reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Jeśli chodzi o nosidło, to pochwalę się - niedawno zakupiliśmy Bondolino :tak: Jest po prostu super! Miękkie, stabilne, Kacperek je uwielbia :-)

reklama
Zachorowałam na tą Tulę... Ale kasowo nie wydolę :-( A w kwietniu chcemy już ruszyć z Bąblem na szlak.
Wygrzebałam nosidełka firmy WOMAR, model ECO1 lub ECO2. Czy któraś z dziewczyn wie coś na temat tej firmy? Wydają się porządne, nie różnią się jakoś drastycznie od Tuli... A jakość/wytrzymałość? Może któraś słyszała konkretne opinie? Trochę się na nie napaliłam...:-p
ECO1: Womar,4 FUNKCJE,ERGONOMICZNE nosidełko ECO1+kaptur (3065318956) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ECO2: Womar, 4 FUNKCJE, ERGONOMICZNE nosidełko ECO2 (3065318967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ECO2 wydaje mi się bardziej odpowiednie na długie spacery, tyle że z tego co widzę nie ma kapturka jak ECO1. Szkoda. Nie rozumiem tego :baffled:. No i z ECO1 podoba mi się jeden wzór :-p. A jednak bardziej mnie to ECO2 kusi...

Ostatnia edycja:
Nawet nie wiedzialam ze maja w swojej ofercie ergonomika. Zainspirowana Twoim postem poszukalam opinii na chusty.info
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/58017-Nosidło-ERGONOMICZNE-Eco-Womar

Wyglądają ok ale podobno firma lipna. Dzag od nosidła ergonomicznego sto razy wygodniejsze jest meitai:tak: miałam przy maksie i to i to właśnie w góry i z ergonomiznym już pół godzinny spacerek to wyczyn a meitai nie czujesz w ogóle. Ja się już przymierzam do jakiegoś pięknego

Dzag no my sie wykosztowalismy na ta Tule jak glupi mam i chuste i.nosidlo ergonomiczne...po czym miesiac temu odkrylam ze na allegro mozna kupic teraz po okresie zimowym w super stanie uzywane. Ja czasu nie cofne no ale moze Ty skorzystasz z mojej nieuwagi :)

A co di Tuli bo juz chyba raz pisalam - rewelacja. W sklepach ogladalam inne rozne ale Tula jakos tak pasuje i mojemy M ergonomiczne strasznie podeszlo, zawsze pyta czy bierzemy ja w nosidlo :) Woli Lilcie nosic w Tuli niz w wozku.

Trochę mnie zmartwił w nocy post k8. Przesiedziałam pół nocy na necie i owszem, znalazłam bardzo negatywne opinie o nosidełkach tej firmy, ale wszystkie dotyczyły okresu, kiedy nie mieli jeszcze tych ergonomicznych :-). A o modelu Eco całkiem nieźle można poczytać: Nosidło ERGONOMICZNE Eco Womar. Już zdecydowałam.
Dla mnie Tula niedostępna cenowo jednak. Poza tym, po lekturze informacji o Eco wydedukowałam, że dla większego Tymka Tula będzie za krótka. Wszędzie "narzekają", że ten Eco jest za głęboki i małe dziecko się gubi. A mnie w to graj, bo malutkiego dziecka już nie mam :-D. I kilka innych plusów dla mnie, no nie licząc tego kapturka :dry:. Kupuję ECO2 piękne brązowe :-D. Albo szaro-turkusowe.
Edit:
O, marcia ten sam link na podsumowanie moich nocnych rozważań :-D.

Ostatnia edycja:
Dzag wydaje mi sie ze to Eco2 jest lepsze od Tuli. Wiecej miejsca na raczki dla dziecka, mocniejsze plecki bo tula ma tylko materiał , sliniaczek odpinany tez fajna sprawa bo do Tuli mozna to do kupic tylko , no i zapinane jest prawie identycznie jak nie lepiej bo zapiecie nr 1 na plecach jest nizej co wg mnie jest duzo wygodniejsze niz tuz pod szyja jak w Tuli. Milego spacerowania :) a bedziesz nosila na plecach czy z przodu ? No i kolorek rewelacja :) ja tez lubie takie odcienie my mamy szara tule w kółka :)

Nie wiem czy lepsze czy nie, ale właśnie ze względu na ten wyglądający na sztywniejszy korpus dla nas będzie bardziej przydatne. Górskie wędrówki są długie, czasem wietrzne :-p. Kupuję. Mam nadzieję, że nie będzie to nietrafiony zakup i będę mogła podzielić się z Wami moją opinią :-). Kupiłabym już, ale nie mogę się zdecydować na kolor. Brąz uwielbiam i jest piękny, ale jasny chyba fajniejszy na słoneczne dni. No dylemat jak nic :-D.

reklama
Dzag super ze sie zdecydowalas bo ja tez nabralam na nie ochoty. Niestety moje pozyczone chusty musialam niedawno oddac i stanelam przed decyzja czy kupic chuste czy moze juz nosidlo i chyba nosidlo wydaje mi sie na ta chwile praktyczniejsze. Tymek tez do malych nie nalezy wiec mysle ze to womara bedzie w sam raz. Widzialam w naszym osiedlowym sklepie ich nosidla ale sie nie przygladalam bo bylam przekonana ze maja tylko wisiadla. Przy najblizszym spacerze sprawdze co tam maja i jesli to bedzie to eko to sobie przymierze. A kolory bierzesz pod uwage te same co ja. Uwielbiam brazy i to mi sie bardzo podoba, ale tez od razu pomyslalam ze na wiosne-lato moze lepiej cos jasniejszego. Jak sie zdecydujesz to daj znac jak sie sprawuje. Ewentualnie ja napisze po spacerze do sklepu.

Do góry