reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Endometrium w ciąży

Hejka dziewczyny :) mam pytanie, ile wynosi grubość endometrium na początku ciąży. Mówię tu o jakimś 5-6 tygodniu. Jak u was to wyglądało ? Jaki jest przyrost endometrium w ciąży ? Z góry dziękuje za odpowiedzi :))

reklama
Rozwiązanie
Ja zaszłam mając zaledwie 5 mm , sam lekarz powiedział ,żeby się nie nastawiać bo może być różnie ale dał leki i się udało ,ale cały czas mówił że minimum 8 a najlepiej 10mm
Hej jestem tu od niedawna js dziś mam 34 dc wczoraj byłam na usg i endometrium 4 mm. Cykle trwają 28 dni. Bylam stymulowana lametts i nie wiem czy to ciąża?
Byłam w 4 tygodniu ciąży na USG (czyli 2 tyg od zapłodnienia). Endometrium miało 10mm, lekarz marudził że takie grube (nie wiem czemu, przecież norma chyba jest do 14mm?) - nie wiedzieliśmy jeszcze o ciąży. Przed zajściem miałam chudziutkie, 6mm przed owulacją.
10 mm to jest według mojego gina świetne endo do zapłodnienia ,więc nie wiem o co Twojemu chodzi

reklama
Jak to moj ginek mowi ( ten fajny) jego juz zadne rzeczy nie zdziwią. Tyle lat ile pracuje to rzadko ksiazkowe przypadki, tylko same pod hasłem " to niemożliwe" jak np. moje dwie owulacje w jednym cyklu w ostepach 10 dniowych, jakas tam tylko w @ miała seksa i zaszła itp hehehe
No bo widocznie masz odpowiednie , ja ciągle słyszałam że za cienkie i że się nie zagnieździ ,ale pomimo bardzo cienkiego się udało

ha ha mam koleżankę , co ma owulację cały miesiąc ;) wystarczy jeden sex bez zabezpieczenia , mimo że nie jest do końca zawsze zajdzie w ciąże ,jest obecnie w 5 ha ha a ja się musiałam 2 lata starać ha ha

ha ha mam koleżankę , co ma owulację cały miesiąc ;) wystarczy jeden sex bez zabezpieczenia , mimo że nie jest do końca zawsze zajdzie w ciąże ,jest obecnie w 5 ha ha a ja się musiałam 2 lata starać ha ha
Ja sie staralam 9mcy. wywolywanie @ monity, tabsy, zastrzyki, uwa wszystko na głowie wg cyklu. Normalnie cykl 23dni. Ten z dwoma owu był 34 dni. 6 jajeczek poszzzzzłoo ...
Odpuscilam starania. Na wielkanoc 3 dni po @ !!! , świąteczny kielonek pierwszy od x lat, noc z mezem przy kominku.. i tadam hehehe
A myslalam ze cykl kolejny jakis rypniety i dopiero 2 tyg po planowej @ zrobiłam test.

Ja sie staralam 9mcy. wywolywanie @ monity, tabsy, zastrzyki, uwa wszystko na głowie wg cyklu. Normalnie cykl 23dni. Ten z dwoma owu był 34 dni. 6 jajeczek poszzzzzłoo ...
Odpuscilam starania. Na wielkanoc 3 dni po @ !!! , świąteczny kielonek pierwszy od x lat, noc z mezem przy kominku.. i tadam hehehe
A myslalam ze cykl kolejny jakis rypniety i dopiero 2 tyg po planowej @ zrobiłam test.
Ha ha no i to jest często sposób ;) u mnie był to sylwester i to nie z jednym kielonkiem ha ha

I to jest właśnie ta niesprawiedliwość, ja też już walcze prawie rok.
Wiem wiem , niestety nie każdej z nas jest dane ,ale myślę że wszystko jest po coś ,choć też po 2 latach starań ,miała dość i pretensje do całego świata, uda się zobaczysz ,tylko trzeba odpuścić ,choćby na chwilę serio polecam wyjazd ,odreagowanie

Moj caly czas chodzi za mna i sie zmieje ze sie upiłam i bylam łatwa [emoji23][emoji23][emoji23] " głowa pijana dupa sprzedana" [emoji23][emoji23][emoji23] I to fakt ze mial racje od poczatku a ja glupie testy tabsy usg kalendarze itp
Ha ha no i to jest często sposób ;) u mnie był to sylwester i to nie z jednym kielonkiem ha ha

Ja odpuscilam serio. Mialam dosc @ i tego bolu. Czekałam na @ zeby znowu zacza brac tabsy. Stwierdziłam ze jednak mnie to nie jest pisane, a nie mam zamiaru sie wiecej meczyc co miesiac -tydzien z życiorysu wyjęty.
Wiec to nie bylo tylko takie mówienie samej sobie, ale faktyczne zaprzestanie starań.
I to jest właśnie ta niesprawiedliwość, ja też już walcze prawie rok.

reklama
.

No to mnie się udało po kieliszku Prosecco [emoji3]
Mąż się śmieje ze powinnismy od firmy coś dostać, np przydział dobrego wina na najbliższe 10 lat albo żeby firma zasponsorowała dziecku studia...

Do góry