reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Farbowanie włosów a ciąża :)

Kwiatek33

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny czy wiecie może czy są jakieś przeciwskazania do farbowania włosów w ciąży. Jestem w 5 mcu ciąży i właśnie wybieram się w tygodniu do fryzjera. Z góry dziękuję za odpowiedź :-*

reklama
Słyszałam jakieś dziwne zabobony w tym temacie, ale też uważam, że dopóty, dopóki nie zemdli Cię zapach farby czy nie jesteś uczulona to jest ok. Mimo wszystko chemiczne farby nie są za dobre dla organizmu ciężarnego czy nie :p Więc polecam kremy, henne, szamponety, tonery itd.

Rób rób. I przed rozwiązaniem tez, bo później czasu brak.

W pierwszej ciąży przestałam farbować włosy, unikałam wszelkich kosmetyków żeby nie szkodzić dziecku,ale okres ciąży wspominam źle,bo nie czułam się tak zadbana jak normalnie. Teraz postanowiłam,że będę normalnie dbać o wygląd,bo psychika w ciąży też jest ważna.

reklama
reklama
Do góry