reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Fajne, fajne te Doux doux :tak: Cudne są! Wizulnie najładniejsze jakie widziałam...
Wolałabym jednak chyba Mandukę, lub moje ukochane Bondolino...Jakoś bardziej konstrukyjnie przemyślane mi się wydają. Oczywiście czysto wizualnie. Tak na piwerszy rzut, jako użytkowniczka nosidełka ergo mam kilka wątpliwości. Pierwszą jest wysokość panelu za główką...Maluch kilkutygodniowy przepadnie w naszych piersiach z kretesem, z kolei starszemu dziecku, np takiej Mani byłoby średniofajnie mieć ograniczone ruchy główką. Poza tym klamry umieszczone pod pachą, poza tym, że będzie je czuć, to są w zasięgu małych łapek. Średnio fortunny pomysł...I ten grubaśny pas biodrowy. Naprawdę chciałybyście w czymś takim w lecie popylać ;-)? Na sam widok pot mnie zalewa...
No i nie wiem jak długo można w nich nosić...Samo to, że są rozmiary zależne od wielkości Bąbla mnie by niepokoiło. Nie ma jak uniwersalność:-p Tula, Manduca, Bondolino i większość jest przeznaczona dla Bąbli do 36mies waga 20kg, bez względu na wzrost...To jeszcze jeden ich wieeeelki plus w stosunku np do takich Baby Biorn, które to trzeba wymieniać wraz ze wzrostem dziecka.
Nie wiem...Dla mnie za dużo designu, za mało praktyki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tu jest tata z dzieciem w Doux Doux www.fotoforum.gazeta.pl/photo/6/dh/rj/vyu9/QoZGzUWbbBbs2WalGB.jpg
www.fotoforum.gazeta.pl/photo/6/dh/rj/vyu9/9InX5SbjzUMdMiRXdX.jpg

Niestety, oto odpowiedź :(
"dziękuję za zainteresowanie moimi nosidłami. rozmiary dotyczą wielkości dziecka (wzrost), dla rodziców są uniwersalne - pasuja nawet na niską, drobna mamę i wysokiego, postawnego tatę ;)niedawno rozpoczęłam urlop macierzyński i nie prowadzę sprzedaży nosideł Doux-Doux. moze blizej wakacji uda mi się wznowić produkcję. informacja na pewno pojawi sie na blogu i FB. zapraszam do obserwowania :)"

no to będzie Manduca. Nie możemy tak długo czekać.

Ostatnia edycja:
K8 szkoda szkoda, bo one sa naprawde ładne;-) Ja usilnie poszukuje jeszcze Madame Goo Goo uzywki, albo Mietka który bedzie odpowiadał zarówno mi I Mojemu i bedzie miał min 190cm pasy (Mój nie chce schudnac:confused2::confused2:). U nas kiepsko z kasa i szkoda mi wydawac na nowa;/ chociaz nie powiem kusi mnie kusi!!
Aia ja np. nie włozyłabym kilkutygodniowego dziecka do nosidła chociaz wiem, ze sa wkładki ale uwazam, że jednak na krótkie wypady moze sie nawet sprawdzi ale na codzienne noszenie tj. ja po 2-3h juz nie.
Latem to zarówno chusta i nosidło potem oblewa! ja Oliska nosiłam w samym pampku a ja tylko w staniku i myslałam chwilami ze umre!!

Czyli dobrze wykminiłam z tym jej czasem po urodzeniu dziecka... Z resztą, po głębszej analizie zdecydowanie bardziej podoba mi się Tula. I funkcjonalnie i wizualnie. Zostaję przy Tuli.

DSC_2605.jpg Mały PrzyTULAk :)

Dziewczyny, co myslicie o eko kosmetykach? Uzywacie? Ja, odkad jest z nami Kacper, patrze na sklady wszystkich kosmetykow, ogolnie rzecz biorac jestem przerazona ta chemia...Bylam na kilku stronach z eko kosmetykami i coraz czesciej zastanawiam sie nad uzywaniem np. oleju kokosowego zamiast balsau i kremu. Macie jakies doswiadczenie w tym temacie? ;-)

reklama
Malinka, olej kokosowy jest super! Całą rodziną stosujemy i w kuchni też :) poszukaj bloga podwojonej sroki, świetnie pisze o kosmetykach. Mam też krem z firmy Bio2you do buzi jeden i inny do pupy na wypadek pojawienia się jakiś czerwoności. Bardzo fajny.
Co do nosidła, też chyba na Tuli skończymy...

Do góry