reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Farbowanie włosów w ciąży...

A ja jakoś na poczatku ciąży gdzieś przeczytalam czy usłyszałam, że w ciązy nie należy farbowac włosów, więc stwierdziłam, że 9 miesięcy wytrzymam. Zwlaszcza, że chciałbym znowu zobaczyć moj naturalny kolor:-) nie widziałam go już ładnych pare lat:rofl2:
A że ostatnimi czasy ścinam włosy dość krótko, ta jak za jakieś 2 miesiące pójde je znowu ściąć nie bedzie sladu po odrostach:tak: i wtedy pewnie znowu farbnę się na blond;-) a może tym razem rudy:-) hmm zobaczymy

reklama
Moim zdaniem wlosy farbowac mozna w ciazy, niezaleznie ktory to trymestr. W jaki sposob mozemy dzidzi zaszkodzic? ja mam teraz 6tc i za tydzien ide do fryzjera:happy: Z tym, ze wybiore farbke bez amoniaku.

Skoro farba szkodziłaby ciężarnym, to wszystkie fryzjerki dostawałyby na pierwszej wizycie u gina L4 :-D Wyobraźcie sobie, że Wy macie z farbami/ rozjaśniaczami, trwałymi do czynienia raz na miesiąc, czy nawet jeszcze rzadziej, a my na co dzień i to po kilka godzin. Nie dość, że tej chemii dotykamy, to jeszcze ją wdychamy. A mój gin jak usłyszał, że jestem fryzjerem to miał zastrzeżenia jedynie do tego, że tyle godzin stać muszę :-p Tak więc nie popadajcie w paranoję i dbajcie o siebie :tak:

ja się wybieram tak za miesiąc do fryzjera, bo już na siebie patrzeć nie mogę :-D

Ja kilka razy czytałam, że w pierwszym trymestrze odradza się farbowanie włosów w ciąży.

Ja osobiście w ciąży nie zamierzam włosów farbować, wolę nie ryzykować. Jestem silną alergiczką i boje się takiej reakcji mojego organizmu.
Kilka razy np wchodziłam do salonu, gdzie tak śmeirdziało farbami, że miałam nagły atak astmy i kataru i musiałam NATYCHMIAST wyjść.
Nie sądzę, żeby takie reakcje organizmu były dobre dla dzidzi, a w ciąży nie można przewidzieć reakcji na rzeczy,które wcześniej nas nawet nie uczulały.

Ja farbuje włosy w ciąży- do tej pory dwa razy, zawsze farbą bez amoniaku (właściwie jest to szampon koloryzujący- L'Oreal Casting, kolor mroźny kasztan. Nachodzi mnie ochota zrobienia się na blond tylko nie bardzo wiem czy to wyjdzie i czy można- te rozjaśniacze itd. Co Wy na to?

Czesc od wielu lat farbuje włosy na kolor czarny(farba Loreal bez amoniaku)teraz jestem w drugim miesiącu ciazy.Słysalam ze nie powinno sie farbować wlosów będąc w ciąży?to prawda?kurcze mam zamiar robic włosy chociaż co drugi miesiąć....Co sądzicie?

reklama
Witaj, ja farbowałam włosy przez calą ciążę i wszystko jest i było oki. Pytałam się o to swojej fryzjerki to powiedziała,ze chodzi tu raczej o metale ciężkie w farbach kupowanych niż w tych w salonach no i zeby informować fryzjerkę jak się jest w ciąży do takiego farbowania :) jeżeli się martwisz to możesz zrezygnować z farbowania w pierwszym trymestrze...gdzy maleństwo jest na wszystko najbardziej narażone...
pozdr

Do góry