reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

no a ja w tyle.... jak zwykle.... 96cm......
Paula kochana, ale ile Ty miałaś wcześniej w pasie? Pewnie z 60 cm. To trudno, zebyś teraz miała ze 110 albo więcej...
Isabel śliczne fotki.
Barmanka ja też niezłe akrobacje uprawiam przy ubieraniu się. Szczególnie majtek.
A klapki u mnie nie wchodzą w grę, bo mam tak spuchnięte nogi, że wolę oszczędzać ludziom takiego widoku

reklama
dziękuję wszystkim za miłe słowa :-D

ale fajnie wyglądacie dziewczynki...strasznie mi się podobają Wasze fotki :tak:

Paula a Ty juz przestań się przejmować rozmiarami...chudzinka z Ciebie to ile Ty byś chciała mieć co?
Ciesz się ze nie przytyłas tyle co ja :-p

kobitki no co wy.... ja przytylam ok 15-16 kilo juz... wiec troszke juz jest... a to prawda ze bylam chuda no ale jakos jak pamietam to z synkiem jakas wieksza bylam...
no ale pocieszam sie jak cos ze mniej poznie zostanie...

Hejka - u mnie 110cm,a ile przytylam to nawet nie wiem,bo nie stalam na wadze juz z miesiac przynajmniej:sorry:
brzuszki macie piekne!!!
isabela - u mnie z ciuchami podobnie,na wszystko naciagam po prostu dlugie bluzki zeby pepek nie wystawal:-)generalnie ciazowe rozmiary to 12,w jedne jeansy ciazowki 10 wchodze,ale uda juz lekko obcisle w nich:eek:a ostatnio wybralam sie na masowe zakupy do Primarku,typowo na ciaze,bo tanio:tak:No i dresy kupilam 14/16 i bluzeczki 16 - co prawda w cyckach i rekawach wisza i wyglada to okropnie wiec zawsze cos na to musze miec ale tylko taki rozmiar mi brzuch zaslania:-Dlicze,ze szybko to zrzuce bo sie jak beczka czuje powoli:zawstydzona/y:

hmm..zależy jak mierzycie te brzuszki.. Bo ja mierząc na wysokości pępka, z tyłu zaczynają się już moje bioderka i wtedy mam 122cm, a mierząc troszkę w poprzek: czyli z przodu na wysokości pępka a z tyłu troszkę wyżej czyli na wysokości tali mam 115cm. Tak, że różnica dosyć spora. Ale jak pisałam brzusio mam cały czas nisko więc tak to wychodzi z tym moim mierzeniem...
A jeśli chodzi o wagę. Ważyłam się od 15tc, wcześniej nie zwracałam na wagę uwagi. I teraz ważę dokładnie 10 kg więcej.
A dzidzia w 32 tc ważyła1880, i lekarz powiedział, że olbrzymem to on nie jest ale teraz najbardziej będzie rósł. :rofl2:
Byłam parę dni temu tu w Irl.na USG czyli w 35tc i oczywiście nie dowiedziałam się ile dzidzia waży :no: ale też potwierdził, że nie jest ogromny.. :rolleyes:

Isabel- faktycznie wystrzelil ci brzusio teraz.Ale wygladasz przeslicznie

Barmanka/ Tikanis- no ja tez Ci tikanisku nagadalam glupot ze ci sie obnizyl brzusio ale patrzac na twoje zdejcia to ty zawsze mialam brzucholka niziutko.
I naprawde nie przejmuj sie , tak jak piszesz masz niedlugo wizyte u lekarza i napewno wszystko jest dobrze

Barmanka a jak tam sprawuje sie twoj marcelek? Moj szaleje.... juz chcialabym go tulic

Heh dziewczyny - no to ja nie wiem ile przytylam:-p ostatni raz wazylam sie jakos pod koniec stycznia. Rosne sobie, wagi w domu nie mam :-p:-p nie steruje sie i rosne. I jeszcze do tego centymetra tez nie mam wiec nawet nie moge sie zmierzyc:-p:-p

Isabela fajny brzusio...ladnie wygladasz :)a ile kilo?i ile cm?
Dzis juz u nas tak goraco 26 stopni .....wow ale super ...musialam zdjac rajstopy.......i te blade lydeczki wystawic:)coz troche potrwa zanim je opale jak solarium odpada......z kremami samoopalajacymii tez nie chce experymentowac....a coz wystawiam blade lydeczki za goraco inaczej:)
chyba jeszcze kupie jedne spodnie na lato brdziej co prawda tylko 4 tygodnie zostaly...ale przydadza sie po porodzie pewnie tez pzreciez nagle nie schudne tak bardzo...
buziaki dla brzusiakow!!!;-)

Isabela fajny brzusio...ladnie wygladasz :)a ile kilo?i ile cm?
Dzis juz u nas tak goraco 26 stopni .....wow ale super ...musialam zdjac rajstopy.......i te blade lydeczki wystawic:)coz troche potrwa zanim je opale jak solarium odpada......z kremami samoopalajacymii tez nie chce experymentowac....a coz wystawiam blade lydeczki za goraco inaczej:)
chyba jeszcze kupie jedne spodnie na lato brdziej co prawda tylko 4 tygodnie zostaly...ale przydadza sie po porodzie pewnie tez pzreciez nagle nie schudne tak bardzo...
buziaki dla brzusiakow!!!;-)

Przytylam 12 kg, w pasie na wysokosci pepka mam 125-126 cm
Biust mi tez wystrzelil, z 80C, mam 85D-90DD
Generalnie, az mam wrazenie, ze cos szwankuje waga bo czuje sie jak z 30kg wiecej, ale przez problemy z nerkami zatrzymuje wode w organizmie i w zaleznosci ile wypije tak puchne, nieraz w ciagu doby potrafie przybrac lub stracic ok 2kg, lekarz twierdzi, ze to ruchome przez slaba filtracje nerek, ale biore leki i juz widze poprawe. Nie puchne az tak strasznie.

śliczne macie te brzuszki dziewczynki! Pięknke!

tak piszecie o wadze, a ja ostatnio spotkałam kolezanke z podstwówki, urodziła 1,5 miesiąca temu. W ciąży przytyła 33kg. Mała, drobinka i chude to to takie było, a teraz wygląda jak ja! i wiecie co, po samym porodzie straciła tylko 6 kg i w czasie karmienia tez niewiele, bo 2. Czyli łącznie 8 kg i ma do zrzucenia 24kg!

współczuje jej, chociaż podejrzewam, że sama jest sobie winna. jak z nią rozmawiałam sama zjadła opakowanie Paluszków, to 200g. Ciekawe jak szybko powstanie watek na forum, jak nam idzie zrzucanie kg po ciąży:-)
Pozdrawiam!

reklama
Moja koleżanka też przytyła 33 kilo ,ale nie mam od niej wiesci jak idzie jej zrzucanie nadprogramowych kilogramów...a wątek...na pewno powstanie ...zrzucanie kilogramów w towarzystwie jest łatwiejsze :-D

Do góry