reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Antylopko, bardzo sie cieszę, że sie odezwałas:) Jak się czujesz? juz odliczanie wielkie, prawda?:)
Co do Franka, cóż taki niestandardowy typ sie nam trafił:)

Jutro o 4 rano ruszamy na czwarty juz turnus rehabilitacyjny Frania.
Trzymajcie kciuki proszę, aby udało sie osiągnąc jak najwięcej..

reklama
Antylopko, bardzo sie cieszę, że sie odezwałas:) Jak się czujesz? juz odliczanie wielkie, prawda?:)
Co do Franka, cóż taki niestandardowy typ sie nam trafił:)
długo mnie nie było na forum bo miałam smutne sprawy rodzinne. Już jestem z powrotem w FR, od 30 wrzesnia na zwolnieniu, ale się z tego cieszę. Niestety syres nie wpłynął na ciążę dobrze i pojawiły sie skurcze, dostałam leki i magnez, w końcu zgodę na lot powrotny. Teraz biore magnez na stałe i leki w razie potrzeby, bo skurcze były spowodowane stresem, szyjka 3 cm i zero rozwarcia.

Bardzo polecam książkę "Naucz małe dziecko myśleć i czuć" Katarzyna Rojkowska. Jest tam napisane jak rowinąc u dziecka inteligencje. Ona podaję przykłady dzieci, które mając obniżoną sprawność intelektualną lub wręcz będące niepełnosprawne po zastosowaniu danej metody zaczęły bardzo wyprzedzać w rozwoju zdrowe dzieci. Z tego co się orientuję już można ćwiczyć z niemowalakami m.in czytanie.

Przepraszam, że tak się wtrącam w wątek ale jestem w połowie tej książki i pomyślałam, że może się komus przyda wiedza tam zawarta.
Życze Franiowi dużo zdrówka i postępów. Przzeczytałam prawie cały wątek i naprawde jestem godna podziwiu dla Ciebie, za Twoją wytrwałość i siłę. Początki musiały być dla Was bardzo ciężkie. Ja sama urodziłam wcześniaka w 36tc,2 dniu. Ale na szcżęscie w niczym nie odbiegał od zdrowych dzieci.
pozdrawiam.

Franiowa Mamo przeczytałam pierwszy post i . 2 ostatnie strony. Wiem że to b. mało, ale może to b. głupie ale nie daję rady więcej czytać. Łzy w oczach i ...
przepraszam za moje wzruszenie.
Teraz będę tu częściej zaglądac chociażby po to żeby cię wesprzeć bo podejrzewam że to jest ci też potrzebne.

Antylopko, jaki syres? Nic nie rozumiem:)
Odzywaj się częściej prosze i pisz co u Was:)

Alaa, bardzo dziękuję za wskazówkę. Nie wiem czy ja dam rade skorzystać (mam taaaki stos lektur:)), ale może inna mama tutaj zaglądająca?

Agapa, witaj w naszych skromnych progach:)

Franula już po badaniu lekarskim, dopuszczony do udziału w turnusie:) Mamy też już plan zajęć, jest super bo uwzględnia pory snu krasnala. Wieczorem zacytuję. Teraz musze wracać do Franuli.

Franiu właśnie postanowił pospac troszke, więc mam chwilę czasu.

Oto plan krasnala na najbliższe 2 tygodnie (tylko niedziela jest dniem wolnym):

8-9 - masaż i ćwiczenie indywidualne
11.10-11.50 - zajęcia logopedyczne (pon, sro, pi)
12-12.45 - basen
13-13.30 - elementy terapii ręki (pon, śro, pi)
13-13.30 - sala doświadczania swiata (wto, czw)
15-16 - ćwiczenia indywidualne
16.05-16.35 - zajęca pedagogiczne (od wtorku do sob)

A to Franiu dziś na spacerze:tak:

ctLeBgeaRoBcpa6FxB.jpg

reklama
jaką Franiu ma odjazdową czapkę ;-) sama myslalam zeby taka puchata uszatke mojemu Bąblowi na zime kupić.

Super ze zajecia wam podeszly :-) To teraz 2tyg wysilku dla was obojga i znow skok rozwoju u Frania. Czekamy na rezultaty! :-)

Do góry