reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Fotelik samochodowy

Karen, ja nie chciałam takiego do 36 bo wydaje mi się (wydaje - bo nie wiem jak to ejst ;) ), że dziecko ważące np 11 kg czy 9 tak jak Natalia w tej chwili jest tak inne od dziecka wazącego choćby 30 kg że nie ma siły, żeby jeden fotelik rówbnie dobrze zabezpieczył i jedno i drugie. Trochę jak z pieluszkami - nigdy nie zdarzyło mi się dojśc do granicznej wagi na pieluszkach, zawsze przechodze szybciej na następne bo pieluszki przestają dobrze spełniać swoją funkcję :) Ja dlatego wybrałam taki 9-18. A zmieniłam zanim Natalia ważyła 9 kg, bo z poprzedniego wyrosła.

reklama
no tak ja cały czas czytam takie opinie ale piszą je tylko rodzice którzy kupili fotelik 9- 18kg wolałabym żeby to samo powiedziła osoba która ma fotelik 9- 36kg. Zaciągnę języka na innych forach i dam wam znać

magdusiek ja mam właśnie obawy w drugą stronę czy to nie jest tak jak np z butelkami, po co kupować dla noworodka takie 125ml, skoro wiadomo że za 3 miesiące będzie ona już mała i będzie trzeba kupić 260ml, czy to nie naciąganie żebyśmy dwa razy wydawali kasę?

Może i tak :)
Jak gdzieś znajdziesz info o tych fotelikach to daj znać :) NAs pewnie i tak niedługo czeka zakup drugiego fotelika.

hmmm... no wiesz Karen... ja mam od urodzenia butelki 150 ml i dopiero niedawno zmienilam na wieksze... ale tylko dlatego, ze akurat takie mialam kupione, bo Krystian nadal jada po 150... ;)

ale tak powaznie - to nie jest wydatek na kilka miesiecy, tylko lat... bo 18 kilo to wazy srednio dziecko 4-5 letnie... to tego czasu fotelik juz moze sie zuzyc (szczegolnie taki z tanszych), przede wszystkim tapicerki nie sa wieczne...

Magdusiek już myślicie o 2?? O rany a ja dopiero myślę nad tym 9-18 ::)

Karen no właśnie chciałam napisać to co Teddy... jeżeli Ty myślisz dopiero o zmianie fotelika 0-12 na większy, to chyba nie ma sensu brać od razu tego 9-36. Bo ja to nie wiem nawet kiedy Kama dobije do tych 18kg a co dopiero do powiedzmy 25kg. Natomiast jeśli ktoś ma większe dziecko, które szybko rośnie to ja polecałabym na pewno ten 9-36 - przecież niektóre dzieciaczki już ważą ok 11kg, więc jeszcze pare kg a przeciądą się na większe foteliki niż 9-18. No ale to moje zdanie.

Jarrela, jak znam Kamila to nie będzie mu się chciało przepinac fotelika miedzy samochodami, moze nie tyle przepinac ile przenosic i pewnie bedziemy mieli dwa dla tej samej wagi ;) Dlatego ja traktuje temat fotelika jako otwarty :) Ale uzywamy 9-18.

No właśnie aż się zdziwiłam ... dopiero kupilście 9-18 a tu już zmiana ::) Bo oczywiście o tym, że drugi też ma być 9-18 nie pomyślałam ;D;D

jarrelka... juz potem dzieciaczki az tak szybko nie rosna... 2-3 kilogramy rocznie... :)

reklama
Teddy ja wiem... dlatego uważam, że nie ma sensu kupować tego 9-36.
No ale są różne dzieci, córeczka znajomych miała 10msc ważyła ponad 10kg, teraz ma rok i 2 msc i waży 14kg... no to ona zaraz za 2-3msc te 18 osiągnie - a przecież zmienia się czasem ten 1-2kg przed wagą graniczną.

Do góry