reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Foteliki samochodowe

My juz kupilismy Maxi Cosi Priori :-) Chicco tez fajny ale jednak zdecydowalismy sie na ten :-)
My również zakupiliśmy Maxi Cosi priori w rankingach bezpieczeństwa ukazuje się bardzo wysoko, my też mieliśmy do tej pory maxi cosi cabriofix no mamy i jesteśmy z niego zadowoleni. Trafiliśmy na wyprzedaż i kolor nam bardzo podpasował bo mniejszy też mieliśmy w takim kolorze malinowym.
FOTELIK SAMOCHODOWY MAXI COSI PRIORI __WYPRZEDAZ__ (528481321) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Czy ktos z Was ma moze taki fotelik ramatti venus comfort RAMATTI VENUS COMFORT 9-18 kg + AKCESORIA, W-wa (561333805) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawiam sie czy go nie kupic.
Właśnie dumałam nad nim ale do "finału" przeszedł chicco key 1 i coneco atos ( taka podróba maxi cosi priori, że na stronie piszą, ze nie mogą dystrybuować na terenie Niemiec z powodu prawa patentowego.)
chicco key 1 - Wyszukiwarka Grafiki Google

coneco atos
coneco atos - Wyszukiwarka Grafiki Google

ramatti mają dobre opinie, chociaż na tych zdjęciach wyglądają na takie " surowe".

Ja nie macałam żadnego, decyzje muszę podjać zaocznie, bo u nas w sklepie wybór jest raczej w kategoriach euro baby , meggy...

Szopek dzieki za odpowiedz.
Nie zauwazylam tego watku o fotelikach :zawstydzona/y:

Ten Ramatti wyglada calkiem sensownie.Nie wiem czy dokladnie ten model ale widzialam taki w smyku.
Co do coneco atos i innych tego typu o wiekszej rozpietosci wagowej dziecka to wydaje mi sie,ze sa sa chyba mniej bezpieczne niz takie 9-18. W koncu musi byc wiecej miejsca na te dodatkowe 7kg dziecka wiec takie mniejsze ma wiecej luzu i w razie wypadku bardziej lata w foteliku. Owszem jest przypiete pasami ale nie wiem.Moze to tylko moja dziwna teoria :sorry2:

Nad chicco key 1 tez myslalam kiedys i teraz o nim zapomnialam.Chyba Aenye chwalila ten model. Fajny ten zaglowek, chociaz boki fotelika wydaja sie plytsze niz w ramatti.

Szopek dzieki za odpowiedz.
Ten Ramatti wyglada calkiem sensownie.Nie wiem czy dokladnie ten model ale widzialam taki w smyku.
Co do coneco atos i innych tego typu o wiekszej rozpietosci wagowej dziecka to wydaje mi sie,ze sa sa chyba mniej bezpieczne niz takie 9-18. W koncu musi byc wiecej miejsca na te dodatkowe 7kg dziecka wiec takie mniejsze ma wiecej luzu i w razie wypadku bardziej lata w foteliku. Owszem jest przypiete pasami ale nie wiem.Moze to tylko moja dziwna teoria :sorry2:

Nad chicco key 1 tez myslalam kiedys i teraz o nim zapomnialam.Chyba Aenye chwalila ten model. Fajny ten zaglowek, chociaz boki fotelika wydaja sie plytsze niz w ramatti.

napiszę w punktach bo mi posta wywaliło i chcę być zwięzła/szybka jak błyskawica:
1. coneco tylko teoretycznie jest do 25, chwyt marketingowy.
Opieram się tylko na opiniach z portalu gazeta ( forum zakupy). Tam wyczytałam, ze Zenith szerokością nie różni się od tych do 18 kg, jest wyższy, ale ta wyższa część nie jest dobrze osłonieta, więc i tak nieprzydatna. Atos to kpia MX prriori a ten jest do 18 kg. Ciekawi mnie tylko jak ze stabilnoscią fotelika, dziubek pisała, ze fotelik kolebocze sie na boki.
I zd maxi cosi priori II coneco atos
Fotelik_Maxi-Cosi_Priori.jpg
images

2. chicco key, ma fajna poduszkę ale podobno przez nią dziecku podczas snu opada głowa.
3. nie widziałam ramatti, a zdjęcia są tak zrobione , ze nie widać, ze ma wysokie boczki. dzięki za info , poważnie się nad nim zastanowię, poczytam
Forum Szukaj - Szukaj - Gazeta.pl

Wiem tylko, ze chcico key i maxi priori maja po 3 gwiazdki w teście zderzeniowym, tylko tak się utarło, ze maxi cosi super safe a chicco plastiki.
Myślałam też o chicco proximia, bo mozna do 13 kg wozić tyłem do kierunku jazdy a to jest dopiero zapewnienie bezpieczeństwa. W skandynawi dzieci tak jeżdżą zdaje sie do 4 roku życia.

Szopek ja też sie zastanawiam nad tymi trzema Mialam dzis poogladac w sklepie ale nie wyjdzie Wiem ze napewno maja Zenitha A jesli chodzi o Atosa to mnie zastanawia czy czasem ta jego tapicerka nie jest taka sztuczna z takiego ortalionu czy jak to sie nazywa bo w lecie to byloby raczej niepraktyczne a tak to wyglada na zdjeciach Tyle ze tez wlasnie czytałam b.pozytywne opinie o nim i ze ma wieksze siedzisko od Zenitha O Ramanti znalazłam przedtem tez dobra opinie a chicco to wiadomo tyle ze najdroższy i zastanawiam sie co ma lepsze

Ze zdjęć niestety wychodzi ( jak teraz patrze), ze Atos nie ma ortalionowego ale taki syfno- bąbczasty jak w tych fotelikach z marketu tylko pod spodem ma normalnie a nie plastik jak w tych z biedronki czy tesco.

Wiec pewnie chicco tylko czy się sponsor zgodzi na taka sumę? Wiem, ze to nie aż tak wygórowana jak za maxi cosi czy kiddy ale i tak...

reklama
Ze zdjęć niestety wychodzi ( jak teraz patrze), ze Atos nie ma ortalionowego ale taki syfno- bąbczasty jak w tych fotelikach z marketu tylko pod spodem ma normalnie a nie plastik jak w tych z biedronki czy tesco.

Wiec pewnie chicco tylko czy się sponsor zgodzi na taka sumę? Wiem, ze to nie aż tak wygórowana jak za maxi cosi czy kiddy ale i tak...

No wlasnie nie wiedzialam jak to nazwac Tylko przypomniało mi sie ze jak kupowlismy pierwszy troche nieobeznani to jakmialam do wyboru z takim materialem a z taki milszy to w ogóle sie nie wachalam
A i jednak bylismy w miescie Finla taki ze jeden sklep w ogóle zlikwidowali w drugim trzy tylko takie bez regulacji pochylenia Wiec albo allegro albo dalsze miasto bo mimo wszystko chciałabym zobaczyc

Do góry