reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
nie pamiętam kiedy zadzwoniłam po child i working takx. Formy nie wysyłałam bo juz wcześniej ubiegałam się o working tax, ale pieniądze przyszły dosc szybko 17 sierpnia, czyli niecałe 4 tyg. od urodzenia Jagody.

sorki że tak namotałam, mam na mysli że dostajesz child tax credit wyższy niż te 23Ł

no to mi przysluguje ok 35Ł wiec becikowe dostane??tylko teraz to moze byc lipa bo ja czekam na te formularze o child tax a mnie juz becikowego odmowili.niby w liscie napisali ze jak sie zmieni moja sytuacja to moge aplikowac raz jeszcze ale do3mca zycia dzidzi-to mam czas do srody:szok::wściekła/y:

Mnie też to interesuje, ale wydaje mi się, że jak jesteś na wychowawczym, to L4 nie dostaniesz, bo nie wykonujesz żadnej pracy w zakładzie pracy (ale mi się napisało:-D). Trzeba chyba trochę popracować:-(

Musi się przerwać wychowawczy, wrócić do pracy choćby na jeden dzień i dopiero można iść na L4 i mieć znów płatne :))). I póżniej znów po L4 macierzyński.
Na wychowawczym nie ma jak iść na L4 dlatego trzeba wrócić do pracy. Najlepiej by nikt nie wiedział, że jest się w ciąży :p.

reklama
Do góry