reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

Anet dzieci mamy w tym samym wieku i z urlopami chce zrobić tak jak Ty. Mówisz, że aż do kwietnia jakaś kasa będzie na konto wpływać??
Byłoby super :-)

Edit: Ty masz pewnie 26 dni urlopu, ja jeszcze tylko 20 :-( Urlopy miałabym do 18 marca :-( Potem wychowawczy...
Tak,mitemil,ja ma 26 dni urlopu i wyszlo mi z moich obliczen ze do 8 kwietnia kaska bedzie....no a potem tez wychowawczy

reklama
Mam pytanie do angielskich mam.
Nie mam pojęcia gdzie wpłacić Child Trust Fund. Jest tyle opcji że głupieje.A wy juz wybrałyście? Myślę o Children's Mutual.

ja wogole sobie z tym dalam spokoj bo w marcu stad wyjezdzamy,
zeby tylko mi Chid Benefit wyplacili do tego czasu to bede zadowolona
a wam juz przyznali? bo ja czekam juz 3 miesiace...

Tak, mi przyznali jakoś chwilę po wyjeździe do Polski. A Mewa dlaczego rezygnujesz z child trust fundu? I tak możesz go wpłacić a Adaś będzie mógł wybrać sobie pieniążki nawet z Polski jak bedzie mieć 18 lat. Może to nie wiele, ale zawsze coś i za darmo!
Faktycznie długo czekacie, może zadzwoń i upewnij sie czy nie zgubili waszej formy, bo niestety ale często im sie to zdarza.

a ja się dowiedziałam od znajomej kadrowej, że będąc na wychowawczym NIE NALEŻY nam się urlop wypoczynkowy
O kurna czyli nie nalezy nam się urlop w 2010 roku??
Czy można już od poczatku roku wziąć sobie cały urlop wypoczynkowy za 2010 rok i wtedy dopiero po nim na wychowawczy?? :tak:
Tylko pytanie czy tak na samym początku roku dadzą cały urlop?? :sorry:

dziewczyny ja sie dowiadywalam i mozna najpierw wziac wychowawczy, a pozniej pojsc sobie na urlop wypoczynkowy. ja np. w marcu i kwietniu bede na wychowawczym, a w sierpniu biore wypoczynkowy. trzeba jedynie wykorzystac urlop z poprzedniego roku (czyli z 2009)

anitek ale urlop wypoczynkowy zostanie ci pomniejszony o 2 miesiące wychowawczego, ale możesz tak zrobić

karinko jak wracasz z macierzynskiego pracodawca jeśli tylko taka twoja wola musi ci dac urolp za 2010 w calości tak jest w kodeksie pracy

Hej Dziewczyny tak to właśnie wygląda- że pracodawca ma obowiązek udzielić nam całego urlopu za 2009 oraz 2010 od razu po ustaniu urlopu macierzyńskiego, jeżeli o niego zawnioskujemy- to gwarantuje Nam kodeks pracy:-)Ja już zawnioskowałam 26 dni za 2009, 26 dni za 2010 czyli razem 52. Ponadto jeśli, ktoraś z Was będzie jeszcze na macierzyńskim w 2010 ma prawo do przedłużenia go o 2 tygodnie fakultatywne, trzeba tylko zgłościć do kadr tydzień przed jego końćem. Ja urodziłam 24 sierpnia zatem jeszcze się załapałam. Pozdrawiam "Sierpniowa- Wrześniówka".

reklama
Do góry