reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Farbowanie włosów w ciąży...

Zgadzam sie z poprzedniczką....ja farbowałam calutką ciążę ale u fryzjera a nie w domu...Powiedziałam że jestem w ciąży i ona też mi tłumaczyła że to chodzi o jakieś starszej generacji farby, które zawierały jakieś tam substancje:)

reklama
Witam.
Ja farbowałam włosy w ciąży sama,nie chodziłam do fryzjera i maluszek urodził się zdrowy bez żadnych dolegliwości.Odczekałam tylko do końca 1 trymestru,bo tak jak wspomniała poprzedniczka maleństwo jest wtedy bardziej podatne na takie rzeczy.Zwróć uwagę na skład farby,Loreal jest dobrą marką i jak większość farb nowej generacji nie awiera wielu szkodliwych subs.Słyszałam że nie zaleca się farbowania w ciązy bo podobno kolor może wyjść zupełnie inny,ale mi sie to nie pzrydarzyło.

Czesc od wielu lat farbuje włosy na kolor czarny(farba Loreal bez amoniaku)teraz jestem w drugim miesiącu ciazy.Słysalam ze nie powinno sie farbować wlosów będąc w ciąży?to prawda?kurcze mam zamiar robic włosy chociaż co drugi miesiąć....Co sądzicie?

A co ma farbowanie włosów do ciąży??

Poza tym proszę korzystać z opcji: szukaj :-)

Ja zafarbowałam sobie podczas ciąży włosy szamponem koloryzującym i myślałam, że ten szampon "zje" moją skórę głowy. Strasznie mnie piekło i spaliło mi skórę. Włosy ok ale skóra wracała długo do siebie. Teraz mam straszne odrosty i aż się boję próbować drugi raz.

jak się boisz, to lepiej nie farbuj. chyba mozna kilka miesiecy wytrzymac...

ogladalam tez ostatnio jakis program, gdzie lasce w ciazy doradzali pasemka- bo one nie dochodzą do skory glowy. wiec niby w ciazy bezpieczniejesze są.

Jesli ja bym sie zdecydowala na farbowanie, to czyms, czym wczesniej juz mialam robione i nie zaszkodzilo mi, niczym nowym, moze to jest sposob?

Jesli ja bym sie zdecydowala na farbowanie, to czyms, czym wczesniej juz mialam robione i nie zaszkodzilo mi, niczym nowym, moze to jest sposob?
Nie u każdego, ja pofarbowałam tym czym zawsze i przed ciążą nie było żadnego problemu. To co było dla mnie łagodne przed ciążą okazało się żrącą chemią w ciąży..

reklama
a próbowałyście naturalnych farb - pozbawionych chemii? używam od ok. 2 lat gdy napotkałam sie na helfy.pl którzy sprzedają farby Khadi. te farby sa indyjskie - henna, zioła ajurwedyjskie. i co najważniejsze mozna je stosować podczas ciąży bo nie zawierają jakiejkoleik żrącej chemii. dzieki temu w komforcie moge cieszyc sie dobrym samopoczuciem i poczuciem bezpieczenstwa dla dziecka!
Pozdraiwam

Do góry