reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Mogę Ci tylko pozazdrościć takiej neurolog
Nasza praktycznie nic nie gada, w ogóle mało kontaktowa kobieta, aż boję się ją o cokolwiek zapytać.
Myślałam że tylko do mnie jest taka oschła ale po rozmowie z koleżankami dowiedziałam się że też mają o niej podobne zdanie.

reklama
Beti, ale próbowałaś pytać? Bo ja jestem takim ciężkim przypadkiem matki zadającej sto pytań na minutę czym doprowadzam niektórych lekarzy do szału... Ale nie wyjdę dopóki nie dostanę odpowiedzi.. Jasne że często przypłacam to bólem żołądka jak trafię na jakieś niekontaktowego lub opryskliwego lekarza, ale...hm..swojej natury nie zmienię..
Lece do małego. Wieczorem napisze co u nas.
Dziś Franek kończy 4 miesiąc życia.
Dokładnie o 22.50

Dziewczyny, napiszcie prosze w międzyczasie czy miałyście u waszych pociech problem z wodnistymi, śluzowatymi kupkami? Bo unas od 4 dni jazda... Może to ten debridat tak zadziałał na Franka???
To nie wirus - bo objawów infekcyjnych brak, nietolerancja białka czy laktozy też raczej nie, bo brak innych objawów (skóra, brzuszek)..
Jutro jesteśmy u naszego pediatry (Franek dostanie drugą dawkę Synagisu!), to też podpytam i napiszę.
A narazie skrobnijcie coś z waszego doświadczenia.

Witam serdecznie,takie kupki właśnie były objawem nietolerancji białka u mojej córci..częste śluzowate kupki a do tego doszedł brak apetytu. Żadnych bóli brzuszków ani zmian skórnych...wykluczyliśmy białko..lekarstwa i doszła do siebie :) pozdarwiam

Aleks w zasadzie cały czas robi rzadkie kupki i strasznie śmierdzące:sorry: ale to chyba przez to mleko taki odór.
Wydaje mi się że jakość kupki nie powinna Cię niepokoić chyba że robi zbyt często, bardzo możliwe że to z debridatu (napewno wiesz że debridat traci ważność 4 tyg po rozcieńczeniu).
Aha a luminal macie w czopkach?
I czytałam też że zmieniałaś mleko Franiowi.
Spróbuj powiązać te fakty i na pewno z pediatrą dojdziecie do tego co jest przyczyną takich stolców.

Tak Beti, staram się to wszystko rozważać.
Dziś po odstawieniu debridatu jest po prostu MA-SA-KRA:-:)-(
Mleko nie ma na to raczej wpływu bo przy przejściu z Bebilonu na Enfamil Franek miał ciężkie 5 dni i potem było ok. Poprosiłam znajomego z Niemiec żeby jutro podrzucił mi Lefax i Enfamil Gentlease. To mleko jest w Pl niedostępne a jest właśnie dla dzieciaczków z problemami brzuszkowymi.
Już chodze na rzęsach. Kolejna noc nieprzesoana i po prostu padnę..:-(

Franiu kończy dziś 4 miesiące.
Waży 3.690:-)
Od wyjścia ze szpitala, a więc w miesiąc dokładnie, przyprał 640 gr. Nieźle:-)

Ciagle czekam na ten pierwszy świadomy uśmiech.. Dziś rano miał db humorek, nawet uśmiechnął się kilka razy, już myślała, że to to, ale... niestety. Jeszcze przyjdzie mi poczekać.

Jutro idziemy do naszego pediatry a potem na OIOMie Franek dostanie Synagis. Jeszcze nawet nie wiem ile będzie kosztował. Nie dostałam faktury. Ale powiem tak: mamy niesamowite szczęście do przyjaciół. Wiele wokół nas życzliwych nam dusz.. Gdy tylko dowiedzieli się o synagisie postanowili nam pomóc. Wiecie, jakie to niesamowite uczucie.. W pierwszej chwili aż nie wiadomo jak zareagować na taki odruch serca..

Idę coś zjeść, bo wreszcie Franio usnął..

Kurcze:-:)-:)-( obyście jakoś w miarę spokojnie przetrwali tę noc.
Jutro już napewno Wasz pediatra poradzi coś na te dolegliwości.
Ja też mam nadzieję że się w końcu dostanę do naszej lekarki:wściekła/y:
No i najważniejsze
:-)Sto lat Franiu...:-)
wielki mały człowieku
z okazji
:cool2:4 miesięcznicy:cool2:

Beti, kochana z Ciebie kobietka:-)
Za 5 minut, dokładnie o 22.50 przyszedł na świat nasz szkrabik.

Napiszę jutro co powiedział nasz pediatra. Ty też koniecznie daj znać.

czytając to co piszesz zrozumiałam ile my mamy szczęścia w naszym nieszczęściu (tak jak napisałas)

trzymam mocno za was kciuki żeby kazdy kolejny dzień był tylko lepszy i bez problemów :)

reklama
Dzięki Angela. Nieustannie trzymam kciuki za Twojego okruszka.

Franek dostał dziś drugą dawkę Synagisu:-) Cieszę się, ale i mam nadzieję, że Ministerstwo Zdrowia wreszcie klepnie refundację i może choć na ostatni 1 lub 2 zastrzyki sie załapiemy..

Ponieważ Franiu ma bdb morfologię, pan dr zaproponował, abyśmy podawali małemu Ferrum co drugi dzień, nadal w dawce 2 ml. Pozostałe leki bez zmian.

Znajomy podrzucił mi dzis Lefax i taką fajną "poduszeczkę" wypełnioną różnymi ziarnami, którą podgrzewa się w mikrofali i robi okłady brzuszka. Zrobiłam małemu masaż olejkiem kminkowym, podałam lefax, położyłam nagrzaną poduszeczkę i...jak ruszyła salwa, to...szok!!:-):-)Taka mała dupcia a takie odgłosy:-)
Niestety w Niemczech zupełnie wycofano mleko Enfamil:-( Tak więc nici z Enfamilu Gent. Ale zamówiłam Enfamil Digest.. kurcze, może pomoże?

Pediatra powiedział poza tym, że przepuklina Frania niestety się powiększyła (ja tak tego nie widzę, ale on oglądał Franka ostatnio miesiąc temu), dlatego też takie problemy mamy z nim.. Po prostu go to boli.. No i kółko sie zamyka.
No nic. W lutym mamy konsultację chirurgiczną. Zobaczymy na kiedy wyznaczą małemu termin operacji.
I to chyba wszystko na dziś.

Do góry