reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Farbowanie włosów w ciąży...

Ja farbuję co 3 tygodnie. Sama jestem fryzjerem i nie zdzierżyłabym odrostu większego niż centymetr :tak:
Jak bardzo się boisz to wybieraj koloryzację półtrwałą- bez amoniaku, bardzo delikatną (np. Richesse de Diacolor L'Oreal Professionel lub Colorance Acid Color Goldwell Professional)- oczywiście dostępne tylko w salonach :-D

reklama
Ja farbuję co 3 tygodnie. Sama jestem fryzjerem i nie zdzierżyłabym odrostu większego niż centymetr :tak:
Jak bardzo się boisz to wybieraj koloryzację półtrwałą- bez amoniaku, bardzo delikatną (np. Richesse de Diacolor L'Oreal Professionel lub Colorance Acid Color Goldwell Professional)- oczywiście dostępne tylko w salonach :-D
mam tak samo:-):-)
też fryzjerka i też polecam te farby :rofl2::rofl2::rofl2:
przesądy przesądami ale lepiej być zadbaną mamą :)

no powiem tak jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to w 1 miesiacu pofarbowałam włosy, później dopiero sobie pofarbowałam w 6 miesiacu. Ale wiem ze mozna farbować ;) Zapytaj gina to Ci powie ze nie trzeba rezygnować z przyjemności bo jak i Ty szczęśliwa to i Twoj maluszek też ;) A ilość farby jaką sie kładzie na głowe nie szkodzi, bo farba dostaje sie tylko do włosa, a ilość jaka przedostaje sie przez skóre jest zupełnie nie szkodliwa ;) No i zapach tez jest nie szkodliwy, ale będąc w ciazy po prostu lepiej farbować włosy w miejscu gdzie jest przepływ powietrza dobry, bo samej kobiecie ciężarnej jest ciężej oddychać a zapach czasem jest za mocny ;)

wiec kobitki sie nie stresujcie tylko dbajcie o siebie bo szczęśliwa mama to i dzidzia szczęśliwa!! :)))))

Witajcie:-)
A ja mam trochę inne pytanko. Czy w ciąży można zrobić sobie trwałą? Fryzjerka powiedziała, że tak , ale sama nie jestem pewna. Teraz płyn trzyma się na głowie krótko, nie to co kiedyś. Ale czy mimo wszystko nie zaszkodzi?

Pozdrawiam;-)

A ja mam trochę inne pytanko. Czy w ciąży można zrobić sobie trwałą? Fryzjerka powiedziała, że tak , ale sama nie jestem pewna. Teraz płyn trzyma się na głowie krótko, nie to co kiedyś. Ale czy mimo wszystko nie zaszkodzi?

Pozdrawiam;-)

chyba nie zaszkodzi :-)

Moim dzieciom nigdy nie zaszkodziło farbowanie.Teraz też farbowałam w tej ciąży,myślę,ze ważne by nie robić tego w ciąży po raz pierwszy w życiu,bo trzeba wiedzieć,czy jest się uczulonym np.na dana farbę,bo i tak bywa i nawet kobietom nie będącym w ciazy zaleca się przeprowadzenie próby uczuleniowej,ale jak juz się farbowało daną farbą-to myślę ,że spoko:tak:,myślę też,że warto dobrej farby używać:tak:

Pozdrawiam;-)
z tego co wiem, kiedys odradzano trwala w ciazy.... nie wiem jak teraz........

Ja też farbuje :-) co do trwałej to słyszałam, że w ciąży może po prostu nie wyjść to wszystko zależy z kolorami farb tez niby tak jest, że np. bardziej się zmywają ale nie mam pojęcia czy to prawda bo u mnie wszystko wyszło oki

Powiem tak- czasem zdarza się, że kolor się nie przyjmuje tak dobrze jak wtedy gdy nie byłyśmy w ciąży. Ja tak mam ;-) Zawsze farbuję na ciemny brąz, tą samą farbą, a teraz odrost wychodzi mi minimalnie jaśniejszy niż to co mam na długościach i końcach.

Co do trwałej: można ją robić w ciąży- teraz trwałe są dość delikatne. Ale możesz nie być zadowolona z efektu. Twoje włoski mogą się nie skręcić w ogóle, lub skręcić za mocno (pomimo odpowiedniego czasu trzymania). To wszystko wina chormonów jakie wpływają na nas w ciąży.

Ale dziewczyny: dbajcie o siebie :-D Róbcie włoski, paznokcie. Nie ma nic piękniejszego od zadbanej ciężarówki ;-)

reklama
Dziękuję zaq odpowiedzi:tak:
Rozmawiałam wczoraj z lekarzem i powiedział, że mogę zrobić.
A co do efektu, to robiłam kiedyś trwała, jak moja córcia miała 3 mies. fryzjerka nie bardzo chciała, ale ja się uparłam ( karmiłam wtedy piersią) i wiecie co, nigdy wcześniej ani potem nie miałam tak świetnej trwałej. I liczę na to, że teraz też tak będzie:tak:
O efektach napiszę w maju, bo chcę przed porodem zrobić.

Pozdrawiam;-)

Do góry