reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
Żeby wybrać suwaczka, przejdz się po forum i jaki Ci się spodoba to kliknij na niego. Otworzy Ci się stronka z suwaczkami do wyboru do koloru. Na końcu podany będzie link który kopiujesz i wklejasz w : ustawienia (różowy pasek u góry) i znajdz edytuje sygnaturę. Wklejasz w to okienko link, akceptujesz i ma być. Zazwyczaj podaje się wiecej linków w razie jakby któryś nie działał. W tym okienku możesz też sobie coś napisać, wkleić fotke itd....
Franiowa Mamo a ja mam pytanko. tak sobie dziś myślałam o Was na spacerku i przypomniało mi się, że miałaś problem z ważeniem Frania...postawiłaś na wagę kuchenną????:-D

Kerna, dziękuję:-) Zaraz wezmę się za suwaczki (o ile Franiu się nie obudzi:-))
Kupiłam w końcu wagę dla dzieci na allegro. Potem sprzedam ją. Franek wije się jak piskorz i bałam się, że na wadze kuchennej ważenie go mogłoby być niebezpieczne.

Narazie stoimy w miejscu z wagą, bo od poniedziałku jest zmiana mleczka i Franiu przechodzi to dość gwałtownie:-( Wydaje mi się jednak, że dziś wieczorem jest już ciut lepiej. Śpi od trzech godzin bez przerwy!

Waga dzisiaj: 3.450

Kerna! Zadziałało:-) Jestem z siebie dumna:-)

Maniulka, najpierw Franiu był na Bebilonie Nenatal. Teraz zmienilam mu na Enfamil Premature. W szpitalu powiedziano mi, że mleko dla wcześniaków powinien dostawać do czasu aż osiągnie wagę 3500-3700. Ponieważ i tak chciałam przestawić go na Enfamil (ze względu na Lipil i generalnie bdb opinie, z jakimi się spotkałam nt tego mleka), to postanowiłam zrobić to ciut wczesniej i zacząć od Enfamilu Premature a nie od Enfamiliu 1.

Bardzo się cieszę że doczekaliśmy się dobrych wieści już z domu a nie ze szpitala, odrazu wiedziałam że to dzielny chłopak niech rośnie na silnego i zdrowego faceta!

FraniowaMama tez słyszałam dobre opinie o tym mleczku :tak:za naszych czasów to dawałm Alprem takie dla wczesniaków wtedy było w ogóle było wszystko inaczej nie było ciuszków dla wczesniaków ani pieluch mój syn w szpitalu nosił pieluszki dla lalki były z atestem a udało mi się wtedy tanio kupić i miał pierwsza koszulkę i czapeczkę tez dla lalek wtedy wchodziła lalka baby born i miała ona idealne wymiary co mój Maciej :-)

reklama
Czas napisać kilka słów o Franiu.

Dzisiejsza waga: 3.620:-)
W ciągu czterech tygodni od wyjścia ze szpitala Franek przybrał dokładnie 580 gramów.

A teraz neurolog.
Pani dr trzymała nas jakies 40 min. Najpierw dokładnie przeczytała wypisy Franka, potem mnie przemaglowała (ale jak! na moje stwierdzenie, że mały prawą nóżką zdaje się częściej kopac niż lewą padło pytanie: a w którą strone ma wtedy skierowaną główkę i przeciwległą rączkę:szok:). Nie jestem w stanie całego badania opisać. W każdym razie spytałam panią dr pod koniec jak by podsumowała stan Frania na ówczesny moment. Pani dr powiedziała, że mały jest w takim stanie, że ona np nie wpisałaby już w epikryzie zagrożenia dzieciecym porazeniem mózgowym!! Vojta czyni cuda:-) Dalej mamy oczywiście rehabilitowac małego, podawać witaminę B6 i luminal. Właśnie - momentem decydującym będzie odstawienie luminalu. Jeśli drgawki nie wrócą, bedzie dobrze. Na podstawie mojego opisu pani dr stwierdziła, że to co ma Franiu teraz, to najprawdopodomniej mioklonie. Zobaczymy. Jeszcze 2 tygodnie luminalu i bedziemy wszystko wiedzieli. Gdyby drgawki wróciły pani dr kazała do siebie dzwonić na komórkę. Zastanowimy się wtedy co dalej.
Szczepienia mamy odroczone do kolejnej wizyty. Ta za 6-8 tygodni.

Do góry