reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Foteliki-kiedy wyjąć zagłówek, kiedy zmienić na większy

taki obrotowy ma jeszce Renolux i chyba SIMAMA go ma dla Patryka.
T oco napisala zgred to sama tez slyszalam i dlatego jeszcze woze Jasia w pierwszym foteliku bo jako tako sie miesci. Tak okolo kwietnia zmienimy - bedzie mial 11 miesiecy wiec mysle ze juz bedziemy mogli. No i jego waga jest jak najbardziej odpowiednia :eek:

Ja AKPOLu tez nie lubie - balagan tam jakis panuje no i jest strasznie ciasno... Podobnie jak SIMAMA jezdze "macac" do MAMA I JA i zdarza sie ze tam tez cos kupie, choc nie jestem snobem :-D

reklama
Kluliczek- no tapicerka jak tapicerka - zupełnie w porzadku, na razie nie mam zastrzeżeń. Chociaż w kołysce Hani (też Roemer, dopóki się mieściła) z tej linni high line (chyba) się popruł szew zaraz na początku w tej osłonce/baldachimie no i dziurka się zrobiła -żenada!

Simama - wiesz co, musiałabyś się bardziej wysilić żeby mnie obrazić. Jestem ogólnie rzecz biorąc mało obrażalna.

Gaal - po pierwsze może dostaniesz taki fotelik z 2 ręki? Wszędzie piszą żeby nie kupować ale moim zdaniem to gruba przesada.. Chyba piszą tak ludzie co sprzedają foteliki... Po 2 te tańsze wcale nie są dużo gorsze - tzn może w jakichś kosmicznych testach wypadają gorzej, ale tak naprawdę jak często się coś takiego zdarza? Jak i tak wozimy dzieci głównie po mieście, to raczej mega katastrofa jest nieprawdopodobna.
Hania jeździła w tym niby wypasionym Roemerze dopóki z niego nie wyrosła w wieku ... 8 miesięcy. OD tej pory jeździ w odziedziczonym po dzieciach mojego kuzyna, starym, wytartym foteliku z 3 punktowymi pasami bezpieczeństwa. Bez super miękkiego siedzenia i tym podobnych bajerów. I nic się jej nie dzieje z tego powodu :-)

Ja oba foteliki kupiłam za becikowe :-) W tym drugi fotelik Igiego za becikowe Hani... :-)

Co do Akpolu to iwem że ma swoje wady, lae jakoś nigdy nie trafiłam do tego osławionego mama i ja - może teraz pojadę żeby kupić dla Hani fotelik?

Pozdrawiam!

Aga

zgred - w "Mama i ja" jest po prostu moim zdaniem wiekszy wybor, ceny porownywalne, ale za to przesterzeni o wiele wiecej... Tam mozna bylo wyprobowac wozek, pojezdzic sobie nim i w ogole. No jakis taki jest przyjemniejszy, tak wiecp olecam :-) Obslugiwal nas tam ostatnio kompetentny facet - o fotelikach mowil to co Ty :tak:

co do Akpolu- to w "Mama i Ja" bywa, że jest więcej promocji i wyprzedaży i można tam dostać rzeczy dużo tańsze niż w Akpolu, wbrew pozorom:-p:tak:

Jak sie maly urodzil to kupilismy fotelik -nosidelko za 150zl... byl dobry do czasu puki Milosz niezaczal wazyc ponad 6kg.. teraz jak wazy kolo 10kg.. nie jest mozliwoscia go nosic a tym bardzo bardziej by sie zmiescil w foteliku...
strasznie ciekawskie dziecko bo sie wiercil i chcial zobaczyc droge
wiec zalatwilismy fotelik ktory znajomy kupil w niemczech dla swego syna... niby od 0-13 kg ale jest o wiele wiekszy i szerszy fakt tapicerka juz nie ta bo ma fotelik juz 5 lat.. a wtedytakich wypasionych nie robili .. ale mozna go montowac przodem i tylem do kierunku jazdyy.. i jest regulowane oparcie ..:-) co mnie bardzo cieszy... bo Milosz to spioch... i czesto zasypia...
teraz sie przymierzamy do kupienia fotelika wiekszego... i tez myslalam z tą regulacja oparcia... ale one w sklepach są cholernie drogie... :crazy:

kupilismy dzis fotelik ramatti venus comfort i jestem zadowolona. jest duzy, wygodny, miejsca full. kapsiowi tez sie podobala pierwsza jazda nowym sposobem. wiadomo nie jest to tobi, ale z m. bym nie przeforsowala takowego. wiec tak drastycznie musialam obnizyc pułap cenowy:tak:

Szerlok super że zakup sie udal i najważniejsze że Kapsio też zadowolony. Zyczymy samych bezpiecznych podróży.

reklama
kupilismy dzis fotelik ramatti venus comfort i jestem zadowolona. jest duzy, wygodny, miejsca full. kapsiowi tez sie podobala pierwsza jazda nowym sposobem. wiadomo nie jest to tobi, ale z m. bym nie przeforsowala takowego. wiec tak drastycznie musialam obnizyc pułap cenowy:tak:

Wrzuć linka plzzzz;-)

Do góry