reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Tule są śliczne:tak: Też miałam nabyć, ale w końcu padło na Bondolino, bo bez wkładki od urodzenia można nosić.
A jeszcze dodam, że wolę Bondolino od Manduki ze względu na wygodę komfort użytkowania "od ręki" przez wszystkich członków rodziny i znajomych w razie potrzeby. Nie ma ani jednej klamry na które mam "alergię". Szczerze nie znoszę regulować pasków z tymi plastikowymi ustrojstwami ;-) Bondolino ma grubaśny rzep biodrowy, reszta wiązana...No i ta bawełenka z której jest zrobione,mmmm...:-D

Ale fakt, cena kosi, dobrze, że kupiliśmy "na wstępie", bo teraz byśmy nie wyskrobali pewnie:dry:

Ale! Widywałam super używki na Allegro. I Manduki i Bondolino i Tula. Trzeba sprawdzać.

reklama
Aia, dziękuję Ci bardzo, w takim razie dobrze, że nie zdecydowałam się na Womar. A czy w Bondolino można dziecię również przodem do świata nosić?

Aia, dziękuję Ci bardzo, w takim razie dobrze, że nie zdecydowałam się na Womar. A czy w Bondolino można dziecię również przodem do świata nosić?

W ergonomicznych generalnie się przodem do świata nie nosi, bo wtedy dziecko przybiera nienaturalną, wygiętą w złą stronę pozycję i na dłuższą metę jest mu i niewygodnie i jest to bardzo niezdrowe dla rozwijającego się szkieletu. Można natomiast z powodzeniem na plecach nosić:-D Manita uwielbia, tylko ja jeszcze nie potrafię sama sobie jej zarzucać na plecy;-)
Ale...Bąbel wszystko pięknie widzi wtulony w mamę. Ma lewo i prawo swobodnie dostępne. Ponoć takie kręcenie główką ma też dobroczynny wpływ na orientację przestrzenną i zmysł równowagi. Ponoć:-)

Ja Ci powiem tak...Jeżeli szukacie sprzętu na lata i takiego na co dzień, czy tutystycznego, to szkoda kasy i dziecka na "wisiadełko", serio. Ja wiem, że ergonomiczne są droższe dużo, ale to przecież sprzęt, który będzie często używany, nierzadko długo i wg mnie zwyczajnie musi być wygodny i zdrowy dla dziecka...
Chyba, że zamierzasz dziecko okazjonalnie nosić tylko tych kilkanaście minut maksymalnie, wtedy od biedy można je w to wisiadełko implantować.

a mnie się tolka jakoś pogniewała z chustą. w sumie to w życiu zawinięta była może z 5 razy, pierwsze 3 na luzaka a potem było wykręcanie się na całego, więc dałam spokój. może coś źle robię? może za ciasno to wiążę? bo już właśnie nad tulą zaczęłam myśleć, choć wydatek to jest niemały :baffled:

k8 Na chustostraganie byly Manduki tansze i Tula tansze. Jato choruje na Madame Goo Goo.
malinka Noszenie z przodu nie nie nie. Dziecko jest w bardzo niewygodnej pozycji. A Ai dobrze mowi dziec i tak duzo widzi- wicej niz z wozka
weronkazz A jak Tole wiazesz? W kangurka czy 2X ? Bo moze wiazanie jej nie pasuje bo czuje sie skrepowana?

Ostatnia edycja:
Ja mam tulę i polecam bardzo, zdecydowanie bardziej niż chustę lubimy z mężem nosidło :-) na początku używaliśmy wkładki dla niemowlaka, teraz już bez. Co do kompatybilności tuli z dużym biustem się nie wypowiem, bo nie posiadam takowego ;-)

A czy Tula ma kapturek na niepogodę? Gdzieś kiedyś widziałam takie zdjęcie z dzieckiem w Tuli i z kapturkiem na głowie. Czy to jest jakiś dodatek do dokupienia czy element nosidła? Ja też poważnie zastanawiam się nad Tulą, ale nigdy go w rękach nie miałam :baffled:.

reklama
Aia, aw jakiej wersji Macie Bondolino - standard czy light? Caly czas jeszcze myslę nad marka, ale gdybym zdecydowala sie wlasnie na takie to nie wiem czy to standardowe nie jest zbyt grube na lato? Wyglada solidnie :-)

Do góry