reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Foteliki-kiedy wyjąć zagłówek, kiedy zmienić na większy

taki obrotowy ma jeszce Renolux i chyba SIMAMA go ma dla Patryka.
T oco napisala zgred to sama tez slyszalam i dlatego jeszcze woze Jasia w pierwszym foteliku bo jako tako sie miesci. Tak okolo kwietnia zmienimy - bedzie mial 11 miesiecy wiec mysle ze juz bedziemy mogli. No i jego waga jest jak najbardziej odpowiednia :eek:

Ja AKPOLu tez nie lubie - balagan tam jakis panuje no i jest strasznie ciasno... Podobnie jak SIMAMA jezdze "macac" do MAMA I JA i zdarza sie ze tam tez cos kupie, choc nie jestem snobem :-D

reklama
Kluliczek- no tapicerka jak tapicerka - zupełnie w porzadku, na razie nie mam zastrzeżeń. Chociaż w kołysce Hani (też Roemer, dopóki się mieściła) z tej linni high line (chyba) się popruł szew zaraz na początku w tej osłonce/baldachimie no i dziurka się zrobiła -żenada!

Simama - wiesz co, musiałabyś się bardziej wysilić żeby mnie obrazić. Jestem ogólnie rzecz biorąc mało obrażalna.

Gaal - po pierwsze może dostaniesz taki fotelik z 2 ręki? Wszędzie piszą żeby nie kupować ale moim zdaniem to gruba przesada.. Chyba piszą tak ludzie co sprzedają foteliki... Po 2 te tańsze wcale nie są dużo gorsze - tzn może w jakichś kosmicznych testach wypadają gorzej, ale tak naprawdę jak często się coś takiego zdarza? Jak i tak wozimy dzieci głównie po mieście, to raczej mega katastrofa jest nieprawdopodobna.
Hania jeździła w tym niby wypasionym Roemerze dopóki z niego nie wyrosła w wieku ... 8 miesięcy. OD tej pory jeździ w odziedziczonym po dzieciach mojego kuzyna, starym, wytartym foteliku z 3 punktowymi pasami bezpieczeństwa. Bez super miękkiego siedzenia i tym podobnych bajerów. I nic się jej nie dzieje z tego powodu :-)

Ja oba foteliki kupiłam za becikowe :-) W tym drugi fotelik Igiego za becikowe Hani... :-)

Co do Akpolu to iwem że ma swoje wady, lae jakoś nigdy nie trafiłam do tego osławionego mama i ja - może teraz pojadę żeby kupić dla Hani fotelik?

Pozdrawiam!

Aga

zgred - w "Mama i ja" jest po prostu moim zdaniem wiekszy wybor, ceny porownywalne, ale za to przesterzeni o wiele wiecej... Tam mozna bylo wyprobowac wozek, pojezdzic sobie nim i w ogole. No jakis taki jest przyjemniejszy, tak wiecp olecam :-) Obslugiwal nas tam ostatnio kompetentny facet - o fotelikach mowil to co Ty :tak:

co do Akpolu- to w "Mama i Ja" bywa, że jest więcej promocji i wyprzedaży i można tam dostać rzeczy dużo tańsze niż w Akpolu, wbrew pozorom:-p:tak:

Jak sie maly urodzil to kupilismy fotelik -nosidelko za 150zl... byl dobry do czasu puki Milosz niezaczal wazyc ponad 6kg.. teraz jak wazy kolo 10kg.. nie jest mozliwoscia go nosic a tym bardzo bardziej by sie zmiescil w foteliku...
strasznie ciekawskie dziecko bo sie wiercil i chcial zobaczyc droge
wiec zalatwilismy fotelik ktory znajomy kupil w niemczech dla swego syna... niby od 0-13 kg ale jest o wiele wiekszy i szerszy fakt tapicerka juz nie ta bo ma fotelik juz 5 lat.. a wtedytakich wypasionych nie robili .. ale mozna go montowac przodem i tylem do kierunku jazdyy.. i jest regulowane oparcie ..:-) co mnie bardzo cieszy... bo Milosz to spioch... i czesto zasypia...
teraz sie przymierzamy do kupienia fotelika wiekszego... i tez myslalam z tą regulacja oparcia... ale one w sklepach są cholernie drogie... :crazy:

kupilismy dzis fotelik ramatti venus comfort i jestem zadowolona. jest duzy, wygodny, miejsca full. kapsiowi tez sie podobala pierwsza jazda nowym sposobem. wiadomo nie jest to tobi, ale z m. bym nie przeforsowala takowego. wiec tak drastycznie musialam obnizyc pułap cenowy:tak:

Szerlok super że zakup sie udal i najważniejsze że Kapsio też zadowolony. Zyczymy samych bezpiecznych podróży.

reklama
kupilismy dzis fotelik ramatti venus comfort i jestem zadowolona. jest duzy, wygodny, miejsca full. kapsiowi tez sie podobala pierwsza jazda nowym sposobem. wiadomo nie jest to tobi, ale z m. bym nie przeforsowala takowego. wiec tak drastycznie musialam obnizyc pułap cenowy:tak:

Wrzuć linka plzzzz;-)

Do góry