reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

Witam
Dziewczyny a możecie powiedzieć mi coś więcej o fotelikach dla dzieci o wadze powyżej 10 kg?Jaki przedział wiekowy jest najlepszy ? Tak wstępnie wybraliśmy Romera ,ale nie wiem jaki wybrać przydział wagowy.
Pomożecie ?
Powinnaś kupić fotelik z grupy 9-18kg. Tu fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa sprawdzasz jak fotelik, który wybrałaś wypadł w testach. Jeżeli otrzymał 3 lub 4 możesz kupować. Jeżeli producent podaje inny wynik znaczy że miał swoje testy najczęściej nieobiektywne. Z tego co sie orientuję Romer ma dobre wyniki. Ja zdecydowałam się na Maxi cosi priori Xp ze względu na przystepną cenę i troszkę zaniedbałam sprawę wagową. Maks nie waży jeszcze 8 kg ale z nosidełka wyraźnie wyrósł i wielkim kłopotem było wsadzenie dziecka już chodzącego w pozycji leżącej, w której nic nie widać. wrzask niemiłosierny. Obliczyłam, że w tym tempie 9 kg będzie miał na ok 14 miesięcy a tyle to chyba i tak żadne dziecko nie wytrzyma w nosidełku. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
udanych zakupów

reklama
im coś jest bardziej uniwersalne tym więcej trzeba pieniędzy wydać na dobry model. A 18 kg dziecko będzie miało na 5 latek:) wtedy możesz kupić już tylko taki (przepraszam za wyrażenie) poddupnik ( ale nie wiem jak to się nazywa taka podkładka pod tyłek :)

Ja wam powiem szczerze że nie ma fotelika, który całkowicie uchronił by dziecko przed tragedią...Oglądałam wiele modeli przy zakupie nawet do kwoty 900 zł i szczerze...dużych różnic nie widziaałam...zakupiłam fotelik za 390 zł od 9-36 kg i jestem z tego dumna heh.

nu ale trzeba jakiś mieć...przepisy mają być badziej rygorystyczne w tej kwestii i zobaczycie jak ceny pójdą jeszcze w górę;/ mój mąz jest instruktorem jazdy i mówił, że firmy produkujące foteliki w hu...lecą za przeproszeniem..bo trzeba wyznaczyć konkretny standard, które muszą spełnić....wiele osób jeszcze kieruje sie wyglądem fotelika a nie atestami itp...byłam świadkiem z sklepie;/ żenada;/

kakakarolina hehhe poddupnik dobreeeeeeee:)

im coś jest bardziej uniwersalne tym więcej trzeba pieniędzy wydać na dobry model. A 18 kg dziecko będzie miało na 5 latek:) wtedy możesz kupić już tylko taki (przepraszam za wyrażenie) poddupnik ( ale nie wiem jak to się nazywa taka podkładka pod tyłek :)
A to w takim razie wystarczy nam na dość długo:tak: kupimy więc w takim przedziale .I chyba uda nam się kupić ten fotelik jakieś 150 zł taniej ,bo mój mąż ma zamiar kupić ten fotelik w Niemczech .
Dziękuję za porady :-D

Ostatnia edycja:
Witam!
MOJ MALY WAZY 9 KILO ALE JESZCZE NIE SIADA CZY MOGE KUPIC TEN MAXI COSI PRIORI??
JAKIE MI POLECACIE I JAKICH UZYWACIE??POTRZEBOWALABYM TAKI CO MOZNA ZROBIC TAKI TROCHE NA POLLEZACO!
POZDR

izi85 ja bym chyba poczekała. Po co obciążać kręgosłup. Za miesiąc będzie po sprawie bo siądzie.:) Te foteliki są od 9 kg i 9 miesięcy. Co prawda ten priori rozkłada się troszkę i od biedy by uszedł pewnie. Ale pomyśl że taki fotelik zostaje w aucie a jak dziecko nie siedzi to troszkę kłopot. Takie nosidełko możesz zabrać ze sobą do koleżanki, mały tam posiedzi, pobawi się może zaśnie a tak będziesz musiała na rekach trzymać:)

I bardzo się cieszę dziewczyny że słowotwórstwo maskujące braki teoretyczne poprawilo wam humor :)

reklama
kakakarolina,ja mam jeszcze drugi taki do 13kg w domku,ale juz zaczynam sie rozgladac za wiekszym i chcialam sie jak najwiecej dowiedziec i juz sobie kupic,a Ty co mozesz mi polecic??jak mozesz to napisz cos wiecej.
pozdrawiam!

Do góry