reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Foteliki samochodowe

Postanowiłam zakończyć dumanie, przeglądanie, wybieranie i zamówiłam chicco key 1 x- plus.

reklama
Zrealizowalam swoje plany i zobaczyłam te foteliki na żywo ( niewiem czy to jeszcze kogos interesuje ale napisze):

Coneco Atos tak jak mówilam okropna tapicerka

Coneco Zenith wyglad fajny materiał też nowe kolory też co z tego jak posadzilam Zuzke w zimowej kurtce i wygladała jakby jej ciasno było i tak na końcu mogla siedziec niestety ma plytkie ssiedzisko wiec tak średnio wyobrażam sobie ja w tym jak bedzie miala z 2,3 lata w kurtce bo tak to chyba w miare no i napewno jak to pisza na różnych forach nie bedzie do 26 kg zeby do tych 18 to bedzie dobrze

Chicco Proxima fajny ale raczej kupiłabym go tak od poczatku bo tak na wysokosc wydawal sie krótszy no i ona i tak niedlugo bedzie miala 10 kg wiec i tak tyłem jeżdzic nie bedzie

Chicco Key nic dodac nic ująć jak wsadzilam Zuzke to sie w nim zakochałam ma glebokie siedzisko Nic nie przeszkadzało ani kurtka i wydaje sie że spokojnie zmiesci sie nawet to 18 kg dziecko no i wygladal ogólnie na solidniejszy stabilniejszy miał regulowany zagłówek

Sumujac zdecydowalismy sie na chicco Key musimy dołożyc te 100zł mam ndzieje ze nam sie uda w sobote tylko na alegro bo w sklepie koszuje prawie 500
Wiec Szopek dobrze wybrałaś ja sie ciesze ze miałam porównanie bo bym pewnie kupila Zenitha który na pewno nie bylby zly no ale tem chicco jakos tak bardziej mi spasował

Ja kupiłam chicco key za 369 + koszty przesyłki ( nie ma juz tej aukcji ale nie sprzedali 2 szt to moze wystawią). Z tym, ze oczywiście nie spytałam ile kosztuje pobraniowa i zdrali ze mnie jak z frajera (ale moja wina). W każdym bądź razie wychodzi tyle samo co w aukcji za 399

Miam ochotę na coś NIE czerwonego ale granatowy czy czarny fotelik nie jest totalnie w moim guście ani tym bardziej praktyczny. Zreszta gdzieś było, ze foteliki powinne byc kolorowe, zeby rzucały sie w oczy strażakom w razie ... potrzeby.
No, wiec znowu czerwony.

Bylam wczoraj w Auchan i okazalo sie, ze maja tam fotelik chicco proixima (w promocji za ok 250zl) Nie kupie go na pewno. A juz tym bardziej nie wsadzialbym do niego niemowlaka.
Nie mieli chicco key wiec pedzilam do swiata dziecka, w nadziei ,ze tam maja ale tam najtansze foteliki to maxi cosi za ok 810zl :baffled:

Jeśli chodzi o Proxime to tak fajnie wygladał z dalsza ale był taki mniej twardy po bokach tak sie zapadał i ze ogólnie nie zamierzalam go kupic to nie wsadzilam tam Zuzi za dużo tam nawsadzane bylo Noworodka to wiadomo lepiej w przenoszonym i mniejszym ale tak na pól roku chyba by bylo No ale i tak nie byl brany pod uwage

Nie wiem jaki kolor jeszcze tez mam dosc czerwonego bo Zuza ma wszystko takie podoba mi sie pierrot ale jeszcze nie wiem taki inny jest ale mozliwe ze tez bedzie czerwony W sklepie byl romanticna aukcje patrzylam a masz ju go wdomu?

Mam, jakby co to mogę wkleić foto czy pomierzyć.

Mi ten pierrot nie przypadł do gustu bo nie lubię wzorów. Jakiś kratek, kropek, paski owszem ale w chicco pasków nie mają.

My mamy wszystko czerwone, wiec mam już przesyt. Zastanawiał się jeszcze nad granatowym, ale wolałam jakiś żywszy kolor, jak wspomniałam.
Zielony byłby fajny. Podobają mi się kolory w maxi cosi
x_10057.jpg

No i zadowolona jestes na zywo czy w samochodzie? Ja też nie lubilam wzorów zwlaszcza kólek ale kobieta zmienna jest (ja zwlaszcza):-D choc nie wiem czy nie za pstrokaty bedzie Wlasnie chcialam zielony taki jak nasz samochód Zenith zielony z nowej kolekci bylby idealny widzieliśmy na żywo ale co tam tutaj nie kolor najważniejszy

My też mamy zielony samochód :-) ale cóż, dobrze, ze nie jest to biały fotelik.

W samochodzie nie montowaliśmy jeszcze i dziś nie zamontujemy już bo ciemno.

Łatwo się rozkłada - taką "wajchą" z przodu, wiec z przedniego siedzenia można dosięgnąć na pewno.Sama pozycja do spania to nic specjalnego, to nie jest fotelik- nosidełko. Fotel samochodowy jeszcze chyba go lekko położy, bo jest tak pod katem , bo na razie to średnio się rozkłada.

Materiał ok, solidnie wygląda i porządnie. Trochę dziwne są te ochraniacze na pasach bo są z jakiegoś tworzywa a nie z materiału.

Ostatnia edycja:
Póżniej doczytalam dopiero ze dzis dostałąs na ogólnym te ochraniacze to wiem moze nie beda sie tak zsuwac bo teraz mam straszny z tym problem i musze szukac a wajchą też ciagłam:tak:

reklama
Do góry