reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

Marzena ja mysle ze rozstepy na brzuchu w ciazy to cos innego. Ja tez mam na udach i posladkach, to chyba jeszcze z okresu dojrzewania, jak sie nagle nabieralo wagi... No i one nie sa tak glebokie jak na brzuchach u ciezarnych. No a na moim brzuszku - tak jak pisalam -nic sie jeszcze niepozadanego nie pojawilo, odpukac:tak:

reklama
Może i rozstępy są dziedziczone ale moja mama nie miała a ja mam na pośladkach i to DUŻO zrobiły się mi w okresie dojrzewania. Moim zdaniem duży wpływ na to ma też elastyczność skóry.
A jeżeli chodzi o kremy na cellulit przegrzebałam internet czytałam gazety i wszędzie pisali że nie wolno.

a ja tez nie mam nic a nic na brzuszku a to moja 2 ciaza... i jestem z tego zadowolona... jedynie kilka na posladkach i piersiach po wczesniejszej... i mam nadzieje ze tak zostanie....
a podobnie jak IWEE i CONFI smaruje sie profilaktycznie... bo moja mam tez nie ma i nie miala...

ry.
A jeżeli chodzi o kremy na cellulit przegrzebałam internet czytałam gazety i wszędzie pisali że nie wolno.
wydaje mi się ze to bardziej z ostrożności...bo w sumie po co? Na walkę z cellulitem będzie jeszcze czas ;)
Kosmetyki przeciwcellulitowe przenikają wgłąb skóry,ale nie przenikają przez łożysko no chyba że próbowałabys smarowac brzuch ale to jest niedorzeczne . Częściej ze wzgledu na wzmożona wrażliwośc skóry kobiety w ciązy dostają po prostu od takich kosmetyków wysypki :p

Ja tam się nie znam. Nie jestem kosmetyczką ani dermatologiem. Jednak w dużej mierze wydaje mi się, że to rzeczywiście zależy od elastyczności naszej skóry. To na pewno jest w jakiś spsób dziedziczone, ale smarując się na pewno też jej pomagamy. Ja tam profilaktycznie się smaruję. Tak jak pisałam moja Mama żadnych rozstępów nie ma, a ja też takie z okresu dojrzewania mam. A skoro mam takie to ciążowe tym bardziej by mi się zrobiły. Więc myślę, że to smarownie jednak coś daje. W końcu moja skóra nie wie czy tyjemy, bo się obrzarłyśmy czy jesteśmy w ciąży. Ale grunt, że mi się nic nie zrobiło i oby tak do końca!

wiecie co - moja mama miala po mnie straszne rozstepy...ale przytyla 30 kg i niczym sie nie smarowala... wiec zdaje sobie sprawę, że rozstepy moga byc dziedziczne - jednak nie wybaczyłabym sobie, gdybym niczym sie nie smarowała i pozniej mialabym to ochydztwo przez własne lenistwo bądź zaniedbanie...

Aga mysle ze to ile przybieramy w ciazy tez ma istotne znaczenie. 30 kg to bardzo duzo... Ja w pierwszej ciazy mialam tylko 8 kg na plusie a w drugiej 9kg. Wiec moze i dlatego nic mi sie na brzuchu nie pojawilo:sorry2:

reklama
Moja mama nie miała rozstępów ciążowych i ja też nie mam. W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i żaden rozstęp się nie pojawił na brzuchu, smarowanie zaczęłam dopiero ok 7 miesiąca oliwką na rozstępy. Teraz przytyłam 6,5 kg i też nie mam żadnego rozstępu pomimo że wszystkie kiloski praktycznie w brzuszek mi poszły i kształt brzucha jest inny niż w pierwszej ciąży. Teraz stosuję taką samą oliwkę jak poprzednio i jestem z niej zadowolona.
Pomijam milczeniem rozstępy sprzed ciąży na udach, pośladkach czy biuście które są jeszcze z czasów intensywnego przybierania na wadze i odchudzania.

Do góry