie trzyma główki, ma porencefalię.. namówiłam ją na turnus. Juz po tygodniu malutka trzymała główke!! Jest z nia zdecydowanie lepszy kontakt wzrokowy..mama zachwycona:) Wpisała sie na kolejne turnusy:) Tym naszym dzieciaczkom jest po prostu potrzebny taki porządny bodziec rehabilitacyjny zeby ruszyły z miejsca.

reklama
Do góry