reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

a mnie dzisiaj Agus pokazali w Uwadze jak była mowa o mobilnym studiu madrzy rodzice....to sie zdziwiłam bo kręcili z mc temu i myslalam, ze na szczescie mam to za soba wzieli kogos innego a tu masz Ci...nie dosc ze nie lubie sie ogladac na zdjeciach ani video to na złosc wszystko poszło w świat....co za czort mnie pokusił :szok::-D

reklama
Bershka, o delfinach dawno przestałam marzyc. Paradoksalnie - na lipcowym turnusie Franiu dostał w prezencie od znajomej mamy pianke na delfiny. po jej córci. Żeby mama zachetę miała do zbierania kasy:) Natka jak usłyszała hasło 'delfiny;, to na piechotę chciała biec:) Pomarzyc można. Ale za takie pieniądze mamy kilka terapii. Teraz najwazniejsze jest, zebysmy uzbierali pieniądze na aparaty. Te mamy wypożyczone na miesiąc. Myśle, że powinno sie udac przedlużyć do 3 miesiecy. Pod pretekstem zbierania pieniędzy własnie. A aparaty kosztuja w zalezności od typu od 11 do 16 tys. Kosmos po prostu.
Teraz jeszcze musi sie okazać, że niedosłuch slimakowy Frania faktycznie reaguje na aparatowanie. ja cały czas się modlę, żeby w trakcie dalszej dioagnostyki nie okazało sie, ze główny problemem jest uszkodzenie centralne, czyli mózgu.. Tzn w jakims stopniu jest, to już wiadomo na bank. Chodzi tylko o to, by sie okazało, że to w malutkim stopniu centalne a w wiekszym obwodowe. Wtedy aparaty beda ratunkiem.

O rany, idę spac, bo jutro cięzki dzień - o 10 w PPP, o 12 mam sie stawic w pracy a o 14.30 mam wizyte kontrolna z Franiem u naszej dr. Osłuchanie.
Dobrej nocy:)

a mnie dzisiaj Agus pokazali w Uwadze jak była mowa o mobilnym studiu madrzy rodzice....to sie zdziwiłam bo kręcili z mc temu i myslalam, ze na szczescie mam to za soba wzieli kogos innego a tu masz Ci...nie dosc ze nie lubie sie ogladac na zdjeciach ani video to na złosc wszystko poszło w świat....co za czort mnie pokusił :szok::-D

Cholerka! Akurat dziś nei oglądałam bo All wystawiałam!!:)
No to se jutro w necie obejrzę, pewnie maja tam jakąs strone swoją, co?:)

w necie maja natomiast koncowke obcieli hieny jedne :wściekła/y: jest tylko reportaz a to bylo 2 min po reportazu...szukałam dla mamy...ech...moja mama czeka na powtorke o 01:30 :szok::szok::szok: ale jest na wakacjach w Miedzyzdrojach to ma czas na wyspanie sie :-D

Co ty, na kredyt juz zero szans. Zdolność kredytowowa = zero. Lezy w rachunkach na moim biurku. Trza sie modlic o 1%. Mieliśmy plan, żeby zrefundowac faktury (jakieś 30 tys mamy w rachunkach) i z tego spłacic kredyty, zeby w nast roku móc kolejne zaciągać..ha ha...to jest wlasnie tzw 'taniec węża':) Jezu nie wiem, no cos będe kombinować. Dziś wystawiłam 50 aukcji, jeszcze trochę rzeczy mam do wystawiania. Na koniec wystawie siebie:) (ino kto zechce taką pomarszczoną z podpuchniętymi oczami od kompa??:) Dobra, ide spac, bo jakies hardkorowe żarty wieczorową pora mi wychodzą:)

w necie maja natomiast koncowke obcieli hieny jedne :wściekła/y: jest tylko reportaz a to bylo 2 min po reportazu...szukałam dla mamy...ech...moja mama czeka na powtorke o 01:30 :szok::szok::szok: ale jest na wakacjach w Miedzyzdrojach to ma czas na wyspanie sie :-D

cholerka, do 1:30 nie dotrwam. niech mama nagra:)
No chyba ze Franiu sie obudzi na karmienie:)

reklama
Aga jeżeli chodzi o różne fundacje które mogą dofinansować aparaty słuchowe to spróbuj w fundacji Polasat tu masz linka konkretnie do strony jakie dokumenty potrzebne są do refundacji:

Fundacja Polsat - Potrzebuję pomocy

a tu masz do Fundacji "Kolorowy świat"

Fundacja Kolorowy Świat

i jeszcze jedna - "podaruj uśmiech"

Fundacja Podaruj Uśmiech - Pomoc dzieciom niepełnosprawnym

i na koniec Fundacja Leszka Czarneckiego - jednego z najbogatszych polaków (pozazdrościć ;-) )

Fundacja Leszka Czarneckiego- Jak uzyska

Do góry