reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki naszych pociech ;)

reklama
Ostatnio coraz bardziej wodzi wzrokiem za latającą po pokoju Majką choć sama nawet nie spróbuje. Jak tylko pozycja do brzucha to jest nerw i krzyki. Jakby można sie na pupie na siedząco przemieszczać to było by super. Na siedząco potrafi prawie nosem do podłogi dotknąc jak coś chce sięgnąć. :) Cwaniak-leniuch.

oj od razu leniuch, po prostu jest "aktywna inaczej" :))))))))

Ona wie jak zabawkę sobie wziąć - sięgnąć jak jest poza zasięgiem. Pomaga sobie nogą, potem tak paluszkiem, paluszkiem az dostanie. Jeszcze na koniec wyćwiczy Majkę żeby jej przynosiła zabawki.

Iws super dziewczynki. :-) A od kiedy Majla raczkuje i jak zaczynała?
Mój Kamil staje na na palcach od nóg i na rękach podpiera się głową i tak się buja do przodu i do tyłu jak by się szykował do startu. śmiesznie to wygląda.

zoska - Majka zaczynała od wysokiego podnoszenia się na rączkach. Potem na jednej. Neurolog pokazała mi jak jej pokazac że można podnieśc dupkę do góry i tak może ze 3-4 razy zrobiłam i załapała. Stała w miejscu i sie tak bujała w przód i tył. Zaczęła najpierw się przemieszczać na brzuchu ciągnąc za sobą nogi a podciągała się na rękach. W sumie do momentu samego zrobienia kilku kroków na czworaka od prob podnoszenia się mineło może ze 3 tygodnie (choć ten czas tak zapiernicza, że może się ciut mylę). Moim zdaniem jakoś bardzo szybko. Teraz już zapiernicza tak i jak powiem "co Ty robisz" to spiernicza -widok przepiękny!!!

iws, jakie fajne myszki! One sa takie same??? i wyglądają na drobniutkie, zawsze takie były?
A w ramach offtop: ciekawe, bo moj Wojtek próbuje się przymierzać do raczkowania w zupełnie inny sposób - wysadza tyłek do góry i pcha się do przodu glową szoujac po podlożu, komicznie to wygląda, oglądalam kiedyś taki filmik z misiami polarnymi co tak podobnie robiły ;) NIestety, tylko wygląd jest fajny, mały tak się przytymzłości i wyje, że czekam aż normalnie nauczy się przemieszczac bo już nerwów nie mam...

onna - nikt by naszych córek nie posądził o to że sa siostrami a tym bardziej bliźniaczkami :) Są zupełnie inne. Drobniutkie sa i to bardzo - rozmiar 68 mimo swoich ponad 8 miesięcy. Majka jest tak drobniutka, że jak sie wspina po meblach to aż tak śmiesznie wygląda bo ledwo odrasta od podłogi.

reklama
Dziewczyny oto moje śliczności kochane:):)
Franuś w niebieskim i Kubuś w zielonym:))
Zdjęcie0100.jpgZdjęcie0107.jpg

Do góry