reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
Trochę mnie zmartwił w nocy post k8. Przesiedziałam pół nocy na necie i owszem, znalazłam bardzo negatywne opinie o nosidełkach tej firmy, ale wszystkie dotyczyły okresu, kiedy nie mieli jeszcze tych ergonomicznych :-). A o modelu Eco całkiem nieźle można poczytać: Nosidło ERGONOMICZNE Eco Womar. Już zdecydowałam.
Dla mnie Tula niedostępna cenowo jednak. Poza tym, po lekturze informacji o Eco wydedukowałam, że dla większego Tymka Tula będzie za krótka. Wszędzie "narzekają", że ten Eco jest za głęboki i małe dziecko się gubi. A mnie w to graj, bo malutkiego dziecka już nie mam :-D. I kilka innych plusów dla mnie, no nie licząc tego kapturka :dry:. Kupuję ECO2 piękne brązowe :-D. Albo szaro-turkusowe.
Edit:
O, marcia ten sam link na podsumowanie moich nocnych rozważań :-D.

a widzisz, ja pewnie trafiałam na opinie o zwykłych. Faktycznie to jest niezłe i fajne te wzory. ECO1 szary, albo szary w kwiaty podoba mi się :) oj nawet bardzo i ta cena! połowa tuli. Zawsze wtedy moge kupić dwa :) w kwiaty dla mnie i gładki dla M :p

Ja brałam pod uwagę wcześniej meitai, ale za dużo wiązania, za dużo szmat na sobie.

Ostatnia edycja:
k8 wbrew pozorom tego wiązania jest mniej. Materiału jest tyle samo tylko w ergonomicznym robisz regulację na stałe. Ja się nie umiałam tak docisnąć żeby było wygodnie a w MT 10 sek i jest super. Na krzyż przez plecy i wiążesz. Jak się motaś chustą to to już luzik guzik. Ja właśnie wybieram i się zdecydować nie mogę. Ergonomiczne dla mnie było trochę jak plecak a MT jak druga skóra

No chyba każdy musi wybrać to co dla niego najwygodniejsze. A najlepiej poprzymierzać jeśli ma się okazje i wtedy zdecydować. Mnie też się wydaje że to wiązanie MT jest mniej wygodne niż ustawienie klamerek, ale w sumie karolina ma rację, że po chuście to powinno być już proste. Ale do nosidła to M. może jeszcze przekonam a do wszelkich spraw wiązanych na pewno nie.

Ja też tak myślę najlepiej sobie wypożyczyć i ponosić. Ja wypożyczałam z Leny Lamb a ergonomiczne kupiłam. Miałam porównanie, Ergonomiczne dałam koleżance :-p

k8libby pisze:
a widzisz, ja pewnie trafiałam na opinie o zwykłych. Faktycznie to jest niezłe i fajne te wzory. ECO1 szary, albo szary w kwiaty podoba mi się :) oj nawet bardzo i ta cena! połowa tuli. Zawsze wtedy moge kupić dwa :) w kwiaty dla mnie i gładki dla M :p
O widzisz, też dobre :-). Dla taty coś "męskiego" a dla mamy ładnego :-D. Mnie się najbardziej spodobał wzór ECO1 brązowy w turkusowe kwiaty. Nawet wczoraj na Allegro kończyła się aukcja ledwo-używanego z tym wzorem za 140zł :-p. Ale ECO2 na moje potrzeby jest lepiej pomyślany. Nie licząc tego cholernego kapturka :dry:.
Kakakarolina, Mei Tai są fajne. Bardzo mi się podobają, bo to takie połączenie nosidełka z chustą. Ale mnie to bardziej pasuje na dumne spacery po mieście, po parku. A ja na tym etapie szukam czegoś "sportowego", na dłuższe wędrówki, szybkiego do obsługi.

Ostatnia edycja:
Ja się obawiam, że przy moim klocki MT będzie właśnie za delikatny. Wolę coś solidniejszego. Najbardziej to mi szkoda DouxDoux...

reklama
oj mnie douxdoux nie szkoda bo kosztują ok 500zł :-D:rofl2: (a to szyje bratowa naszej październikówki) mój kolcek to tylko 7kg no i ja mam sprawdzone ze wygodniejsze dla mnie. Ja kupuję nie do parku tylko do wisły :-p co by za Maksem móc iść rzeczką do góry

Do góry