reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

a co powiecie dziewczyny nazorganizowanie bojkotu tych fotelików,swoistą antyreklamę?
Jeśli producenci nie robią sobie nic z wyników testów które i tak przy takich prędkościach jakiemają są śmieszne, to możejak ludzie przestaną wierzyć we wciskane im kity, coś zrozumieją?
Cieszę się teraz że tak się upierałam przy kupnie fotelików dla dzieci do naszego nowego auta i kierującsięwłaśnie stronką fotelik.info wybrałam oba maxi cosi bo stosunkowo nie są najdroższe a w testach mają dobre oceny,martwi mnie jednak fakt że pan ekspert pokazał właśnie jeden z nich że ma za wąskie zagłówki, ale oba skonstruowane są tak,aby chronić też głowę.
Nie rozumiem niektórych ludzi,moi rodzice też należą do gatunku ludzi,którzy foteliki uważają za coś chroniącego przed mandatem i jeszcze te komentarze typu w moich czasach to nie było tego czy tamtego,w ich czasach nie mieli samochodu a po drugie drogi i samochody były zgoła inne
Mój teść np woził moją córkę w styropianowym foteliku, bez pasów,w dodatku ustawionym bokiem dojazdy,przyciśniętym przednim fotelem i uważał że wszystko jest w najlepszym porządku!!!!
W tym roku się zawzięłam i nie daje dzieci nikomu do auta,zwłaszcza jemu po wielu wypadkach i potrąceniu człowieka,nikt nie potrafi zrozumieć że chodzi o życie moich dzieci.
Mam fioła na punkcie bezpieczeństwa i zawsze przed jazdą sprawdzam im pasy,ustawiam właśnie te zagłówki itp i mam gdzieś oszczędzanie na bezpieczeństwie czyt.zdrowiu i życiu!

reklama
Moja Lidka ma 19 miesięcy i jeżdzi w foteliku Ramatti Venus comfort. Jest wygodny, ma homologacje , przeszedł crush- testy i generalnie jestem z niego zadowolona.

Witam
Dziewczyny a możecie powiedzieć mi coś więcej o fotelikach dla dzieci o wadze powyżej 10 kg?Jaki przedział wiekowy jest najlepszy ? Tak wstępnie wybraliśmy Romera ,ale nie wiem jaki wybrać przydział wagowy.
Pomożecie ?

hmmm ja jeszcze Aniu nie w temacie bo moja córcia w tym pierwszym jeszcze się wozi..waży ok 7kg i ma 6 miesiecy...tutaj jest kilka mamuś, które pewnie doradzą, chetnię się dowiem:) a no i zawsze możesz poradzić się sprzedawcy....

a właśnie ..chwalicie foteliki firmy chicco..też sporo słyszałam o nich..ale nie wiem, czy widziałyście na ddtvn jakos przed wakacjami była afera..bo pokazywali testy zderzeniowe i jak foteliki daja rade..i niestety zgłupiałam bo Chicco wypadł jako jeden z gorszych potem chyba w Uwadze zrobili akcje że poszli do zarządu firmy żeby sie wytłumaczyli....masakra..normalnie dziecko wypadło..bo pasy wyrwały sie z tego fotelika....inne tez kiepskie...naszczescie mój Mxi dobrze wypadł...poszukam w necie te info to wam pokaże:sorry:

reklama
Do góry