reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Jeśli chodzi o nosidło, to pochwalę się - niedawno zakupiliśmy Bondolino :tak: Jest po prostu super! Miękkie, stabilne, Kacperek je uwielbia :-)

reklama
Zachorowałam na tą Tulę... Ale kasowo nie wydolę :-( A w kwietniu chcemy już ruszyć z Bąblem na szlak.
Wygrzebałam nosidełka firmy WOMAR, model ECO1 lub ECO2. Czy któraś z dziewczyn wie coś na temat tej firmy? Wydają się porządne, nie różnią się jakoś drastycznie od Tuli... A jakość/wytrzymałość? Może któraś słyszała konkretne opinie? Trochę się na nie napaliłam...:-p
ECO1: Womar,4 FUNKCJE,ERGONOMICZNE nosidełko ECO1+kaptur (3065318956) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ECO2: Womar, 4 FUNKCJE, ERGONOMICZNE nosidełko ECO2 (3065318967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ECO2 wydaje mi się bardziej odpowiednie na długie spacery, tyle że z tego co widzę nie ma kapturka jak ECO1. Szkoda. Nie rozumiem tego :baffled:. No i z ECO1 podoba mi się jeden wzór :-p. A jednak bardziej mnie to ECO2 kusi...

Ostatnia edycja:
Nawet nie wiedzialam ze maja w swojej ofercie ergonomika. Zainspirowana Twoim postem poszukalam opinii na chusty.info
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/58017-Nosidło-ERGONOMICZNE-Eco-Womar

Wyglądają ok ale podobno firma lipna. Dzag od nosidła ergonomicznego sto razy wygodniejsze jest meitai:tak: miałam przy maksie i to i to właśnie w góry i z ergonomiznym już pół godzinny spacerek to wyczyn a meitai nie czujesz w ogóle. Ja się już przymierzam do jakiegoś pięknego

Dzag no my sie wykosztowalismy na ta Tule jak glupi mam i chuste i.nosidlo ergonomiczne...po czym miesiac temu odkrylam ze na allegro mozna kupic teraz po okresie zimowym w super stanie uzywane. Ja czasu nie cofne no ale moze Ty skorzystasz z mojej nieuwagi :)

A co di Tuli bo juz chyba raz pisalam - rewelacja. W sklepach ogladalam inne rozne ale Tula jakos tak pasuje i mojemy M ergonomiczne strasznie podeszlo, zawsze pyta czy bierzemy ja w nosidlo :) Woli Lilcie nosic w Tuli niz w wozku.

Trochę mnie zmartwił w nocy post k8. Przesiedziałam pół nocy na necie i owszem, znalazłam bardzo negatywne opinie o nosidełkach tej firmy, ale wszystkie dotyczyły okresu, kiedy nie mieli jeszcze tych ergonomicznych :-). A o modelu Eco całkiem nieźle można poczytać: Nosidło ERGONOMICZNE Eco Womar. Już zdecydowałam.
Dla mnie Tula niedostępna cenowo jednak. Poza tym, po lekturze informacji o Eco wydedukowałam, że dla większego Tymka Tula będzie za krótka. Wszędzie "narzekają", że ten Eco jest za głęboki i małe dziecko się gubi. A mnie w to graj, bo malutkiego dziecka już nie mam :-D. I kilka innych plusów dla mnie, no nie licząc tego kapturka :dry:. Kupuję ECO2 piękne brązowe :-D. Albo szaro-turkusowe.
Edit:
O, marcia ten sam link na podsumowanie moich nocnych rozważań :-D.

Ostatnia edycja:
Dzag wydaje mi sie ze to Eco2 jest lepsze od Tuli. Wiecej miejsca na raczki dla dziecka, mocniejsze plecki bo tula ma tylko materiał , sliniaczek odpinany tez fajna sprawa bo do Tuli mozna to do kupic tylko , no i zapinane jest prawie identycznie jak nie lepiej bo zapiecie nr 1 na plecach jest nizej co wg mnie jest duzo wygodniejsze niz tuz pod szyja jak w Tuli. Milego spacerowania :) a bedziesz nosila na plecach czy z przodu ? No i kolorek rewelacja :) ja tez lubie takie odcienie my mamy szara tule w kółka :)

Nie wiem czy lepsze czy nie, ale właśnie ze względu na ten wyglądający na sztywniejszy korpus dla nas będzie bardziej przydatne. Górskie wędrówki są długie, czasem wietrzne :-p. Kupuję. Mam nadzieję, że nie będzie to nietrafiony zakup i będę mogła podzielić się z Wami moją opinią :-). Kupiłabym już, ale nie mogę się zdecydować na kolor. Brąz uwielbiam i jest piękny, ale jasny chyba fajniejszy na słoneczne dni. No dylemat jak nic :-D.

reklama
Dzag super ze sie zdecydowalas bo ja tez nabralam na nie ochoty. Niestety moje pozyczone chusty musialam niedawno oddac i stanelam przed decyzja czy kupic chuste czy moze juz nosidlo i chyba nosidlo wydaje mi sie na ta chwile praktyczniejsze. Tymek tez do malych nie nalezy wiec mysle ze to womara bedzie w sam raz. Widzialam w naszym osiedlowym sklepie ich nosidla ale sie nie przygladalam bo bylam przekonana ze maja tylko wisiadla. Przy najblizszym spacerze sprawdze co tam maja i jesli to bedzie to eko to sobie przymierze. A kolory bierzesz pod uwage te same co ja. Uwielbiam brazy i to mi sie bardzo podoba, ale tez od razu pomyslalam ze na wiosne-lato moze lepiej cos jasniejszego. Jak sie zdecydujesz to daj znac jak sie sprawuje. Ewentualnie ja napisze po spacerze do sklepu.

Do góry